Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Visormail #156934 üzenetére

    A Marantz SR7400-at (optikai kábellel) cseréltem le a Denon 4311-re. Otthon csak egy monitorhoz való számtechboltos hdmi kábel volt mivel eddig másra nem használtam (1500Ft, noname, high speed with ethernet felirattal), mivel 1m-es ezért az erősítőn az utolsó HDMI-be (Dock nevű) dugtam, az volt legközelebb a géphez.
    5.1-ben valami jobban tetszett mint a Marantznál, de csak helyenként, meg nem sokkal, volt ahol akadt feltűnőbb javulás is. A-ha ending on a high note koncertnél, dts és dts hd tök egyforma volt. Sztereóban viszont rosszabb volt, a kedvenc számaimból eltűntek a leggrandiózusabb részek és furcsák is voltak, nem tetszettek.
    Tegnap megjött a HDMI kábel AVX-ről, végül a Chord Advance-t vettem. Közben olvastam itt, hogy lehet minőségbeli különbség az erősítő különböző bemenetei között. Mivel ez már 1,5m-es, ezt az első BD feliratú csatiba dugtam.
    5.1-re még nem volt időm, de helyreállt a rend a sztereó zenéknél, visszajöttek a hiányzó dolgok, sőt néhol új hangszereket/effekteket véltem felfedezni, amik korábbról nem rémlettek. Most, hogy a bemenet miatt, vagy a kábel miatt arról fogalmam sincs. Így sokra megy vele aki elolvassa :D
    Amúgy általános hangzásvilágban, kb semmi különbség nincs nálam a 2 erősítő közt.

    [ Szerkesztve ]

    Ryzen 7 5700G, 32 GB, RX6600XT, Windows 11

Új hozzászólás Aktív témák