Új hozzászólás Aktív témák

  • #48613632

    törölt tag

    válasz Ed Parker #18146 üzenetére

    Na, megnéztem mégegyszer ezt a Top Rated kínai ürgét.
    Az az érdekes, hogy az összes árujából min 2db van fent, én olyan 10-be klikkeltem bele szúrópróba szerűen, ebből az ominózus kábelből meg csak egy.
    Ebből én arra következtetek, hogy mégiscsak kamionról leesett lesz az, szvsz nincs készlete belőle.

    Aztán megnéztem a pali egy korábbi eladását, egy 2000 USD-s kábel 150-ért. (A 2x 1.5m annyi EZEN oldal szerint)
    Kikerestem a visszajelzést, a vevő szerint a termékleírásban foglaltak valósak.

    Igen, mernék venni tőle, mert money back guarantee van, a csávó 60 napot vállal, de az ebay minden esetben csak 45-öt a Buyer Protection keretein belül, illetve a paypalon keresztül ennyi időd van, hogy talonba rakd a pénzét, utólagos elbírálásra.

    Termi16

    Szerintem egyről beszélünk, illetve ezeket mondtam én is, amit te.

    A Top Rated statust megszerezni nem ügy, voltaképp business regisztráció kell hozzá, és minimum bronze power seller status. (Aminek vannak további kritériumai)
    Megtartani pedig itt egy táblázat, felül az éves, alul a három havi lebontás.

    Látható, hogy az én státuszom a dispatch time miatt van veszélyben. Valójában tavasszal költöztünk, ez miatt volt egy pár nap csúszásom, ami sokaknak nem tetszett, joggal, de be is bukhatom a dolgot, illetve nem, mert innen vigyázok.

    Az a lényeg, hogy egy egyéves átfogás van, havi kiértékeléssel, ebbe az átfogásba nem lépheted túl a limitet, viszont van 3 hónapod, hogy korrigáld. Tehát ha a legkorábbi botlásaid kicsúsznak az átfogásból, akkor jó vagy, egyébként bukta. Hálisten nálam is ez a helyzet.

    Ebből a szempontból persze jogosan merül fel a kérdés, mi van ha egy-két cucca hamis az eladónak, a többi meg igazi? Igen, hát ez előfordulhat, persze erre van a money back guarantee.

    Viszont bármennyire vagy elégedett az áruval, gyanítom, aki egy 1000 dolláros kábelt akar venni, azért annak vannak elvárásai.

    Ha nagyon egyszerűen akarok fogalmazni, akkor meghirdetek egy 2 éves 380SL Mercit, ami legyen 20ezer dollár, felrakom 4000 dollárért, amiért kap a vevő egy Toyota Yarist, igaz, az is ér 4000 dollárt. Vajon leminősítene, illetve elvinné az árut, vagy sem?
    Persze ha kapna egy Toyota Supra Twin Turbo-t, ami mondjuk 10ezer dollár, akkor azért valszeg nem hisztizne, hiába nem Merci.

    Magyarán ebben is igazat adok, ha a hamisítvány minősége megfelel az elvártaknak, illetve túlmutat a vásárlási értékén, akkor igen, megtartja, ha nem, vagy csak azonos értékű, akkor valszeg visszadobja.

    De ha a hamisítvány meg jó minőségű, akkor megintcsak azt mondom, hogy mindegy, hogy eredeti e, vagy sem. Erre mondtam, hogy nem űrtechnika. Amit a manufaktúrák kikisérletezgetnek évek munkájával, azt a kínai fogja, és lenyúlja. Nem szép, és nem is korrekt, de ha belegondolsz, innen csak az jöhet, hogy a manufaktúrák is kénytelenek lesznek alább adni árak tekintetében, ami a fogyasztónak csak jó, kivéve, ha téged zavar, hogy Pista bácsinak is lehet olyan, amire évekig spóroltál korábban.

    A postáról még annyit, hogy Kínából rohadt olcsón küldenek signed for csomagokat, de oda vissza te csak méregdrágán, márpedig anélkül ne add fel, mert azt kell igazolni minden esetben, hogy címzett megkapta, nem azt, hogy feladó feladta.
    Illetve a vámmal kapcsolatban nem tudom mi a helyzet ilyenkor, ha visszamegy az áru a feladónak, valahogy biztosan igazolni kell, hogy az visszáru, nem pedig te küldöd, különben még egy vámot kell fizetni.
    Másfelől a kínaiakkal lehet egyezkedni vámmentesség tekintetében :D

Új hozzászólás Aktív témák