Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
cOxeR
Ármester
Még tudom közelebb rakni, vagy beteszek egy harmadikat… de lehet csak rendbe kellene szednem a sok wifis kütyüt, melyik hova csatlakozzon.
Illetve pusztán az is lehet, hogy ez az eszköz ennyit tud, van 2 okos kapcsoló, ami bő 1m-el messzebb van és nehezítésként a földbe egy aknában, van fölötte fólia kavics meg körülötte föld… azok mennek. -
crea1984
tag
Sziasztok!
Van itthon elég sok yoosee kamerám, most elnéztem a rendelést és egy icsee sikerult.
Termeszetesen yoosee pc kliensbe nem tudom beletenni.
Van esetleg valami megoldás, hogy az icsee kamerát összehozzam PC-n a yoosee kamerákkal? ( Ip camera viewer mar probaltam + termeszetesen az icsee es yoosee pc-s alkalmazásaival is. ) elore is koszi -
cOxeR
Ármester
Nem olyan egyszerű mit venni helyette. Valami tipp?
Leginkább vennék egy Reolink RLC-833A, vagy valamit ami tud AI trackinget is, de még ki lehet fizetni.
Viszont akkor kellene egy poe switch meg kábelezés is. (mondjuk az lehetne közelebb a házhoz, mert a felbontás miatt az is elég a kinti részre) -
vacs
Topikgazda
válasz hódmaci #25448 üzenetére
"Ezek a kamerák hogyan birkóznak meg az éjszakai felvételekkel?"
Youtube tele van teszt videókkal, ott látni fogod.
Az 50-70 méter akkor is sok, oda már ipari kamera kéne kb 30-40 MP-el (mint nálunk a cégnél).
A RLC-811A 8MP + 5x zoom, illetve RLC-1212A 12MP nincs zoom, de ezek se látnak el odáig!
"Színes, fekete-fehér?
Illetve ezekben mikrofon található?"
Minden adat le van írva a kamerák adatlapján, a többségük tud ember és gépjármű felismerést, van bennük mikrofon is, de olvasd el egyesével.crea1984: ha kamera nem tud se onvif, se rtsp-t, akkor emiatt az ip cam viewer sem kezeli, akkor kb felejtős, mert a kamerák firmware-ét direkt úgy írják meg, hogy csak a saját app kezelje!
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
hódmaci
senior tag
Köszönöm.
Köszönöm átnéztem, két típus közt döntöttem.
RLC-811A 8MP, ebből valahogyan kiügyeskedek kettőt majd a kert figyelésére
rlc-833a
Eddig OK. Na de hogyan tovább?
Mármint megveszem a kamerákat felszerelem levezetékezem.
Táp? Néztem unbox videókat de ott a csomagokban nem láttam külön tápegységet a kameráknak.
Vennem kellene még hozzá valami hasonló dolgot?
Vagy esetleg RLN8-410
Mondjuk ezt elég drágának gondolom. De ha azt mondjátok megéri belefektetni akkor bevállalom.
Egy újszülöttnek minden vicc új.[ Szerkesztve ]
Hölgyeim! Azt tesszük a kirakatba ami eladó.:)
-
cOxeR
Ármester
Táp ott van kint (a kapumotor tápot kapta meg ideiglenesen egy vízmentes dobozba a gyári tápadapterrel míg készül a kerítés), netkábel nincs, ideiglenesen akarok amúgy is közteret kamerázni, ha nem loptak volna eszembe nem jutott volna tenni akármit is oda...
Házra kerül majd kamera, ott tudok poe-t a padlásról kivezetni, oda biztosan vezetékes kamerás megoldás lesz, és többnyire nem vagyok ez a paranoiás típus se, ha buzgó szeretnék lenni, akkor kellene legalább 10-12
db kamera… de igazából 3-al le tudom fedni a saroktelek 3 kerítés vonalát, a szomszédoknál meg van kamera, ha onnan próbálna valaki bejönni, ők biztos nem fognak elvinni semmit.
Éjszakai színes kép szerintem jópofa, bár vélhetően jobb a képminőség ha kikapcsolva sima fekete-fehér van.[ Szerkesztve ]
-
vacs
Topikgazda
válasz hódmaci #25457 üzenetére
A kérdéssorban azt írtad, hogy nvr rögzítő nem kell, SD kártyára fogsz rögzíteni, tehát nem kell megvenned a RLN8-410-et!
PoE switchet kell venned, tökéletes az a tp link amit linkeltél!
Utp kábelt kell kihúznod az összes kamerának (230V NEM kell), mert utp-n kapják az áramot és megy az adat kapcsolat is!
Kb ennyi.(^)(>.<)(^)
-
kunberci
senior tag
válasz hódmaci #25457 üzenetére
Szia!
Talán annyi, hogyha nem kell menedzselhető POE-s switch, akkor elég a sima is.
Az általad linkelt az menedzselhető.Sima gigabites:
TL-SG1005P.
TL-SG1005LP.Amennyiben elég a FE (100-as):
TL-SF1005LP.A kameráknak elég a 100-as is, bár én gigabitest vettem.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
1. Hány db kamerát tervezel? 1db kültérit
2. Később lesz-e bővítve? Nem
3. NVR (rögzítő) kerül-e a rendszerbe? Synology NAS-ra lesz a rögzítés, ezért fontos, hogy támogassa az ONVIF-et
4. Mekkora területet szeretnél figyelni? 10x10m körülbelül, egy belső udvar
5. Külföldi vásárlás szóba jöhet-e (eu raktárból, plusz költség nélkül)?
Igen, ha gyorsan ideér
6. Mennyi pénz lenne a vásárlásra? Max 35K -
q13579
senior tag
Sziasztok,
Segítsetek kérlek, mert teljesen tanácstalan vagyok...
Erről a szettről lenne szó: [link]
Imou N14P NVR. Minden működik klasszul, de egyszerűen a telefonos app-ban (Imou Life) nem tudom hozzáadni az NVR-t a felhőhöz. Bármilyen telefonnal próbálkozok, egyszerűen nem találja a hálózaton.
A router egy Huawei H35 home gateway. (Természetesen az Imou life-os app-os telefonok ugyanazon a hálózaton vannak, ahova az NVR is LAN módban csatlakozik).
Már minden port elméletileg forwardolva van, ami problémát okozhat (37777, 37778, 80, 554, 123), de egyszerűen nem találja....
1 hete egy pont ugyanilyen szettet pakoltam össze, akkor egy TP-LINK 4G routerrel és problémamentesen azonnal megtalálta.
Az NVR beállításában hagyok ki esetleg valamit? Órák óta próbálkozom, de nem jön össze... Félek, hogy a nyavajás T-home-s szutykos router lesz a ludas.
-
kunberci
senior tag
válasz Melorin #25463 üzenetére
Szia!
Elég nagy a terület, én inkább 2db. kamerában gondolkodnék.
[link].
[link].Egy picit így magasabb lenne a büdzsé, meg még a POE táplálást is hozzá kéne venni, ha nem DC 12V-ról táplálnátok meg helyben. Én mindenképp POE-s megoldásban gondolkodnék.
ONVIF-et tud a kamera.
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Melorin #25466 üzenetére
Szerintem, hogy normálisan (valamennyire belásd a területet, én inkább 2db. kamerában gondolkodnék).
Nálam csak egy olyan hely van, ahol nem teljesen oké az éjszakai felvétel, a többi helyen van, vagy utcai megvilágítás, vagy valamilyen plusz fény.
De azt is megcsinálhatod, hogy van olyan hely, ahol ingyenes a szállítás, ki tudod próbálni, és ha egy nem lenne elég, akkor tudsz még mellé rendelni egy másikat is.Garázst, vagy autót figyelnél?
-
sambenez
addikt
válasz Melorin #25468 üzenetére
Erre bőven elég 1 kamera. Egy gond lehet ha az a 10m-es rész egy fal, akkor nagyon erősen vissza fogja verni éjjel az infrát. Ezért érdemes a kamerát minél jobban kifordítani, a falból minél kevesebb legyen a képen, így viszont a saját infrája nem fogja azt a területet elég jól megvilágítani, lehet kell egy kiegészítő infra a kamera mellé.
-
kunberci
senior tag
válasz sambenez #25471 üzenetére
Nem azt mondtam, hogy így kell csinálnia, hanem azt mondtam, hogy én így csinálnám.
Tudod kinek a pap, kinek a papné. Amennyiben viszonylag jó képeket szeretne a két ajtóról, szerintem ennyinek még bele kell férnie a büdzsébe.Nálam is van 12db. kamera, pedig még 8db.-ot se használok még jelenleg. Egyrészt legyen tartalékba, ha mégis azonnal kellene.
[ Szerkesztve ]
-
csudri
őstag
Sziasztok!
Anno Wyze kamerákból vásároltam be 2020 elején, de ugye a minden feature ingyenból szépen lassan eljutottunk a mindenért fizess állapotba, úgyhogy csónyán kiszerettem belőlük.Két kérdéssel fordulok hozzátok:
1. Mi most a best buy budget wifis outdoor kamera, aminem csak áram kell? Három évvel a költözés után ideje lenne végre mecsinálom a ház körbekamerázását. Eddig csak indoor kameráztunk a Wyze-okkal, de a tököm tele lett velük. Pusztult is el kamera sajnos ez idő alatt, de persze gari nincs...2. Kisbaba miatt kellene egy kamera, ami értesítést küld a nejem Androidos telójára, ha van valami happening és rá tudjon nézni mi a szitu. Kollégám Xiaomival nézi a kutyát, amíg ő melóban van, de úgy láttam az vásárlói vélemények alapján, hogy azért sok a negatív komment. Használható valamelyik kamerájuk erre a célra, ha igen, akkor melyik? Itt a topikban úgy láttam a TP-Link Tapo C200-at ajánlotta/használta valaki, esetleg ez jó választás lehet?
Előre is köszi!
-
Melorin
addikt
Ha egy PoE kamera leírásában ez van:
Power Supply:
12 VDC ± 25%, 5.5 mm coaxial power plug
PoE (802.3af, class 3)
Power Consumption: 12 VDC, 0.5 A, Max: 5.5 W
PoE: (802.3af, 36 V to 57 V), 0.2 A to 0.1 A, Max: 7 WAkkor milyen POE injectort kell ehhez venni? Ha jól látom PoE-n keresztül nem elég neki a 12V hanem 36 és 57V közötti táp kell neki?
[ Szerkesztve ]
-
kunberci
senior tag
válasz Melorin #25474 üzenetére
Mondjuk 5-10m (kb), passzív táplálás is lehetséges. Ilyenkor a 12V DC szintén az UTP kábelen megy, de már a kamera előtt leválasztódik.
[link].
Ebben az esetben 12V DC tápegységet használsz.Második eset, amikor a kamera POE képes. Ilyenkor POE switch, vagy POE tápfeladó szükséges.
Ebben az esetben magasabb fesz kell, hogy a hosszabb kábelen (akár 100 méter UTP-n), ne veszzen el a feszültség.
Általában 48V-53V közötti POE-s switchek, tápfeladók vannak, ebben az esetben a kamera csatlakozójáig, tehát közvetlen a kameráig megy a tápfesz (és az adat) is UTP-n kersztül.1 kamerának elég egy tápfeladó is:
[link].[ Szerkesztve ]
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Imilab EC3 pro és az EC5 közt vacilálok, melyiket ajánlanátok inkább?
Saját szerverem HDD-jére, vagy NAS-ra is tud rögziteni mindkettő igaz?Vszleg 2db-ra is szükségem lesz, bár jó lenne olyan kamera ami tud legalább 120-130 fokban rögziteni mozgatás nélkül, de inkább két ilyennel oldanám meg mert ahogy nézem nagylátószögű kamerák darabja drágább mint kettő ilyen.. Legalábbis én nem láttam 40-50ezer körül semmit ami 110 fokosnál nagyobb lenne.
-
tsilver
aktív tag
régi Xiaomi wifis kamerákat szeretném lecserélni , de nem tudok kábelt behúzni sehova. Eddig a Reolink zoom 1-t próbáltam, nem vagyok vele felhőtlenül megelégedve főleg a halszem miatt. NASra rögzítek. Gondoltam vennék egy rendes szettet felvevővel Annke és társai de a wifi-s cuccaik nagyon gyengék. Van valami olyan átalakító vagy megoldás amivel wifi-ből tudna Poe szerű dolgot csinálni? Csak a belső tér érdekel.
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
faki_
senior tag
válasz DAVID0000 #25480 üzenetére
https://www.hik-connect.com/devices/page
Itt regisztráció és belépés után hozzá tudod adni sorozatszám alapján az NVR-t. -
vacs
Topikgazda
válasz tsilver #25479 üzenetére
"wifi-ből tudna Poe szerű dolgot csinálni?"
Ez számomra értelmezhetetlen!
A wifi vezeték nélküli, ebből, hogy akarsz vezetékeset csinálni?Kroni1: a Xiaomi - Imilab kamerák elég korlátozottak, én egyiket se ajánlanám.
Oldal tetején az összefoglalóban van Xiaomi - Imilab rész, olvasd el!(^)(>.<)(^)
-
Kroni1
veterán
Szia!
Köszi az Infot! Olvastam az összefoglalót, az EC5-ről ott linkelt vélemény pozitivnak tűnt. Ja és van is egy ilyenem már (beltéri), meg jópár egyéb xiaomi okoskütyüm. Első körben ezek miatt is gondoltam erre a márkára h ne kelljen a Google home, a Mi home, a Broadlink, az eWelink stb. mellé mégegy gyártó appját pluszban feltennem a telefonokra..
Asszem EC5-ről olvastam, hogy tud NAS-ra rögziteni, talán az EC3 pro-nál mintha azt láttam volna, hogy az első időkben még nem ment ez?! Nekem ezen kivül más funkció nem nagyon kéne.Melóhelyemen egyébként csak Hikvision-öket használunk, de igazából képminőségben nem mondanám semmivel sem jobbnak az ugyanolyan árkategóriás cuccaikat, persze ott nem nehéz drágábbat venni.
MOD:Mondjuk az Onvif, poe stb támogatás miatt érthető amúgy, lehet veszek két db 2-3MP-es Hikvisiont az is kijön sztem 70-80k alatt aztán kész. Gondolom annál jobb opciót úgyse találok.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #25414 üzenetére
Megint "beégett" az IMILAB A1 képe. Visszavittem, Alza 3 munkanapon belül utalja az árát. Kipróbálom a Xiaomi C300-at, elméletileg azon még működik a 7 napos felhő tárolás.
-
bigrock
Topikgazda
válasz boborján2 #25488 üzenetére
Jobb lenne, ha egy márka lenne az NVR és a kamera, bár így is fog működni.
Én a PoE feladó helyett inkább 5 portos PoE switchet rendelnék, ami bár drágább, de egyrészt több kamerát is rá tudsz akasztani, másrészt a rögzítőt esetleg tovább tudod hurkolni a hálózatba, vagy routerre. -
csaba17
senior tag
sziasztok!
adott egy tp-link vigi nvr1008h nvr.
Kezdetnek két kültéri kamerát kötnék rá, ti melyiket ajánlanátok?
Imou IPC-S22FP vagy TP-Link Tapo C520WS?
Vagy ha ezek közül egyiket sem akkor az olcsóbb kamerákból melyiket?
Kültérre kell és forgathatónak kellene lennie.Van itthon pár db aliexpressen kamerám(az összefoglalóban ajánlott kínai márkákból is), de a legtöbb nem támogatja az onvif protokollt így ez az nvr nem is látja, sajnálatomra.
-
boborján2
aktív tag
-
cOxeR
Ármester
Xiaomi AW300 újabb szitu, 256GB-os kártya van benne, ami kezd betelni, vagy betelt.
Délelőtt ránéztem a mai rögzítésből csak azok a időintervallumok kerültek rögzítésre, ahol mozgást érzékelt, nem a teljes nap felvétele, hanem 1-2 percek.
Kártya státusz jelenleg nem elérhető, információ nem elérhető hibákat dob, vagy pusztán annyit ír, hogy nincs video anyag a kártyán. Sd persze gond nélkül üzemelt más jellegű készülékben.
Persze éjjel van időm ilyennel foglalkozni, restart nem segített, áramtalanítás se, marad a manual kártya ki formáz vissza. Kétszer sikerült működnie, de mire formáztam volna megint elérhetetlen volt.
Kamera megy, képet látom, meg ha mozgás van a minta felhős rögzítés is megy. (5 sec előfizetés nélkül)
Ideje visszavinnem és venni egy normálisabb márkát, ha a kártya szar akkor is rámegyek másra. -
boborján2
aktív tag
válasz bigrock #25492 üzenetére
Akkor ez esetben az nvr (manuálisan) ad címet a kameráknak?
Illetve ha mégis poe switch lenne , akkor mi a felállás a bekötésnél? A switch egyik portja megy az nvr-be , a két kamera meg a swithbe? Ezesetben egy lan port kezel ket kamerát az nvr -ben?Illetve a poe switch poe opciója manuális , vagy managelni kell melyik lan a poe éa melyik nem? (Nyilván nem akarom az nvr lan-t megölni)
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
vacs
Topikgazda
válasz boborján2 #25488 üzenetére
A kamerád tud emberfelismerést, de a Hik rögzítő miatt ez valószínűleg nem fog működni!
Inkább Dahua rögzítőt vegyél!csaba17: tp link nvr-hez tp link kamerát tegyél!
Az imou kamera tud emberfelismerést és követést, de ez valószínűleg nem fog működni![ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
-
boborján2
aktív tag
Ezt a funkciót senki nem fogja használni ,abban teljesen biztos vagyok. De ha a Dahua ,mint márka annyival jobb vagy megbízbatóbb akkor utánanézek.
Azért gondolkoztam Hikvision irányban ,mert egy dvr már van belőle és igazából csak működik és teszi a dolgát hiba nélkül.
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
bigrock
Topikgazda
-
kunberci
senior tag
válasz boborján2 #25499 üzenetére
Szia!
Ez az NVR nem tud IP-t osztani a kameráknak, azt a router teszi meg.
Ez nem POE-s NVR, ezért van szüklség a POE-s switchre.
Rákötöd az NVR-t a routerre, a POE-s switchet is rákötöd a routerre, a POE-s switchre meg a két kamerát.
Jelen esetben az NVR-nek és a két kamerának is a router fog IP-t adni.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest