Új hozzászólás Aktív témák

  • Üdv!

    Barátnőmnek is vettünk egy normálisabb szettet, így felszámolnám a nála levő régi házimozim (LC Power LC-60Y3).

    Ez egy ilyen 4 álló hangszórós + centeres + mélysugárzós cucc, amihez nem volt tartalomlejátszó, csak a mélyládába épített erősítő, oda is kellett a 6 csatornás jelet bevezetni (PC-ről kapta a jelet amúgy 3 Jack-RCA kábellel).

    Viszont ha nem figyeltem oda, és feltoltam a mélyet, akkor max hangerőnél már utóbbi időben be szokott zizegni a mély. Ropog, recseg. Így viszont nem biztos, h el akarnám adni, mert mégis milyen már..
    Nem volt ez ilyen, csak kábé azóta, h odakerült hozzá, gondolom az öccse hajtotta ki a sz×rt belőle. :/

    Az oldalán van a hangszóró, kicsavaroztam, ez van ráírva: DOSS, 8Ohm, 60Watt RMS; 20cm-es (8") az átmérője. Gondoltam keresek bele másik hangszórót.
    Jófogáson, és Vaterán is átgörgettem azt a párezer hirdetést..
    Hát nem nagyon találtam olyat, ami megfelelne, a legtöbb hirdetéshez nincs odaírva, h hány Wattos, illetve amikhez oda is volt, rákeresve az interneten, már általában kisebb értékeket találtam, mint amit az eladó odaírt.
    Szóval ekkora méretben nemigen van 60Wattosnál nagyobb teljesítményű hangszóró, vagy ha igen, akkor az nemigazán alkalmas mélyhangokhoz, inkább csak mély-közép (ezt onnét szűrtem le, h találtam pár márkásabb hangszóróból kiszerelt hangsugárzót is, amiket Googleba beírva megtaláltam az adott hangfal tesztjét, ott meg szerény angol tudásommal is átjött, h nemigazán van mély a hangfalban - több ilyennel is találkoztam).

    Ez talán az egyetlen, ez mondjuk túl olcsó is, de egye fene, belevágnék, Youtubeon találtam róla videókat, a 8"-os méretű is berezgette teljesen az autókat, amikbe szerelték.
    Tuti, h nem tud 150Wattot, ez nem is kérdés, sajnos konkrét adatlapot nem találtam róla, a hangminősége meg olyan amilyen, de legalább nem recseg.
    Ez amúgy is csak egy PC hangszóró jellegű szett, nem a részletgazdagságon van a hangsúly, na.

    Ami miatt viszont az egészet megírtam ide, az az, h a régi hangszóró mágnesesen árnyékolt. Elvileg, de nem látom rajta azt, amitől ilyen lenne. (ezt arra alapozom, h láttam már mágnesesen árnyékolt hangszórókat, ez nem úgy néz ki)
    Szóval nem értem, a fadoboz belseje lenne leárnyékolva? Vagy hogy kell ezt értelmezni? A mélyládákban egyáltalán kell árnyékolni a mélyet? A mai modern (lapos) TV-hez is kell az árnyékolás?
    Vagy akkor inkább ne vegyem meg a hangszórót, mert így nem lehet majd használni? :F

    Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

Új hozzászólás Aktív témák