Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz wattafaka #19939 üzenetére

    Ez egy fizikailag 4 pines, bekötését tekintve 3 pines csatlakozó, amely feszültség alapú szabályozásra képes, az összefoglalóban ennek a példának felel meg:

    GND
    FAN_VOLTAGE
    CHA_FAN_SPEED

    A Speed Control gondolom a FAN_SPEED_CONTROL.
    Igen, ez a láb vezérel, de nem úgy, mint amelyik esetre gondolsz, mert ott PWM jel megy rajta, míg itt a feszültség változik.

    Sense pedig CPU_FAN_SPEED
    Igen, ezt az elnevezést szokták még rá használni.

    Az NC nem tudom mi.
    not connected

    Plusz ha a FAN_SPEED_CONTROL jelenti a PWM-et, akkor annak nem a szélső lábnak kellene lennie?
    Ha a negyedik lábnál írják, akkor PWM-et jelentene, de mivel itt a másodikra írják, így ebben az esetben változtatható feszültséget. Nem túl szerencsés elnevezés mindenesetre, a fan voltage sokkal találóbb.

    Krisz1441: teljes a káosz ;]

    3 tűs így nem vezérelt tudtommal
    Nem azért nem szabályozott, mert 3 tűs, hanem azért nem szabályozott, mert nem szabályozott :DDD Egyszerűen fixen 12 voltot ad a ventilátornak, de ez a működés a tűk számától független.

    Az alap kettő szépen visszavesz a forulatból, mivel azok 4 tűs Sys Fan-on vannak.
    Nem azért vesznek vissza, mert azok 4 pines csatlakozón vannak, hanem azért, mert azok szabályozott csatlakozók.

    Az alaplapodon a SYSFAN1 és SYSFAN2 fizikailag 4 pines, bekötését tekintve 3 pines csatlakozó, amely feszültség alapú szabályozásra képes, ezért működik most is a szabályozás vele. A SYSFAN3 fixen 12 voltra van kötve, ahogyan te a negyedik ventilátorral tetted. Ha alaplapi szabályozást szeretnél, akkor vegyél két darab Y kábelt (mindegy, hogy 3 vagy 4 pineset veszel), az egyikkel a SYSFAN1-re kösd rá a két házzal kapott ventilátort (ugye egyformák?), a másikkal a SYSFAN2-re pedig a két általad vásároltat (ugye ezek is egyformák?).

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák