Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Darth_Revan

    veterán

    válasz Pocok256 #60234 üzenetére

    Igen is és nem is. 160W-os jelenleg a legerősebb 3080, ebben 130W-os van.

    Ez azonban moddolhato és magasabb TDP-vel rendelkező vbios tehető rá. Ennél a modellnél pl az MSI ge76-ban lévő 160W-os vbios-at teszik rá. Itt az optimus meg segít is, mivel ha az vbios miatt nem adna kelet az Nvidia kártya, akkor ez nem jelent gondot mivel a képet az amd kártya adja.
    Optimus miatt nem tud azonban akkora teljesitmenyt hozni mint a dedikált gpu-s MSI ge76, viszont így is hoz emelkedést telejsesitmenyben.
    Itt egy videó ahol élő adásban felteszik a vbios-t és tesztelik hogy mekkora teljesítmény emelkedést hozott (a 15.6 modellt használtak, de a lényegen nem változtat): [link]

    Első körben talán a legnagyobb hátránya a hőmérséklet, a gyári paszta vga oldalán 130w mellett is éppen elég, 160w mellett viszont már kell ujraoasztazas jobb anyaggal, mivel gyári pasztaval szépen látható ahogy lassan felkuszik 85C fölé.

    Nyers erőben (magasabb tdp és kikapcsolható optimus miatt) és hűtésben tehát az MSI ge76 veri, azonban 2 hátránya van az asushoz képest :
    1) nincs G-sync (Asus esetében van freesync), szóval ha eddig Gsync-es gépet használtál akkor látni fogod hogy nem annyira folyékony a játék
    2) sokkal dragabb. A kisebbik MSI, a ge66 amiben 130w-os 3080 van kerül 1.3 misibe (most akciósan 1.2 Misi), szóval ha kapható is lenne az országban akkor 150-200 e Ft-al drágább lenne

    Ennél már jobb választás az új AW, azonban ott is van hátrány:
    1) hozzá azt a teljesitmenyt amit a ge76 és itt van G-sync is, azonban nincs arról infó hogy AW bekapcsolja e gyárilag az LCD overdrive-t és ha igen akkor kikapcsolható e. Elvileg nincs bekapcsolva de én már nem bízok felhasználói visszajelzésekben. Tökéletes példa az x170. Megkérdeztem hogy van e ez a probléma, visszairtak hogy nem, nincs. Ennek örömére megvettem és boldog voltam amikor már az első játékban rögtön kiszúrtam hogy lof@szt nincs és eléggé szembetűnő overshoot okozta corona bug volt látható a bekapcsolt LCD overdrive miatt.
    2) minden integrálva van, minden. Proci, vga, rám, wifi, szinte semmi nem cserélhető

    Az új Clevo x170KM lesz a befutó sok téren, kivéve egyet.
    Bekapcsolva maradt e az LCD overdrive és ha igen, akkor Asus, Acer, MSI, Lenovo után végre engedik e ők is kikapcsolni ?

    Tehát ár / tudásban ennek az Asus -nak a Clevo lesz igazán ellenfele, azonban az Asus szoftvere fényévekkel jobb és a Clevo esetében zsakbamacska hogy szellemkepes e a képernyő. [link]

    tl;dr: az Asus -nak kiváló a szoftveres támogatottsága, azonban a vga nem a legerősebb, viszont moddolassal emelhető a teljensitmeny. Jah és MSI vbios-al is a képek alapján gpuz-ben vendor-nak asus-t írja, tehát gpuz-t megnyitva is látszólag Asus vbios van rajta.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák