Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
Új hozzászólás Aktív témák
-
kdavid23
aktív tag
válasz MaxxDamage #36500 üzenetére
Igen, a fémen tenyerelni tényleg kellemesebb érzés...ott a pont, a Tiedben van odd is! A javítás minden komolyabb gépben drága, de a Clevo-ban az alkatrészenkénti csere fogott meg, de sokáig dilemmáztam...
Dr. Dávid
-
blue_23
senior tag
válasz MaxxDamage #36500 üzenetére
Javításra annyit írnék, hogy 5 évvel ezelőtt a Toshiba laptopom alaplapja meghibásodott, 120k lett volna a javítás. Előtte 3 évvel 130k volt a laptop újonnan...
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
törölt tag
Ismertek olyan fórumtagot, aki egy Asus laptop BIOS-át tudná unlock-olni? Azaz a hidden menüket előhozni? Leginkább a BIOS-ban kikapcsoltható CPU Turbo Clock érdekelne most, de lenne még pár dolog amit beállítanék.
Ugyanis hiába kapcsolom ki OS-en belül (és ezzel együtt leveszem a VCore értéket amennyire lehet), reboot esetén a VCore marad a beállított alacsony, de a Turbo Clock újra engedélyezve van a boot alatt, ami így teljes fagyáshoz vezet. Csak a power off/on megoldás működik jelenleg.
-
törölt tag
válasz echterion #36504 üzenetére
Működik, de mint említettem, reboot esetén amíg elindul az OS, addig a BIOS beállítások vannak érvényben. Azaz újra lesz Turbo Clock viszont a VCore marad alacsony. Az nem áll vissza. Ez pedig egyenes út a fagyáshoz.
A windows betöltéséig van a gond, mert aktív a Turbo Clock addig. -
MaxxDamage
félisten
válasz kdavid23 #36501 üzenetére
Én is gondolkodtam, Asus vagy Clevo...és Asusnál döntöttem. (remélem jól)
Igen, ha már van benne ODD is, akkor legyen BluRay író (sok BD-R/RE lemezem van és USB-s írót nem szeretem elő-elő venni és azt használni, mert batár cucc az is )(#36502) blue_23: Itt azért arányaiban oszlanak az alkatrész/ár viszonylatban (és nem 1-200 ezres laptopról van szó), nehogy az legyen, hogy 5 év múlva egy lap 500k legyen bele, mert akkor a hajamat tépem /bár még 2-300k-t kifizetnék egy lap cserére simán, de 500k-t már nem hiszem, hogy adnék érte/
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
draco31
veterán
Sziasztok!
Ismerős összerakatott velem egy PC-t játékra, nagyjából 340e lesz a vége. illetve akar egy monitort is.
Kíváncsi lennék, hogy laptopban hol lenne egy 1060-as VGA-s masina, ami elvisz már minden játékot gond nélkül.ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
draco31
veterán
válasz Darth_Revan #36509 üzenetére
Ez igaz, akkor 1660 változatban?
ASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
addikt
válasz matyee #36506 üzenetére
Rám se b@szott legutóbb, máshoz kellett fordulnom és lett unlock bios-om.
(Én úgy tudom azért ezekre ahogy olvastam mindig mentek tisztelet díjak, én is utaltam annak aki segített magamtól. És ez így van rendben.)
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
törölt tag
válasz echterion #36512 üzenetére
No, még 1x
Beállítom XTU-val amit kell, minden tökélketesen működik.
Viszont, ha valamilyen okból újraindítom a gépet, akkor a BIOS a csökkentett vcore-hoz nem nyúl, az marad, viszont a kikapcsolt Turbo Clock-ot újra engedélyezi.
Ezzel az a gond, hogy a windows betöltéséig és az XTU (vagy ThrottleStop) indulásáig ugyanaz az alacsony vcore érték van (ami jó), de bekapcsolt Turbo Clock van (ami nem jó).
Emiatt aztán lefagy a CPU, mert az alap órajelhez lett beállítva a feszültség.
Aztán amikor újra elindul az XTU, akkor már beállít mindent újra és rendben lenne, de a reboot idejére sajnos visszaáll a bekapcsolt turbo.Tehát reboot esetén:
- alacsony vcore marad, azt nem állítja a bios, kizárólag bekapcsoláskor
- a bios újra bekapcsolja a turbo-t csak az OS alól lehet majd kikapcsolniSzámszerüsítve esetemben:
1. XTU-ban win alatt: turbo off / 0.700V
2. reboot-ot követően a töltés alatt: turbo on / 0.700V
3. újra elindult XTU-ban: turbo off / 0.700V[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz #68216320 #36514 üzenetére
Én ebből egy szót sem értek. Inkább linkelj egy screenshot-ot az többet mond.
(#36515) matyee: Nekem is reagált aztán annyiban maradt. De a másik valami "Klemp" (szivar a szájban arc kifestve avatar) orosz bios modder-rel 2 napig cseveréztem. Momentán nem találom, már az oldalt sem tudom, régen volt.
[ Szerkesztve ]
Clevo P751TM1 i9-9900K, DDR4 96GB 3200Mhz, 1TB M.2 Sata + 2TB M.2 NVME, 2TB HDD, Nvidia Geforce Zotac Trinity RTX 4080 Super (desktop 320W)
-
törölt tag
válasz echterion #36517 üzenetére
Az van, hogy a reboot nem megy végbe, mert amint újraindul a gép a bios visszaadja a turbo-t, de a vcore az xtu által még windows alatt beállított 0.7V marad.
Az Asus-logo sem jelenik meg. Fagyi van.
Full power off/on kell, hogy újra használni lehessen a gépet.Az XTU jól működik csak reboot közben áll vissza a turbo, amihez kevés a csökkentett vcore.
Ezért kellene, hogy bios-ban ki tudjam kapcsolni a turbo-t. Akkor nem fagyna le reboot alatt.
Próbáltam a menüket unlock-olni, de ami így elkészült bios vagy nem volt jó, ha az asus 6MB-os letölthető állományából indultam ki, ha a rom chip-ből kiolvasott 8MB-al csináltam majd visszaírtam nem változott semmi.
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
G752VSK -hoz van megbízható "BIOS Unlock" verzió, vagy tök felesleges?
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
echterion
nagyúr
válasz #68216320 #36518 üzenetére
Oké, de akkor nem a bios-ból próbálsz feszt csökkenteni, ugye? Ha így van, akkor próbáld meg a Throttlestop progit. Én ilyet még nem próbáltam, hogy annyira alulfeszelem, hogy a turbót is ki kelljen kapcsolni, nem tudom, hogy miért nem tudja együtt kezelni az XTU a két beállítást, mert elvileg kellene. Valószínűleg valami bug lehet a programban.
-
apollo12
veterán
hali ha egy ilyesmi biost fel rakok bukik a gari ?
[link] HT akarnám offolni
-
törölt tag
válasz echterion #36520 üzenetére
Nem az xtu-val van a gond, hanem azzal, hogy ujrainditas alatt a bios automatikusan bekapcsolja a turbo-t. Ha nem tenne, akkor nem lenne gond. Teljesen mindegy milyen programot hasznalok, ujrainditas alatt a gep bekapcsolja a turbot. Csak windows elindulast kovetoen tudom ujra kikapcsolni.
-
Raymond
félisten
válasz echterion #36523 üzenetére
Nekem se. Az XTU szoftveres beallitas ami addig mukodik amig a gep nincs ujrainditva. Legalabbis nalam az osszes gepen igy van. A BIOS/UEFI-t nem befolyasolja, ott az alapbeallitasok mennek reboot utan nem az ami Windows futasa kozben az XTU-val be lett allitva.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
matyee
őstag
válasz blue_23 #36527 üzenetére
Szia,
Én bga-s gépet nem ajánlok jó szívvel, és ebből a szempontból nem kivétel a clevo sem. Szerintem cpu oldalon ez is problémás. Ekkora méretben én a 751tm1-et ajánlom (optane 6) egy 2060/2070 gpu-val. Ott a cpu + gpu hűtés biztosan menedzselhető lesz, egy delidelt 8700k köröket ráver bármelyik laptop cpura és normál hőfokokkal le tudod hűteni 4,5Ghz-en. A gpu szintén menedzselhető. Volt ilyen laptopom 1080-al, és egyik legjobb gépem volt. A kinézet szubjektív, ez ugye nem papírvékony laptop, ellenben jól működik, és relatíve szolid kinézete van.
üdv -
MaxxDamage
félisten
válasz blue_23 #36529 üzenetére
Indulásnak ez is megteszi? [link]
-
matyee
őstag
válasz blue_23 #36529 üzenetére
Ha én vennék ilyet itt, a következőt tenném. Azért kezdem így a mondatot, mert mindenkinek más és más a preferenciája, hozzáértési szintje, kockázatvállalási képessége, ezért egyik megoldás sem jó vagy rossz, inkább az egyénhez képest lehet megítélni.
Én a minimum procival, rammal, OS, hdd, ssd nélkül vennék egy octane VI gépet az alábbi okok miatt. A cpu-ból még ha 8700k-t is veszel, pcspec nem delidel, így kvázi úgy is szét kell kapni, delideltetni, ergo jobban jársz ha lőssz itthon egyet - lehet akkor még jó chipet is találsz - és beleteszed. hdd/ram/sdd dettó, olcsóbban be tudod szerezni. Ezzel még a gép garis ha a többi lehal. Ez a megoldás 583k, és ehhez jön még a többi. TErmészetesen lehet még fogni, 8700k helyett nonK, amit kifejezetten ajánlok, mert 200mhz lesz a difi, alacsonyabb hőfokkal megy és 25k-val kevesebb. Ha még akarsz fogni egy 8600k is bőven elég játékra. A többit nem mondom de ugyanez a logika. A sajátomról van tesztem, megkeresem 8700k + 170W 1080 sima úgy ügy volt neki, és a ventik hangja is nagyon tetszett, mély búgó hangja volt, nem zavar. 144hz kijelző szép, méret miatt könnyen cipelhető. Annyira tetszett ahogy írtam veszek újra
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Van egy Lenovo Y530-am és rendszerkompatibilitás miatt nem engedi frissíteni a VGA drivert se Nvidia oldalról, se Experience-ből.
Mitől lehet ez?
Köszi a választ! -
lisiczki
csendes tag
Sziasztok.
Egy Dell 7577 notival szemezek, nagyon jókat olvastam róla fórumon, valamint tesztekben is. A tesztek és különböző videók alapján úgy tűnik elég jó hűtéssel rendelkezik a gép (játékoknál a processzor hőmérséklete 65-75°C között mozgott). Továbbá a Dell 5587 (G5)-t is néztem, viszont ott meglepett, hogy a processzor hőmérséklete akár a 95°C-ot is elérte játék közben. Ekkora különbség lenne a 7. és 8. generációs processzorok között hőtermelés szempontjából, vagy a 7577-esnek annyival jobb a hűtése? (Mindkettő gép i5-tel szerelt). 7577-ből már inkább csak hardveraprón vadásznék (i5+GTX1060), míg a G5-öt még 290eFt körül üzletből meglehetne vásárolni (i5+GTX1050ti).
Esetleg megéri várni a 9. generáció + GTX1660-ra, vagy hőmérséklet tekintetében az sem lesz jobb a 8.generációsnál?Köszönöm a válaszokat!
-
Dhampir
félisten
válasz bombibmw #36535 üzenetére
A Lenovo IdeaPad Y széria fórumán is érdemes lehet feltenni a kérdést.
-
gyépés
aktív tag
válasz lisiczki #36537 üzenetére
Amennyire tudom az intel 9. gen csak kb. 10%-kal gyorsabb a 8.-nál. Viszont kicsit kevésbé melegszik. Esetleg a Ryzen 7 3750H is alternatíva lehet i5 ellen.
Vga-ból mindeképp valami 16xx-et ajánlanék, ha a költséghatékonyság a cél.
Az ilyen összeállítású gépek most kezdenek csak el szállingózni, megvárnám a vásárlással a teszteket.[ Szerkesztve ]
"Ha kell, ha nem, ha muszáj... Hívjatok úgy: SZOMORÚ SZAMURÁJ!" by Kocsor Zsolt
-
Darth_Revan
veterán
Vettem egy GX-792 Predatort.
Rövid vélemény:
Teljesítmény és hőmérsékletek FS alatt:
Azért ilyen hűvös a GTX 1080, mert az Acer nem veri nagy dobra mint mások, de a VGA Vapor Chamber (hőkamrás) hűtést kapott. A VGA 170W-os, de 80C alatt tartja lazán, míg pl a Clevo P775DM3-G-ben 88C-it is megnézi.
De ami miatt leesett az állam az a ventillátorok. Hatalmas ventik vannak benne és rendkívül halkak! Más ilyen tudású gép, mint jól tudjátok eléggé porszívó hang mellett tud csak játékot futtatni és fefjhallgató nélkül nem is lehet megmaradni mellette. De ez rendkívül halk játék alatt is. Hallanni, hogy hangosabb, mint netezés közben az tény, de meg sem közelíti a P775TM, MSI GT75 és ASUS Chimera zaját. Sőt, 30% hangerő mellett a játék hangja mellett szinte nem is hallható.
Nem tudom a Notebookcheck hogy mért ehez is 50dB fölött (mint ahogy az említetteknél), mivel műszer nélkül is hallani, hogy meg sem közelití a tényleg 50+ dB-es zajt produkáló gépeket.G-Sync laptop+ nqgyon erős (RTX 2070-et verő) VGA+halk hűtés?
Mint tudjátok sok laptopot próbáltam, de ez az első aminél ez a 3 tényező megáll.
[ Módosította: Intruder2k5 ]
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #36540 üzenetére
Ne csábíts, mer' asszony kinyír, ha megveszem.
Épp azon törpölök, hogy veszek valami tejfelesdoboz gépet fél évre ócsóé', aztán ősszes veszek 2060-as gépet zakcijósan valami BF-szerű akció során év végén, de...fran, most megint meghoztad hozzá a kedvem.******
-
Darth_Revan
veterán
válasz echterion #36541 üzenetére
Tejfölös dobozt könnyű találni.
Az asszony meg akkor fog megölni amikor egy halk gép helyett egy porszívó hangú tejfölös dobozt veszel és el kezdesz mellette játszani
2060-as gép 17" méretben még BF akcióban is tippre 500k lesz és az RTX 2060 meg közelébe sem ér egy GTX 1080-nak
-
blue_23
senior tag
Egyébként hiába a jó VGA, CPU nem túl izmos, ráadásul vacak a kijelző... 😀
Asus G531 Scar III, 240 Hz, i7-9750H, RTX2060
-
Darth_Revan
veterán
válasz blue_23 #36543 üzenetére
Azon a vacak kijelzőn jobb a játékélmény mint a drágább (nem G-Sync-es) 144 Hz-es paneleken, amiket 700k-s laptopba tesznek (pl az ASUS), a CPU meg még bőven elég minden játékhoz (főleg túlhajtva).
75 Hz G-Sync > 144 Hz nem G-Sync
60 FPS pl az előbbin folyékonyabbnak néz ki, mint az utóbbin, hiába tud az utóbbi magasabb frissítést.
-
matyee
őstag
Ezt azért hadd pontosítsam annyival, ha clevoban a 1080 200W-nál veri a 88 fokot. 0,9V curve mellett 160-170W-on megy, és bőven megáll 75 fok alatt. Nálam 775dm3-ban és 775tm1-ben is így volt. Ez persze nem von le semmi semmit a predator értékéből, és ami tény h a fenti két clevo ventije hangos terhelés alatt!
Ez a gsync kérdés szubjektív, nekem multi alatt hz számít, a 60hz gsync (de akár 75 vagy 100hz) is tarkólövés. Single esetén nem vitatom, csak én olyanra nem használom a gépet
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #36545 üzenetére
Az a baj a g-sync-kel, hogy ha cpu limited van, vagy szarul van megírva ajáték, nem sokat ér. Ezt a WD-nál tapasztaltam, hiába volt g-sync-es a gépem, mikor leesett 60-ról 40-re, bizony keményen büntetett a játék. Ettől függetlenül persze nagyon jó dolog, de fullhd és 1080 mellett nem sok alkalommal lesz egyelőre szükség rá.
-
echterion
nagyúr
válasz Darth_Revan #36549 üzenetére
Bezony, jó párosítás ez. De az az 500k...már elkönyveltem, hogy nem kell annyit kiadnom egy gépért, erre tessék, most megint előjött a téma.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban hirdetni TILOS!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ingatlanos topic!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Házimozi belépő szinten
- Óra topik
- Kupon kunyeráló
- Büszke apukák és anyukák topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest