Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
nVidia GeForce GTX 670 / 680 / 760 / 770 (GK104) téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kasa85
őstag
válasz Seikai #23280 üzenetére
Mondjuk én 2db Giga OC 4gb GTX670 re gondoltam ott nem lesz a vram sem kevés.
Köszi a segítséget még mindig a 780 a kiszemelt áldozat viszont hajlok a jelenlegi kártyám bővítéséhez.
Persze a 4gb verzióból,mert ahol kéne a GPU ott már a vram a 2gb elfogy annyira erős,és nem véletlen,hogy a 780 3gb vramot kapott(#23300) blaca83
Köszi a teszteke,és azért utána néztél
Viszont le cserélem 4gb ra a kártyámat marad ugyan az csak plusz vrammal ami sokáig kitart.
Viszont még mindig a GTX780 felé hajlok.Most vettem a profilomban látható DELL monitort amit a kártyához kalibráltattam remélem nem kell a 780 miatt vissza vinnem,mert szerintem színprofilban nincs különbség,vagy ami még jobb a 4gb gtx 670 arra van hitelesítve az IC profil,és a monitor színbeállítása profilja.Új,és régi játékokkal tarkítom oldalamat. További hűsölést : Károly. Gamer csatorna. https://www.youtube.com/channel/UCRG3FPVZBYZiqjzwmlTM8LA?sub_confirmation=1
-
JoolsNOS
veterán
válasz apollo12 #23301 üzenetére
Msi afterburnerrel pl.
Gpu-t elkezded mondjuk tizesével emelni, memóriét meg huszasával. Power limitet kitolod maxra. Megkeresed mi a vége mind a gpunak mind a memónak. A kettő együtt valszeg nem bírja együtt amit magukban bírnak.. Tehát mondjuk gpu bír +50et, a mem +500at külön-külön. Együtt bírni fognak pl +40 és +450et.[ Szerkesztve ]
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
kisgege12
csendes tag
Üdv!
Gainward GTX760 Phantom-ról mik a vélemények? Nem vagyok otthon ilyen témában. Vannak a phantom hűtésnek előnyei? Gigabyte N760 rev2.0-t vettem volna, nem kis kártya, Gainwarddal viszont beleférnék egy kisebb/olcsóbb házba. -
Faterkam
addikt
válasz kisgege12 #23304 üzenetére
Méretben nem sok különbség van egy Asus GTX660ti és a Gigabyte GTX760 Rev. 2.0 között. A Zalman Z9-be simán belefért. Kb. 29cm kell neki.
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
őstag
Hali all!
Már megvan egy ideje az Asus GTX770 DC2, a Far Cry 3-at megeszi teljes grafikán 1920×1200-ban, de a hőmérséklettel van egy kis gond.
50%ventilátornál ami 1700rpm is eléri a 80C°-ot, kifogástalan szellőzésű házban. Ma még le fogom tesztelni 60%ventilátorral ami 2000rpm felett alakul, de van egy érzésem hogy így is 70°C felett fog teljesíteni. Káros az ilyen nagy üzemi hőmérséklet hosszútávon? 2év a tervezett üzemidő. Több ventilátorsebességet nem akarok mert kezd megjönni a hangja 60% felett. A GPU ilyenkor 1100MHz (offset -11), a RAM 7010 (offset 0) tehát az eredeti OC-hez képest 11MHz-el lassabb. Érdekes hogy a GPU kihasználtsága 90% felett van, úgy tűnik a CPU tartósra sikeredett.
1ébként a GPU Tweak-et akárhogy mókolom nem dob ki asztalra, ha átlépi a Temp Target-et. Ez miért van?
Ha így sem hűl az elfogadható szintre a kártya, érdemes a tetejét megtámogatni egy ventilátorral?
Viszonylag szélcsendes a hely, de ha a hátsó rendszerhűtőt odavarázsolom már nem lesz az. Teljesen nyitott a ház, így nem beszélünk belső ház hőmérsékletére és légáramlásokra gyakorolt hatásról.Előköszi!
IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
őstag
válasz SchumiBácsi #23306 üzenetére
Másik fórumrészlegben javasoltak egy újrapasztázást, ami sztem meredek ebben a kategóriában a 2odik héten.
-
Faterkam
addikt
válasz kisgege12 #23308 üzenetére
Nem volt soha Gainward kártyám, így erről nem tudok mit mondani, de a Gigabyte megy mint atom! Húzva az alap GTX770 környéke, mindezt max72c fokon
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
JoolsNOS
veterán
válasz SchumiBácsi #23306 üzenetére
Mit jelent a jól szellőző ház?
I5 12400F, Asrock B660M Steel Legend, RTX4070 super, 32Gb DDR4 3200, Seasonic Focus 650 Platinum
-
őstag
válasz JoolsNOS #23310 üzenetére
Azt, ahogy le van írva: teljesen nyitott, tehát egyik oldala sincs fent.
Ha segít a "probléma" felderítésében, van még néhány adat:
Far Cry 3 játék minden esetben azonos beállításokkal a szobahőmérséklet 25°C körüli:35% ventilátor: 87°C maximum
40% ventilátor: 84°C maximum
50% ventilátor: 79°C maximum
GPU Tweak és Windows gadget szerint is.60% ventilátor: 73°C maximum - ez még becsült érték, de mindjárt megtesztelem így is.
Reménykedek hogy ha a tetejére ráirányítok egy ventilátort az segít, de ha pasztázni kell akkor ezt is megette a fene mert, ha levon 10-20fokot az volna a tuti, de ha másnál is így alakul, akkor meg feleslegesen nem bontanám meg egy ekkora vga-tIDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
JoolsNOS
veterán
válasz SchumiBácsi #23311 üzenetére
Az nem feltétlenül jó. Lehet jobban jártnál ha járna a levegő. Ház oldala fel, elölről be, hátulról ki a levegő. Bár mindenképp magasak azok a hőmérsékletek.
-
őstag
válasz JoolsNOS #23313 üzenetére
A ház oldallap macera, mert nem megy fel: óriási CPU hűtő, túloldalt meg kábelhegy.
Ugyan nem egy kategória de a GTX570 DC2 auto-ventilátorral, ami 12-16% körül szabályzott, sosem ment 70°C fölé. Leghátul van egy "fölös" rendszerhűtőm, akkor lehet elsőnek ráirányítom a vga-ra a HDD-k irányából.
Minden hátrafelé fúj egyébként, kivéve a HDD-k mert egy trükknek köszönhetően még az alaplap előtt kifúj oldalra.
Egyébként üresben az 570(10°ventilátor 1200rpm), és a 770(35°ventilátor 1200rpm) is 35°C körül játszik.
-
shteer
titán
egyáltalán nem vészes a 7x fok, de miért nem engeded feljebb a fordulatot?
szerintem jónak tűnik..
-
őstag
válasz shteer #23316 üzenetére
Most megnéztem 60% ventilátornál és 76°C lett, 25°C-os szobában.
Nyáron lesz még 30°C is és akkor a GPU tuti 80°C felett lesz.60% a határ efelett egyre hallhatóbb a hűtés amit nem szeretnék.
Jó lenne tudni ha valakinek van ilyen karija, neki hány fokon alakul. Ha hűvösebben akkor pasztázás gyanús, de ha hasonló akkor beletörődök de a ventilátor ráirányítást a hétvégén megnézem. Ha 5fokot csökkent már az is valami lenne.Aztán ha minden kötél szakadt, max az 570-esről leveszem a hűtést és átrakom a 770-re
De arról meg úgy hírlik hogy hiába nagyobb mindene, mégse hatékonyabb mint a kisebb DC2hűtés?IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.
-
ACE-
addikt
válasz SchumiBácsi #23317 üzenetére
Amiatt mert kicsit magasabb a hőfok képes lennél a gariról lemondani?
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
trufa12
addikt
Állítsd tök autóra a vezérlést azt annyi
egyébként meg azért ilyen meleg mert nincs meg a légáramlat .Nekem 25 fokos idlebe a kártyám Csak éppen itt zárt házról van szó, lenn ,elől ,hátul ,fenn ventilátor.
[ Szerkesztve ]
Az élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
MrCsiT
addikt
válasz Faterkam #23315 üzenetére
760 jobb kártya egy 660ti-hez képest ?
Azért kérdezlek Téged, mert ahogy látom, mindkettővel volt tapasztalatod.Fentebb láttam egy teljesítmény-grafikont linkelve.
Azon a mostani 560Ti-m valami 58% ( ) , a 660Ti 103 %, a 760 109% -ot mutatott, ehhez képest, ha egy 660Ti apróban 45k, min. 57-60k egy 760..az olyan +25% felár. Nem látom, hogy mitől jobb ennyivel ?
"Nekem a "link" egy hivatkozás legyen, ne egy ember ?!" - by Mr.CsiT
-
őstag
-
őstag
válasz trufa12 #23319 üzenetére
Értem. Akkor tervezek oda egy áramlatot, van ventilátor hozzá csak át kell rakni.
A házat igazság szerint elbasztam anno mert elég csicsás házak voltak csak elérhetők, nekem meg egy letisztultabb verzió kellett, sikerült is lelni, csak néhány%-al kisebb minden. Így a CPU hűtés kilóg és az oldalát nyomná kifele ezért nincs feltéve, másik oldalt a kábeltömeg miatt nincs feltéve a lap.
Mondjuk kicsesznék vele, mert a szekrényemben megvan a lehetőség rá, hogy 1-1 bútorlapot pontosan illeszteni a szekrénybe, olyan kivágással amibe a PC háza pont beleillik és már kész is a "ház". Volt egy időben ez terv, de akkor a hőfokok nem indokolták, most egyelőre úgy tűnik csak a gtx770 indokolja, a többi komponens bőven hűvös kategória maradt továbbra is.
Köszi az infókat mindenkinek!
-
trufa12
addikt
válasz SchumiBácsi #23323 üzenetére
a kábeltömeget próbáld rendezni, nekem is fel megy az oldal lap igaz neki kellett feküdni ..
A másik oldalon meg max kivágod a hűtésnél a lapot. Kicsit olyan Charger kinézete leszAz élet olyan mint a motor, ha nem megy akkor be kell rúgni..
-
FaTHI
őstag
Tudom nem 770-es, de nálam a GTX680 DCUII OC-s kari, BF4 alatt 67fokra megy fel max. és 34% on pörög a venti, min ezt 1175/7000-en, ami ugye 770-es teljesitmény.
-
shteer
titán
Levett oldallapokkal halk erogepet akarsz. Hat oke
szerintem jónak tűnik..
-
Faterkam
addikt
válasz MrCsiT #23320 üzenetére
Jól mondja JoolsNOS fórumtárs, én is pár ezer Ft ráfordítással váltottam. Ki akartam próbálni a 7-es szériát is. Érdekelt a játék közben van e különbség a 192bit és 256bites memória kezelés között. Szerintem jó kártya a GTX760 tesztekben ~20% különbség van a 660Ti és a 760 között. Sajnos játékokban ez a 20% már nincs meg. Az én véleményem az, ha újonnan 60eFt alatt tudsz garis GTX760-at akkor érdemes gondolkodni rajta. 50eFt környékén és alatta 660Ti..
Én annak idején 560Ti Hawk-ról váltottam sima GTX660-ra. Megváltás volt, az én 560Ti-m nagyon melegedett, ahhoz képest a 660-as 60fok volt max!
-
trufa12
addikt
Ha fel tennék 1 win7 -et az nagyban rontaná az esélyeim, nv vga-val
szóval a mantle annyira itt nem játszik...
egyéb hátránya van a win7-nek?mert ez a win8.1 nekem egyelőre valahogy nem vált be
-
trufa12
addikt
válasz shteer #23330 üzenetére
Minden (sűrűn kifagy... de tudom hogy nem a pc-m a rossz.. )
Vírusaim sincsenek.
Játékok vegyesen, bolti, virágbolti...Mint 1 reklám, amíg win7-et használtam... -.- (minden szép és jó volt) mióta win8.1 et használok, sokszor elgondolkodtam már hogy hozzak be 1 kalapácsot v adjam el a pc-m.
Mert le cseréltem mindent azt hittem hiba van a gépezetben közben még sem...[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
válasz trufa12 #23332 üzenetére
Ha fagyogat, akkor biztos lehetsz benne hogy a hiba a te gépedben van. Nem biztos hogy hardveres, lehet hogy szoftveres hiba. Ugye nem gondoltad komolyan hogy az oprendszer maga a hibás? Bár ha jól sejtem az sem eredeti...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Casanova*
veterán
PALIT GTX770 JetStream. erről mi a véleményetek? halk,hűvös?
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
senior tag
-
nagyúr
válasz shteer #23327 üzenetére
ott valami egyéb faktor is lehet - szélsőségesen backend limitált esetben sem lehetne több a különbség 33%-nál. ugyanaz volt a driver?
normálisan 0-10% különbség van a két kártya között - a 760 a konzervatív design, a 660Ti a "radeonos".
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Reggie0
félisten
Nagyjabol rendben vannak ezek a homersekletek. Nezd meg, hogy 100% ventivel a furmark es a valley meddig viszi fel, majd akkor meg tudom mondani, hogy jo-e a hutes.
-
őstag
Na föl került a jó kis Thermaltake CPU hűtő ventilátora, még az AMD T-Bred magos időkből, egyenesen a kártya hátoldalára irányul a szél, de csak játékokban. Az elején megrémisztett a 4800rpm induló fordulatszáma, de a vezérlőpanel segítségével rögtön megszelídült.
Újabb teszteket adok majd neki ma, 60/100% ventilátoron majd ugyanúgy az extra hűtéssel, a völgyes tesztprogival. 1ébként klassz hogy kiírja a hőfokot menet közben is, így be is kalibrálom majd a fordulatszámokat ha csak ennyi a "baja".
Köszi az eddig jött infókat!
Új hozzászólás Aktív témák
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest