Új hozzászólás Aktív témák

  • *Ropi*

    félisten

    válasz Mnemonic #10259 üzenetére

    Nyomtattatni vagy levilágíttatni (laboráltatni) szeretnéd?

    "Szóval azt szeretném elkerülni, hogy a képek csak simán nyomtatva legyenek mindenféle korrekció nélkül."

    Ha a DFL-be, vagy más normális céghez viszed, akkor ők úgy nyomják ki neked, ahogy kapták (persze a megfelelő színtér konverziókkal, de utómunkázni nem fogják helyetted a képeket, az egy külön dolog és Neked kell megtenned). Viszont csak akkor fogod azt visszakapni tőlük amit a monitorodon látsz, ha kalibrált monitoron utómunkázod a képeidet.

    Az sRGB színteret mindegyikük elfogadja, aztán a RIP szoftverük csinál belőle a nyomdagép / laborgép számára emészthető CMYK formátumot.

    Ha azt akarod, hogy "fel is turbózzák" a képeidet, akkor olyan kommersz cégekhez add be, mint MM / DM / CEWE, Porst (ha még létezik), Sooters, stb. Ezek a kompakt gépekre / telefonos kamerákra vannak berendezkedve, így azoknak a képein általában javítanak. Ha viszont egy normálisabb anyagot küldesz be nekik és ráküldik a szokásos, a kontrasztot + a szaturációt + az élességet a csillagos egekig tekerő beállításaikat, akkor instant szívrohamot fogsz kapni amikor meglátod az eredményt. ;) Normális anyagot ilyen helyekre csak úgy szabad beküldeni, hogy kikötöd: nem korrekciózhatnak semmit.

    [ Szerkesztve ]

    Weboldalam: http://karpatisandor.hu

Új hozzászólás Aktív témák