Új hozzászólás Aktív témák

  • Shufny

    őstag

    válasz #16820480 #23340 üzenetére

    Mp3 lejátszónál használhatsz erre kitalált SoC -ot. Meg ugye elég sok hely felszabadul, ha kitakarítod a fölösleges funkciókat. Nem beszélve az akkuidőről, és a zajról, mint ntomka is írta.

    A költségoptimalizálás nem arról szól, hogy "gonoszak vagyunk és nem vagyunk hajlandóak egy centet sem költeni a vásárlóink örömére." Ha így lenne egyrészt rég tönkrementek volna, másrészt alapból nem rakták volna bele a Wolfson chipet a régibe. Amennyiben tényleg ez volt az indok, úgy a Wolfson nevetséges árat kért. Például mert a nevét a vásárlók összekötötték a hangminőséggel. Cégek viszont nem szeretnek névért fizetni. Inkább megveszik mástól olcsóbban és eltitkolják, hogy mi az. (lásd iPhone) Ezért nincsenek datasheet -ek ezekhez, hogy ne lovagoljon az internet azon, hogy "úristen, ebben csak -120 dB noise level -t írnak, pedig a régi -140 volt" meg hasonló lényegtelen baromságok.

    De az is lehet, hogy sima logisztikai oka van, mert ugye mindketten hazai gyártóra váltottak.

    A Tesco -s dologgal arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez nem olyan, hogy A > B és drágább is, melyiket veszed? Hanem van rengeteg szempont, amik össze-vissza alakulhatnak A és B között. Így messze nem a spórolás az egyetlen szempont, ami alapján döntenek, hogy kivel szerződnek. Például: [link] [link]

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák