Új hozzászólás Aktív témák

  • lajthabalazs

    senior tag

    válasz paganmantis #20928 üzenetére

    Hordozhatónál fából a rétegelt lemezt ajánlják, mert a súlyához viszonyítva sokkal jobb a tartása, mint az MDF-nek, és az ázásra is kevésbbé érzékeny.

    Az árlisták alapján ha kész alkatrészeket veszel (tehát nem magad tekercselsz) a hangváltóba, már egy kétutas sztereó rendszer ára is könnyen elszállhat, négy tekercses terv esetén akár 10e Ft is elmehet a váltópárra, és akkor ehhez még 4e a faanyag, egy ezres a felületkezelés, egy ezres a tömítés, vatelin, aztán ott vannak a reflexcsövek, és akkor a csavarokról, talpakról, kábelezésről, egyéb szerelvényekről (fül, sarokvédő...) és a fogyó, kopó eszközökről (ecset, csiszolópapír, oldószer, faragasztó, fűrészlap, marószár) nem is beszéltünk. Ha szigorú a költségkeret, én mono rendszerben gondolkodnék, esetleg érdekes kisérlet lehet a hangváltót az erősítő elé tenni, és külön erősíteni a mélyközepet és a magasat, akkor sokkal kisebb teljesítményű alkatrészekkel is megúszod a szűrést.

    Az autós hangszórókról azt a tippet kaptam, hogy autóba valóak (kis zárt tér) ezért már a szobában sem igazán jók, és szabad téren sem hozzák azt a hangélményt, amit a kocsiban.

    Egyébként milyen ez az erősítő?

Új hozzászólás Aktív témák