Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Martin97

    aktív tag

    válasz cuebler #9724 üzenetére

    Szia!

    Most ez ide nagyon off lesz, de ez kikívánkozik belőlem. Nem akarlak tanácsokkal ellátni, de azért lásd a másik nézőpontot is, hátha hasznos lesz a későbbiek során. Fontos, hogy ez csak az én véleményem. :)

    Szóval szülőként inkább úgy próbáld ösztönözni a gyereked, hogy elmagyarázod neki, hogy mit nyer vele, ha jól tanul és fősulira/egyetemre jár. Nem mondom, hogy az ilyenfajta tárgyakkal, anyagilag való ösztönzés nem működik, de lehet, hogy így meg nem maga miatt tanul, ami később visszaüt, mert undorral fog dolgozni, mert utálja a szakmáját, vagy egyszerűen azt fogja hinni, hogy minden az ölébe hullik, és ez sem egy jó dolog.

    Mivel én is hasonló korú lehetek mint a gyereked ezt tapasztalatból mondom. Persze az apám nem is ajánlott gamer lapost, de még egy fillért sem azért, hogy tanuljak, hanem kifejtette, hogy mennyivel jobb lehetőségeim vannak, ha tanulok. Hittem neki, és eddig nem bántam meg.

    Kell a sikerélmény (gamer laptop), hogy hasonló lelkesedéssel folytassa amibe belekezdett, de nem mindig ez a legmegfelelőbb módszer. Például ha nyáron elmegy kicsit dolgozni, és saját magának teremti meg amire szüksége van, és egy kicsit belekóstol abba, hogy mire elég a fizu, akkor lehet, hogy keményebben fog hajtani érte. Ja, és akkor is ott van a sikerélmény, hogy ezért ÉN dolgoztam meg. És joggal lehet rá büszke. :K

    Ez a kutyáknál alkalmazott jutalomfalatosdi sem jön be nem hogy az embereknél alkalmazott hasonló technika.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák