Új hozzászólás Aktív témák

  • Dagidög

    senior tag

    Lehet, hogy VoidXs felkavarja az állóvizet, de elég sok hasznos és érdekes információval szolgált eddig. Viszont...

    VoidXs: Rendben, hogy értékes tapasztalatokkal rendelkezel mozi terén, de nem emelhetsz át mindent házimozi frontra. Mitől lenne jobb alacsonyabban vágni? Ebben a kérdésben kíváncsi lennék xtremetuning véleményére is, mivel ő csinált ilyesmit, de emlékeim szerint nem is átlagos rendszeren.
    A vágás emelése 80 Hz-re nálam is jótékony hatással bírt a házimozira (az új helyen még nem próbáltam a különbséget, de ezt is le fogom csekkolni).

    Ami a low-budget kísérleteimet illeti: megemeltem a centert úgy, hogy a tweeter pont a fő hallgatói pozíció fülmagasságába nézzen. Valamelyest irányítottabbak lettek a centerhangok és javult a térhangzás. Jobb híján összehajtogattam 20 db A4-es papírt és ezt raktam be alá. Káros rezonanciát vagy bármilyen negatív hatást nem hallok emiatt.
    A frontok (jamo E680) reflexportjait betömtem 2-2 db szorosan hengerbe hajtogatott zoknival. Elég feszesen vannak bent, így nagy hangerőn sincs semmilyen érzékelhető légmozgás a portok környékén.
    Pár nap alatt a következőt tapasztaltam: megemelkedett az alsó határfrekvencia ~5 Hz-cel. Semmilyen más hatást nem érzékelek. A 2x20cm membránok ellenére nem lett feszesebb a hang, mint ahogy egy zárt vs relfex mélyládánál érzékelhető.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák