Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Martin97

    aktív tag

    Hú de felpörgött a topik. :)

    A teszthez még annyit hozzátennék, hogy jó volna picit belülről is látni a gépeket. Ide értve pl. a kijelző típusát, ramokat, és bővítési lehetőségeket.
    Valamint a szerelhetőség is nagyon fontos, mert sokan, mint én is elintézik maguknak az alap dolgokat, és ebben az esetben nem mindegy, hogy csak a hátlapot, és a hűtést kell kiszedni, vagy atomjaira kell bontani az egész gépet.

    Az autós példa szerintem nem túl helytálló, de egy kis utánajárással sok mindent lehet babrálni egy autón (szüleimén, és azóta is megy), egy magamhoz hasonló amatőrnek: Gyújtás csere kábellel, olaj. Ezek kb. olyan alap dolgok, mint az újra pasztázás, szóval nem nagy művészet. (Meg hát a pénz is nagy úr, és ha magam is meg tudom csinálni minek vinném szervizbe?)
    A kötelező pasztázási intervallumot támogatnám, mert kevesebb volna a gari. időn belül tönkrement gép, és ez a gyártónak is az érdeke lenne, mert nem volna akkora szervizköltség. Mondjuk ez esetben meg sok gép maradna meg, és kevesebb új fogyna.

    A lenovo y700 hőfoka kicsit meglepett. Ha nem hullik szét 1-2 év alatt, és az asus g551 árán adják, akkor egész jó vételnek tűnik.

    A gamer gépeknek meg van a maga piaca, és a fenntartási költségük sem magasabb, mint egy asztalinak, mert kevesebbet fogyasztanak. Ehhez képest már csak bónusz a hordozhatóság, a kisebb helyigény, és még sorolhatnám... Néha nagyon jól jön, hogy meg tudok nézni egy filmet a vonaton, vagy tudok skypolni/netezni az ágyból. Továbbá a suli miatt kell egy hordozható gép, mert a koliban nincs hely az asztalinak, illetve azt előadásokra sem nagyon tudnám vinni.

    Bár eleinte nagyon gondolkoztam azon, hogy az asztalim eladom, és egy normálisabb lapost veszek, de úgy is szűk lett volna az "ösztönzés". Ez a két gép szisztéma számomra egy kicsit érthetetlen, mert az egyik gép kihasználatlanul áll, és csak amortizálódik. És ezt úgy mondom, hogy én is így vagyok berendezkedve, de az asztalit csak akkor kapcsolom be, mikor otthon vagyok, és játszani akarok. Egyéb esetben minden szempontból jobb egy hordozható, mert sokkal kényelmesebb kanapén fekve netezni, mint székben ülve. Illetve a film is jobb kisebb kijelzőn közelről, mint agy nagyobbon távolról (21" 4m távolság). És nem véletlen zsugorodik egyre jobban az asztali piac. Csak hát az igazi gémer laposokat nem magyar keresethez találták ki sajnos. Egyébként számomra is sokkal vonzóbb ez az irányzat.

    Muerte: A mondatod miatt nyugodtabban alszom. :DDD

    UI: Kicsit hosszú lett, de ez kijött. :)

Új hozzászólás Aktív témák