Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    nagyúr

    válasz lemmy9 #84534 üzenetére

    Csak a tisztán látás végett:

    Az erősítők nem mindegyike támogatja/tudja vágni az LFE csatorna jelét. És ennek vágása nem egyenlő a "keresztezési frekvenciával", ami azt a frekvenciát jelenti, ahol az erősítő elektronikája vág.

    Ha pl. 80 Hz-re állítjuk a keresztezési frekit, akkor az elektronika az LFE csatorna jelének 120-80 Hz közötti részét átkeveri a többi csatornára (holott azok már tartalmazzák ezt a frekvenciasávot).

    De nem kell emiatt parázni, mert a többi csatorna tartalmazza ugyan azokat a mély hangokat, amiket az LFE csatornára is ráraknak, máskülönben alig lenne mély hang mélynyomó nélkül (pl. 5.0-ás felállásban).

    Hogy mi értelme van akkor az LFE csatorna vágásának?

    Szerintem ugyan az, amiért egyes magasabb kategóriás mélynyomókban a szubszonikus szűrőnek. Ezek levágják a legmélyebb hangokat a mélynyomóban (mondjuk a 0-15 Hz tartományt), így az tisztábban képes megszólaltatni a felette lévő tartományt (mondjuk 15-80 Hz-ig).

    Ugyan ez történik akkor is, ha felülről kezdjük el vágni (szerintem) az LFE csatornát. A mélynyomóra már csak azok a frekik fognak jutni, amiket tényleg meg kell szólaltatnia, így tisztább lehet a mélynyomó hangja. :K

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák