Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz ledgeri #93433 üzenetére

    Igen? A választ azért így teszem fel, mert nem ilyen egyszerű a válasz. A One/PS4-es kiadások elég szép számmal produkáljak ezt a hibát, főleg public lobby-ban. De zárt lobby-k és ritkább esetben Story mod esetén is fennál ez a bug. Viszont ez elsősorban nem feltétlenül a konzolban lévő hardver hibája.

    Public-ban a leggyakoribb és ott is akkor, ha sokan vannak bent. Ez egy szerintem PC-n is ismert jelenség, már a kezdettektől fogva, hogy sokan vannak bent sokféle nettel, akkor ott is sokkal rosszabbul fut a játék, mintha pl. Solo-ban lenne az illető. Ez így volt a és van a konzolos kiadásokkal is (még RDO esetén is). Sajnos a játék online kódja nem éppen a legjobb elég betárcsázos nettel rendelkező player a lobby-ban, és máris oda a teljesítmény (rosszabb esetben ki is vág belőle). De ezeknél a konzolok esetében még ott van az is, hogy nagy részük már elég régi, takarítva se volt. A bennük lévő HDD-k pedig már elég sokat mehettek. Illetve még ott van az is, hogy a frissítésekkel egyre gyatrább lett a teljesítmény, még a Story-ban is (vagyis akár szándék lassítás is benne lehet). De itt jön egy kis érdekesség. Ha ugyan ezekénél a konzolokon a HDD-t kicseréljük egy SSD-re (akár külsőre is... sőt külső HDD-re) ez a gond máris nem ekkora. Ahogyan pl. nincs jelen ez X|S/PS5 esetén, ahol a prev-gen kiadást használjuk. De nekem One X esetén sincs meg ennyire (minimálisan van, hogy nem tölt be, de kb. csak annyira, mint régen).

    Az meg a jövő kérdése, hogy meddig fogják supportálni, de azért azt nem szabad elfelejteni, hogy bár már meghaladtuk bőven az a jelen generációs konzol mennyiséget, mint mikor 2015-ben leállították a PS3/X360 support-ot, de azzal ellentétben most nem biztos, hogy annyi jelen generációs kiadást adtak el belőle, mint akkor. Ugyanis nagyon sokan Xbox Series és PS5 konzolokon is az előző generációs kiadást használják még most is (egyes adatok alapján többen használják X|S/PS5-ön a One/PS4-ot kiadást, mint a natív jelen generációs kiadást). És ugye egy support megszüntetés esetén (amitől lehet vele játszani, csak új tartalom nem jön hozzá), ezekkel se kapnak semmi új dolgot. Persze benn van az is, hogy akkor majd megveszik újra, de ez egy rizikós dolog lesz (mivel eleve csökkenek a GTA eladások).

    “I mean it’s one banana, Michael, what could it cost, 10 dollars?”

Új hozzászólás Aktív témák