Hirdetés
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- EAFC 25
- Call of Duty: Black Ops 6
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Nintendo Switch
- EA Sports WRC '23
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
szerintem kompatibilis támogtás kell hogy legyen visszafelé,,,
az hogy egy új proci nem megy egy régi lapban az ok , de hogy egy régi proci ne menjen egy új lapba... ezt nem tudom elképzelni..
szerintem azt irja , hogy onnatól nem biosfüggö, azért N/A...
(amelyiknél biost ir mellette, annál attól a bios-tól támogatja..)Gorni :: neked mi a meglátásod ezzel a témával kapcsolatban
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
Erről a lapról mi a vélemény: [link]?
Miben különbözik az UD3 széria a sima D szériától?
-
senior tag
válasz Gorneck #9649 üzenetére
Szia. Jó a tipp. A C1E, Eist kikapcsolása lesz a következő. Ugyanis több mint 22 órája megy az orthos hibátlanul. Megvárom a 24-et és utána abba hagyom.
Ebből azt a következtetést vontam, le, hogy ugye amíg futott az orthos, addig fix 1800-on pörgött az e4300-as procim és mindezt hibátlanul tette. Mivel üresjáratban (amikor csak 1200-on megy a proci) tudom hogy fagyott meg többször a gép, olyankor már kaptam el, vagy üresjárat utáni programindításkor, így szerintem valami energiatakarékossági baromság lesz a bukfenc oka nálam.
Tehát vagy a proci energiatakarékossága a ludas, vagy a fáziskapcsolgatás az alaplapon. Mindenképpen valami laphibára tippelnék, mivel ugyanez a konfig másik lapban hibátlanul üzemel.
Azt hiszem a végkövetkeztetésem az lesz, hogy kikapcsolom az összes energiatakarékossági funkciót és megnézem úgy is stabil marad-e, tehát helyes-e a megállapításom. Ha igen, akkor biztonsággal lehet bios-t frissíteni szerintem. Lehet más procival vagy más gyári bios verzióval nem is futottam volna bele ebbe a fagyásos hibába.
A tapasztalatok szerint melyik bios verziót érdemes használni? Vagy elég jó a legutolsó? Van ezzel kapcsolatban valami tapasztalat?
Bár ahogy látom más is ír nagyon hasonló tapasztalatokat a ramra gyanakodva, mint amiket én tapasztaltam...
Egyébként igen, úgy gondoltam, hogy vennék másik ramot ezeket pedig eladnám, elvégre van rá még 3év minusz 2 hét garancia...
-
B@ldrick
aktív tag
válasz gr.bence #9639 üzenetére
Ilyen nálam is van (teljesen stabil rendszer), szerintem azért csinálja az alaplap mert feszmentesítjük a tápot.
Más: megoldották már, hogy hideg rendszer esetén ne szabályozza maxra fel-le a pwm-es proci ventit? Esetleg akinek az F12 van fent DS5-höz?
Köszi▌iPhone 12 • Huawei P20 Pro • OnePlus 3 • HTC One ▌Linux Mint • EndeavourOS • OpenMediaVault ▌
-
nagyúr
Q9450-nel vmi tapasztalat?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
gr.bence
aktív tag
na
adtam az MCH-nak 1,160V
DRAM-nak 2,0V
most ugy néz ki hogy jó
mást nem állitottam minden auton van........
-
Gorneck
legenda
válasz audi100td #9671 üzenetére
Az két kari akkor nem? Az meg simán belefér...
Persze...600 fsb-re is képes, ha minden klappol...persze ez kemény tuning...de itt találsz eredményeket...
Fesz emelés nélkül?! Ezt így elég nehéz megmondani...hisz kb ezer dologtól függ...Milyen proci melyen ram milyen fesz?
Hogy Asus...
Gorneck#1239
-
audi100td
nagyúr
-
winfier
senior tag
-
Gorneck
legenda
válasz audi100td #9674 üzenetére
Nálam nem zavart be semmi...pedig sokáig hol tuner hol lan volt a gépbe...
Mint írtam annyi, hogy Asus...de a Te döntésed...mindenki van olyan intelligens, hogy utána olvasson mi az ami jó neki...
Az meg, hogy a FETeken van hűtés az meg a kutyulit se érdekli ha nem melegszik...Quad lesz benne vagy mi?
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
gr.bence
aktív tag
válasz Gorneck #9673 üzenetére
okok
meg van minden refre van rakva. ami a bios irt...........
most 3,8Ghz egy meg 1066Mhz a ram.
megprobálom hogy lekapcsolom a gépet hagyom egy darabig aztán be kapcs.ha igy jó és nemcsinálja a jelenséget amit tegnap leirtam akkor megprobálom ugy hogy kikapcs aztán tápot le hagyom egy darabig aztán táp fel gép be és ha csinálja akkor tényleg az a baj hogy a tápot lekapolom......
köszi a válaszokat.
majd még ugy is kérdezek tőletek fesz-es dolgokat
-
audi100td
nagyúr
válasz Gorneck #9676 üzenetére
Nem, nem Quad lesz benne, hanem E6550-es procim van és ugye csak 7-es a szorzója, amúgy elég ha megy 500-550 FSB-t, csak gondoltam rákérdezek.
Egyébként jelenleg is Gigabyte lapom van (P35-DS3) és igazából a hiányos AHCI vezérlő lenne a fő indok a váltásra, nem is annyira a tuning, csak érdekelt mégis mire képesek ezek a lapok.
Egyébként utánakérdeztem már, de nem kaptam sehol egy indokot arra, hogy melyik lap jobb, csak annyit, hogy a Gigát vagy az Asus-t vedd, de semmi indok. Gondolom akkor úgy is tökmind1, az meg hogy Asus vagy Gigabyte van ráírva nekem nem számít.
[ Szerkesztve ]
-
Gorneck
legenda
válasz audi100td #9679 üzenetére
Egyébként jelenleg is Gigabyte lapom van (P35-DS3) és igazából a hiányos AHCI vezérlő lenne a fő indok a váltásra, nem is annyira a tuning, csak érdekelt mégis mire képesek ezek a lapok. Ha rám hallgatsz emiatt nem cserélsz lapot...
Nem volt Q lapom...nem volt vele semmi bajom csak míg meg nem szoktam, de előtte coptam, mint a borz...K és B szériával már annál inkább...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
Gorneck
legenda
válasz audi100td #9685 üzenetére
Vista + Intel driver együttese hoz némi gyorsulást és végre látható is (boot, másolás)...ez egyértelmű, hogy a chipnek köszönhető, de nem érzem azt, hogy pl Te is elverj rá nem kevés lét...gyorsulást akarsz vegyél Raptor-t vagy SSD-t...
Kíváncsiság, tuning és mert baromi jó áron kaptam lapot...talán az utóbbi volt a legfőbb indok...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
nagyúr
válasz Gorneck #9673 üzenetére
Természetesen elég, ha a teljesítményt nézzük. Bőven sok is. Mindössze a tuning mértékére utaltam, vagyis, hogy sokkal több lehet a prociban. Ez persze öncélú hülyeség nyilván, de néha előjön, na.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
senior tag
válasz HummeRC #9657 üzenetére
Nos, ugatós kutya legyek ha értem a dolgot. Orthos több mint 30 óráig futott hibátlanul. A teszt leállítása után kb 4 perccel, restartolt a gép üresjáratban.
Alapórajeles orthos kép a restart előttről
Most C1E, Eist letiltva a biosban és ugyanazzal a lendülettel próbaképpen felhúztam a procit 3ghz-re egyből, csak úgy hülyeség képpen, minden mindegy alapon. Pár dolgot még "találomra" átállítottam, pl hogy a ramok ne legyenek túlhúzva és csak 800-on járjanak, stb.
Láss csodát, szó nélkül, elsőre indult, mint a kisangyal. Nem gondolkodott neki, nem próbálkozott többször elindulni, nem cöcmörgött fél percet a post képernyővel mint alap órajelen, hanem egyből indult és kb 15-20 másodperc múlva a teljesen betöltött winxp dektopom vigyorgott velem szemben, munkára készen. Előtte másik lappal sosem ment ennyit, 2,7-nél nem jutottam tovább sehogy, pláne nem 4 ram modullal. Most fut a háttérben az orthos 2 szálon legalább 24 órát, de nagyon kíváncsi leszek. Szerintem az energiagazdálkodás kiiktatásával megoldódtak a problémáim. A végén még kisül, hogy alapjáraton több gondom volt, mintha egyből a tuninggal kezdtem volna.
Kezdek örülni végre. Köszönöm a támogatásotokat, később még beszámolok a fejleményekről. Ha a mostani stabilnak bizonyul, akkor próbálkozom tovább. Pár nap múlva többet fogok tudni.
#szerk: a kép kilógott ezért csak link-re módosítottam.
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
460 fsb-hez kb milyen beállításoknak kéne működnie? 1.34v vtt vel 1.28v mch core-ral egy percen belül csontra fagy a rendszer prime blend alatt yorkfieldről van szó. emeljem vagy inkább csökkentsem az értéket?
-
bypassHUN
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Igen komoly problémával talállta szembe magát az egyik barátom.bios update közben áramszünet! Nos,azóta a bios az üdvözlő képernyőig eljut/nyomj ezt,nyomj azt,stb/de
semmire nem reagál. A masina ezekböl épült fel:Gigabyte EP45T-DS3,E8400,Kingmax
DDR3 2x2Gb,ATI4870,Chiftec 550W.A táp,a proci,a ramok,külön egy másik gépben tesztelve lettek,azok mennek.A tulajdonos,próbált pendriveról bios flasht,nem sikerült,elem ki-be megvolt,cmos megvolt,de semmi eredmény.Ha valaki tud valamit segíteni,tegye meg.
Köszi
-
nagyúr
válasz Gorneck #9689 üzenetére
Úgy, úgy, ahogy tetszik mondani! Megnézem, mire megyek a P35-tel, aztán, ha kevés, akkor kénytelen leszek meghajlani az öncélú hülyeség kényszerítő hatása előtt.
-
szacsee
nagyúr
válasz bypassHUN #9693 üzenetére
Áramtalanít, cmos reset, majd elem ki, utána elemtartó érintkezők összezár csavarnyúzóval.
Majd elem vissza cmos reset jumper le, majd áram alá helyez. Bekapcsol majd bőszen az insert gombot nyomogatni.
1 db memóriával, ha lehet.Ha nem jön össze, akkor ez a módszer pendrive-al, ha a floppy-ra nem fér a bios (márpediglen nem fog).
Ha ez sem, akkor itt legalúl is van egy megoldás.Jorus: Előbb a fentieket próbálja ki, ha jól tudom azon a lapon is forrasztva vannak a chippek. Igaz ki lehet forrasztani, de macera, ha a fentiekkel is összejön.
[ Szerkesztve ]
-
subaruwrc
félisten
most ott tartok hogy ahol idáig bootolt ott se. vista töltés elején megfagy és kékhalál
ezt 1.32v mch fesszel. nem valami erős az nb borda lefogatása lehet hogy szedhetem darabokra a cuccot és csavarozhatom át... biosba 45fok a system temperature 1.22v-n is gondolom az nem teljesen frankó..
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hardcore café
- Horgász topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Óra topik
- Androidos tablet topic
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- ASRock h510 pro btc+
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest