Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz zoli03 #3229 üzenetére

    Ez azért így nem teljesen igaz. Sok gyártó hazudik az érzékenység megadásakor, de ez inkább az autós szubokra és az olcsókínai mindenféle hangszórókra jellemző.
    Aki követi a szabványokat az sosem 1kHz-en mér érzékenységet, annak semmi értelme nem volna. (Nem tudom ki találta ki ezt az 1kHz-es dolgot, talán a SAL, volt, de nagy hülyeség...)
    Az sem igaz, hogy a jó szubhszek mind érzéketlenek (inkább az autós világban van ez így, ahol mindenképp kis doboz kell, így készítenek fűthető hangszórókat... :D de most ugye nyár van, és én télen sem szeretem az erősítő teljesítményét feleslegesen hővé alakítani). Meg lehet itt is találni a megfelelő kompromisszumot. Egy normális 300mm-es hangszóró 92dB érzékenység mellett pl. tud 37Hz-es alsó határfrekit. És ez még nem is szub.... Tehát nem biztos, hogy ilyen sarkosan kéne fogalmaznod.
    Az erősítővel kapcsolatban majdnem igazad van, de nem jól fogalmaztál. Az erősítő torzítás nélkül leadott max. teljesítménye jó, ha valamivel nagyobb mint a hangszóró terhelhetősége. A nagy DF-re viszont nincs mindig szükség, ha így volna, már nem léteznének csöves erősítők (mondjuk szubhoz pont kell.. főleg ha többszáz wattről van szó).

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák