Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Frawly #41716 üzenetére

    Na, megjött a GL702ZC. Első benyomásra nem rossz, masszív, nem biliműanyag. Na, meg óriási. Az IPS kijelző is korrekt, színei, fényereje szépek, FreeSyncet is tud.

    Ami negatívum: a hűtése rettenet hangos. Még akkor is, ha a CPU 1-2% terhelésen van, és a GPU-t nem hajtja semmi, de az egyik magon valami process kicsit megpiszkálja a procit ~10%-on, azonnal olyan hangos lesz a hűtés, mint egy sugárhajtómű. Brutálisan süvít. Viszont ér is valamit, azt kell mondjam, mert egyelőre régi játékkal próbáltam, ami nem kihívás a gépnek, meg csak egy magot használ, de az alatt a CPU és GPU nem ment feljebb 50 és 43 foknál, tehát semmi ilyen throttling, meg 90+ fok és egyéb kínlódás. Még nem volt időm Steamről ráereszteni valamit, ami rendesen meghajtja.

    A másik, ami így nem jön be, az a billentyűzet. Egyrészt ANSI kiosztás, ezzel nem tudok mit csinálni, szokni kell sok év ISO kiosztás után, ámbár csak az Enter, í, ű gombokat érinti, ezekből is csak az í hiánya okoz gondot gépíráskor, ezt majd átteszem ROG gomb helyére. A másik, hogy nagyon feltolták a gép tetejébe a billentyűzetet, ezért nyújtóznom kell hozzá. A kurzormozgató gombok és az Ins, PgUp, PgDn gombok elég hülyén elérhetőek, lényegében a numerikus részt használom inkább erre kikapcsolt Num Lock-kal. Sokkal jobb lett volna, ha a numerikus rész helyére inkább navigációs részt tettek volna, rendes T alakú kurzorelrendezéssel, és hagyományos 2×3-as Home, End, stb. résszel. A touchpad jó, de nekem túl nagy, és nincsenek rajta dedikált gombok, így néha nehezen kattintok vele, ha nem nézek le, mivel nem látom, hogy az aljának melyik részével kattintok, meg ott vagyok-e már. Azért nem rossz, de szokni kell egy klasszik ThinkPad után.

Új hozzászólás Aktív témák