Új hozzászólás Aktív témák

  • KillHates

    nagyúr

    Ülök itt és nézek ki a fejemből, hogy hogyan is kezdjek ennek az irománynak neki...
    Megint az van, hogy akinek gémer gépe van az önjelölt notebookszervizesként is aposztrofálja ezt a státuszt. Persze semmi gond, hogy ki hogyan teszi tönkre otthon a gépét - az mindenkinek a magánügye, de amikor ebből sárdobálás van és nekem kell(ene) lenni a békebírónak akkor mindig csak a demagóg mondásom jut eszembe: Gyerekek! Ezt a virágot magatoknak szakítottátok, úgyhogy most szagolgassátok! jelen esetben erre van is fizikai lehetőség! Mármint a szagolgatásra!

    Szóval adott egy Clevo gép (direkt nem írom le típusát!) amibe vett a gazdája (direkt nem írom le, hogy ki az!) itt a Hardveraprón egy nagy MXM kártyát (direkt nem írom le típusát!) egy olyan embertől aki MXM kártyákat szokott árulgatni (direkt nem nevezem meg!), tehát feltételezhetően ért a dolgokhoz! A vevő és az eladó találkoztak és az eladó be is építette a kártyát a gépbe a vevőnek, mert neki nincs ebben gyakorlata! Ezzel nincs is gond, mert így kerekebb a világ és nincs is vita abból, hogy mi miatt nem megy a kártya a gépben - tehát be lett építve, ki lett próbálva, fel lett driverezve, meg lett jól fúrmárkolva és mindenki boldog! A kártyára van garancia, új volt, dobozból kiszedve, szép illatos, stb. Nem is lehet ezzel semmi zsákbamacska!
    Igenám, de a kártyára egy olyan X-bracket lett feltéve ami nem rávaló. Mivel az X-bracket-ek alján mindig van jó vastag ragasztó ez egy darabig nem okozott problémát; hogy pár alkatrészre rá feszült a fém keret ami azért bírja vezetni az áramot. De a ragasztó az nem a világvége-meg-két-nap és ezt még fokozta az is, hogy ez a kártya jó melegedős fajta! Szóval a ragasztó szépen elolvadt, és az alkatrészeket átfutó delej utat talált magának a feszülő fém keret irányába! Lett is nagy kormos füst meg büdös és halálsikoly!
    Szerencsére meg sikerült javítani a kártyát, a GPU tápáramkörén kokszolódtak el az alkatrészek és a VRM-ek jól bírták a zárlatot, nem "közvetítették" a PCI-E busz felé (pedig ott van 19V 5A) mert akkor oda lett volna a gép is!
    A sztorival kapcsolatban annyit fűznék hozzá, hogy ha valakit megnyom éjjel a pizsamagomb és úgy érzi reggel, hogy az a nap notebook-bütykölésre rendeltetett, akkor vegye a fáradtságot, hogy megnéz pár képet vagy videót a neten, hogy mit-hogyan kell(ene) csinálni. Legyen körültekintő és használja a fejét, gondolkozzon egy kicsit előre, hogy mi miért van úgy és ahogy a gépben mikor szereli!

    Pár kép elrettentés végett:


    Telefonszámom: 0️⃣6️⃣7️⃣0️⃣3️⃣3️⃣9️⃣9️⃣3️⃣3️⃣9️⃣ ... Ha nem válaszolok a privátra, akkor hívj fel...

Új hozzászólás Aktív témák