Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Gumi és felni topic
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motort/teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. 5 éves autóm van, gyári Michelin gumikkal. Múlt héten elvittem futómű állításra, mert picit oldalra húzott és a gumikat is megnézték. Ezt állapították meg.
Ez mitől lehet, hogy az egyik oldal jobban kopik mint a másik?
Futómű állítás óta kanyarban csikorgó hangot hallok. Ez mitől lehet?Milyen 4 évszakos gumit tudtok ajánlani ami megbízható?
Köszi a tippeket.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. Hyundai i20 (2015) gépkocsimon jelenleg Michelin gumik vannak gyárilag felrakva.
Problémám, hogy valami miatt a baloldalon az első és a hátsó gumik szélei jobban kopottak (3mm) mint a másik oldali gumik. (futómű állításkor derült ki)
Namost a leszedés és a futóműállítás óta kanyarokban csikorog a gumi.
Mi lehet az oka?Úgy hallottam hogy nem nagyon szerencsés össze vissza cserélgetni a gumikat, de azt meg lehet oldani hogy a jobb hátsó gumit felrakom bal elsőnek? ( Miért nem lehet cserélgetni amúgy?)
Végül olyan kérdésem lenne hogy a szelepeknél van ez a TPMS szelep ami a keréknyomást hivatott ellenőrizni. Ha új gumit rakok a felnire akkor a TPMS szelepet le kell szerelnem, vagy átszerelhető ez? vagy ilyenkor szelepet is kell cserélnem 25 ezer / db áron?
köszi a tippeket
-
maglew
aktív tag
Sziasztok. Miért tilos áthelyezni mondjuk az első tengely jobb oldali gumit bal hátra? Okoz ez valamit? Állítólag nem javasolják (mintázat és típus ugyanolyan, csak valami miatt az bal oldalon lévő kerekeim jobban kopnak, így viszont megoldható lenne hogy egyszerre kopjon)
-
maglew
aktív tag
Tudnátok ajánlani Budapesten vagy Dél Pest megye környékén megbízható jó gumiszerelőt, aki nem lehúzós?
Szeretnék 4 évszakos gumit venni, melyik az az 5 típus amit tudnátok javasolni? Online járok jobban vagy gumisnál (lehetőleg 2021-es gyártásút keresek)
-
maglew
aktív tag
Köszönöm a segítségetek, kissé elbizonytalanodtam a 4 évszakosok közül, mert úgy olvastam, hogy nyáron pl rosszabb eredményt produkál mint a mostani nyári gumim.
Ezt a listát láttam a legjobbaknak, ezek közül melyik 4 évszakost ajánlanátok?
Continental AllSeasonContact
Goodyear Vector 4Season Gen-2
Michelin CrossClimate +
Nokian Weatherproof
Uniroyal AllSeasonExpert 2
Vredestein Quatrac pro
Bridgestone Weather Control A005Illetve olyan gondom van, hogy a most 6 éves gumimban már van TPMS szenzor. Ezt gumicsere esetén fel tudják rakni az új gumi szelepére, vagy ilyenkor a szenzor is kukázódik?
(Gyári szenzor, még működőképes így nem akarok újat vásárolni) Ha esetleg tönkremenne akkor kizárólag a szenzor is cserélhető? (Bocs de nem értek ezekhez ennyire) -
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 6 éves Michelin nyári gumik vannak a kocsimon.
Van valami szabály, hogy ha én 2 db 4 évszakost vennék, akkor lehet-e vegyesen használni?
Azt tudom hogy tengelyenként egyformának kell lennie a mintázatnak, de olyan lehet hogy előre-4 évszakos, hátra meg nyári?Télen általában nem használom az autót, idén 2 db olyan nap volt amikor hóban vezettem, így a téli gumit elengedtem.
Van esetleg olyan nyári gumi ami télen is jobban/jól tapad?
Vagy létezik olyan spray vagy csodahólánc amit egy 5-10 centis hónap tudnék használni a nyári gumihoz? -
maglew
aktív tag
Sziasztok!
Hókengyel, vagy textil hólánccal kapcsolatban van valami ötlet/teszt, hogy melyik a jó?
Nyári gumim van, nem kívánom lecserélni, mivel 1 évben kb 3 olyan nap van amikor hó van, a többi időszakban tökéletes a nyári Michelin, tök jól tapad, nem csúszik.Viszont ha esik a hó akkor nem bírok felmenni egy nagyobb lejtőn, ezért vennék textil hóláncot. Használta valaki? Vagy ezek a tapadó sprayk jó valamire?
-
maglew
aktív tag
Sziasztok! Nem láttatok valahol jó Black Friday gumi akciókat?
Nekem egy 4 évszakosra lenne szükségem
(végülis az idei tesztek alapján melyik az a 4-5 márka ami nagyon megbízható és érdemes venni?)
Michelin-t nem szeretnék mert 6 éves és reped össze vissza a szélein, lehet hogy jó a marketingje, meg egyébként komolyabb gondom nem volt vele, de bosszantó ez a repedés mind a 4 abroncsnál.
A defekttűrő az tényleg ér valamit, vagy csak parasztvakítás? -
maglew
aktív tag
Ezek közül melyik az ajánlott 4 évszakos (főleg nyári használatra)
Goodyear Vector 4Seasons Gen 3
Vredestein Quatrac (pro vagy melyik a legújabb?)
Continental AllSeasonContact
Hankook Kinergy 4S2
Nokian waterproof
Uniroyal allseason expert2
Bridgestone weather controlValami megbízható gumis/webáruházat tudtok ajánlani ahol nem régi DOT számút akarnak az emberre sózni?
[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
Michelin nyári gumim futófelületének széle több helyen hajszál vékonyan berepedezett.
A napokban ellenőriztem, és azt látom hogy a futófelület közepén egy kb 3 cm * 2 cm -es darab levált az abroncsról. A szálakat nem látom még, de ez így biztonságos? Nem tud eldurranni?Még intézem a gumicserét de legalább 1 hét, szóval addig kellene használnom.
Másik kérdés:
Vredesrein Quatrac szám nélkülire azt mondták hogy azok régiek és azokat már nem gyártják (bár a Vredesten oldalán még találtam) és az idei új szériás a Vredesrein Quatrac 5 típus.
Ez igaz lehet? Vagy lehet kapni "számnélkülit" is?A Goodyear 4 évszakosból melyik a jó főleg vizes, és nyári használatra?
Ezt ajánlotta valaki még október elején: Goodyear Vector 4Season Gen-2 Ez jó vajon?
(télen ritkán megyek, akkor is általában városban)Kléber 4 évszakost érdemes megnézni?
[ Szerkesztve ]
-
maglew
aktív tag
Sziasztok.
Megvettem ma a vredestein quatrac 4 évszakos gumikat. Eddig egész jó (egyébként magyar gyártmány). Viszont nem látom rajta a hópihe ikont, és a dot szám is hülyén van írva, mintha három jegyű lenne.
Más : Előtte egy Michelin energysaver (2015)gumim volt. Ez vajon 4 évszakos gumi lehetett (ezen sem láttam hópihe ikont)
-
maglew
aktív tag
válasz szőröscica #50426 üzenetére
-
maglew
aktív tag
válasz szőröscica #50428 üzenetére
Zsír új kocsimon ezek voltak a gyári gumik. Senki nem driftelt vele, általános városi használat volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest