Új hozzászólás Aktív témák

  • bigmasterg

    addikt

    Itt van előttem 34 darab sony hybrid harang (Dave készlete volt).
    Meghallgattam egy számot az eddig XR-en lévő Denon gumikkal, utána kiválogattam a két legszebb harangot (melyeken nincs semmilyen kiálló darab, öntési hiba) és felküzdöttem őket a Xears-re. Egyik oldal egész könnyen ment, a másikkal már voltak problémák.
    Hallgattam előtte a denonéval, hogy össze tudjak hasonlítani. Az jelentett csupán apró problémát, hogy ennyi idő alatt nagyjából el is felejtettem, hogy pontosan hogyan szólt a másikkal. Cserélgetéshez meg nincs kedvem.
    Tényleg kényelmesebb, sokkal és nem is mocorog, stabilan áll /A másikkal voltak ilyen problémák/. Első pillanatra kicsit furcsa volt a hangja, másabb, de nincs ezzel sem baj.
    TD-vel még nem próbáltam, majd lehet felküzdök kettőt arra is, hátha jobb, mint a dupla (amivel eddig azt használtam).

    Más:
    Kaptam ma egy pm.-et, hogy tér és részletesség szempontjából az XR vagy a TD jobb-é.
    Ha már írtam rá, akkor nagyjából ide rakom a válaszom lényegét. (Hasonlatom, lehet hogy egy kicsit sántít, de a lényeg remélem átjön.)

    "A két fülhallgatót egy szintre raknám, a tér hasonló mindkettőn.
    Részletességre az XR-t jobbnak mondanám, de valószínűleg csak azért, mivel kiegyensúlyozottabb a hangja, kevesebb mélye van, mint a TD-nek, így az apró részleteket jobban "engedi" hallani.
    Igazság szerint jól szól mindkettő, ízlés dolga, hogy kinek melyik tetszik jobban.
    Olyan ez, mint a nagyobb fejhallgatóknál pl.: AKG K601 vs Sennheiser HD600 (650).
    Egyértelműen egyikről sem mondanám, hogy jobb mint a másik, mindkettő jól szól. Ha valaki inkább a kiegyensúlyozottabb, neutrális hangzást szereti, akkor inkább akg, avagy XR. De mások, meg lehet, hogy unalmasabbnak fogják tartani ezt a hangot, azoknak inkább Senn, avagy TD."

    Utána még linkeltem a logout teszteket és ajánlottam az itt visszaolvasást is.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák