-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Warnen
tag
Tudod miért? Mert nagyi még hagyományos módom tanult főzni, és nincs hozzászokva a mindenféle adalékhoz, és ízfokozóhoz. Annakidején amikor nagymamámnál nyaraltam, olyan hagyományos ételeket ettem, amiket azóta se.
Lassan ott tartunk,. hogy: ''végy egy kanál ''x'' port, keverd össze vízzel, és máris kész a friss, zamatos töltött csirkecomb...''Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
válasz Bandit21 #679 üzenetére
Nagyon jó recept, bár a magyarok nagy többsége nem nagyon tudja a füstöltszalonnás-gombás ragut erdei gyümölccsel elképzelni.
Én is készítettem egyszer a barátaimnak rozmaringos csirkemellet
(saját recept, de semmi extra: a csirkemell filéket kiklopfoljuk, majd zúzott, és pici sóval összekevert fokhagymával bedörzsöljük, lisztbe forgatva natúron elősütjük. A szeletelt gombát a visszamaradt zsírban kevés vajjal megpirítjuk, ízesítjük sóval, fűszerezzük őrölt fehér borssal, és őrölt rozmaringgal. Ínyencek egy dl száraz fehérbort is önthetnek bele. Hozzáadunk 2dl tejszínt, kiforraljuk. Az így kapott raguba visszahelyezzük az elősütött csirkemelleket, készre pároljuk. Finomra vágott zöldpetrezselyemmel díszítjük.)
mazsolás-ananászos rizzsel, de azt nyilatkozták, hogy mi ez a hányás, és rendeltek pizzát. (gratula)Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
Persze jó elszakadni néha a magyar sablontól, (gulyás, pörkölt, rántottszelet, stb)
mostanában annyi mindent lehet kapni, hogy az ember bátran kipróbálhat szinte mindent.
Amit én sem nagyon szeretek, és nem is készítek, az a tengeri herkentyűk. Amúgy sem nagyon csípem a halat, nade ilyenek hogy tintahal...boá.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
Természetesen egy kis rántással jobb ízű lesz a vadasmártás, a pirult liszt íze miatt.
A bor mindenféleképpen jót tesz neki, és még valami:
nem próbáltátok még úgy, hogy először egy evőkanál kristálycukrot lekaramelizáltok, és úgy bele a hagymát? Sokkal finomabb, selymesebb lesz a mártás. Ráadásul még egy kisebb darab hámozott citromot is belekarikázhattok, jót tesz neki.
Köretnek a zsemlegombóc az ideális, de nem rossz a tészta sem, vagy a knédli. Utóbbit akár porból is készíthetjük, ha belekeverünk egy kis pirított vöröshagymát a tésztába, még finomabb.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
-
Warnen
tag
Nálunk épp ellenkező a helyzet. Inkább sertésből főzök itthon, a szárnyasoknak inkább csak a mell részét használjuk. Nem mondom, hogy néha nem sütök egy kis csirkét, de azt inkább csak az asszony eszi. A pulykától pedig egyenesen rosszul vagyok, - rossz tapasztalat.
Mióta inkább csak tápon nevelt sertés húsához lehet hozzájutni, nagyban megváltozott a hús minősége. jóval kevesebb benne a zsír, és annyi víz van benne, hogy sokszor folyadék hozzáadása nélkül is megfő a pöri. A kellemetlen szagot pedig a hallisztes táp okozza, ritkán de szárnyasoknál is előfordul. Ugye azokat inkább maggal tömik, ezért ritkább.
Régebben használtunk melóban olyan sertészsírt, amit hallisztes táppal etetett disznók szalonnájából készítettek. Nagyon büdös halszagú volt, és az ételeket is elrontotta.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
Néha a legegyszerűbb dolgok a legjobbak: nem volt kedvem boltba menni, de éhes voltam.
Hmmm - májkrémes kenyér - ááá inkább nem. Pirítottam egy kis lisztet egy kevés olajon, zúzott fokhagyma, só, bors, majd miután lepirult - víz, tej, és tejföl. Fokhagymakrémleves.
Kb 10perc alatt kész volt. Ugyanennyi idő alatt megpirult a tegnapelőtti szeletelt kenyér, amit a levesbe tördeltem.
Finom lett, nyami!Beteg? HÁEGYENEGY almát...