Új hozzászólás Aktív témák

  • sketchifun

    senior tag

    Nem tudom, mennyire tákolás, talán valakinek tetszik.

    Következő a történet, kéne csinálni egy fejhallgatótartót. Állandóan csak lerakom az asztalra, és a hosszú kábele a földre lóg, ezen meg fel alá gurgulázok a székkel. 4 kábelt már tönkretettem így. Az volt a terv, hogy fából egy egyszerű konzol.

    Elő is kerestem a szükséges dolgokat, ilyenek mint: Felsőmaró, dekopírfűrész, multigép, fúrógép. Meg persze a célnak megfelelő fa anyag. Nem vagyok egyébként egy nagy művész. Szépen becuccoltam a konyhába, hogy akkor én ennek majd ott nekiállok. Nagymuter mikor meglátta, majdnem dobott egy hátast. Na meg a kurva anyádat, azt...

    Jó, akkor ki a garázs. Ekkor ugrott be egy régi projekt, kéne villany a garázsba. Erre már drága édesapám is felfigyelt, hogy na ennek már értelme is van. Szépen nekiálltam. Kerestem egy kötéspontot a lakásba, bekötöttem egy hosszabbítót. Kihúztam hátra, bekötöttem egy régen vett kapcsolópanelbe. Biztosíték, 220, 380 aljazat. Frankó. Elektronikát tanultam, nem félek a villanytól. Áram alatt dolgozunk természetesen, mert hát nagymuter nézi a Macskát a TV-ben.

    Két vezeték leblankol. Drága elektronika tanáromtól láttam, hogyan kell fáziskereső nélkül, gyorsan dolgozni. Egyik ujjaddal ráütsz a vezeték végére. Picit megcsíp, az a fázis. PERSZE EZT OTTHON SENKI NE PRÓBÁLJA KI! Bekötöttem a kapcsolópanelt, hurrá, kezdek kicuccolni. Fater első ötlete, hogy majd ő, az ampervadász beköti a világítást is már akkor. Szépen csokival behúzta, és a 0-át megszakította egy kapcsolóval. Ez magyarán annyit tesz, hogy oltári nagy hiba. Mint azt gondolom sokan tudjátok. Majd kezdődött nála is a fáziskeresés. Tőlem látott módon persze. Vezeték leblankol, nézi. Felemeli, jobb mutatóujj kinyújt, kéz lendít. És ahelyett, hogy ráütött volna az ujjával a vezetékre, hüvelykujj és mutatóujj párossal megfogta a vezetéket. Hál istennek a 0-t sikerült..

    Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán

Új hozzászólás Aktív témák