-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #7763 üzenetére
Igen, igaz.
Én is hetente szoktam feletetni, amire figyelni kell, hogy mindig legalább annyi lisztet és vizet kapjon, mint amennyi a súlya(pl.: nekem 50 g anyakovász van a hűtőben, amit kenyérsütéskor mindig 100 g liszttel és 100 g vízzel etetek fel, amiből 50 g visszamegy). Volt már olyan is, hogy 2 hétig a hűtőben hagytam az anyakovászt, és nem lett semmi baj.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #7765 üzenetére
Nagyon szívesen!
Eleinte macerásnak tűnik, de idővel kialakul, és már könnyedén fog menni.Néhány hasznos link:
Kezdő kovászolóknak:
● Kovász készítés Szabival - napról napra
● Laborka
● Így neveld a kovászodat!
Profi kovászolóknak:
● KovászLaborEzt a feletetést úgy értsem, hogy előtte valamennyi idővel?
Én úgy szoktam, hogy este kiveszem a kovászt és feletetem, másnap reggel pedig felhasználom, de előtte kimérek 50 grammot, ami megy vissza hűtőbe.[ Szerkesztve ]
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #7816 üzenetére
Gratulálok! Ahogy erősebb lesz a kovász, úgy lesz egyre jobb a kenyeretek.
Hűtőztetve volt? Ízre milyen lett? Nekem kezdetben mindig volt egy savanykás íze, amit nem szerettem, és igyekeztem kiküszöbölni.Mintha jobb lenne a pocink is
Az élesztős pékárút nem tudtam megenni melegen, de a kovászostól semmi bajom.Mondjuk elég macerás volt a készítése.
Én elosztom 3 napra a készítést, így nem olyan sok egyszerre. És HO-ban is lehet csinálni, ha ügyesen el vannak osztva a teendők vele.#7817 bugizozi
Nem rossz ez a rizshelyettesítő bulgur módszer, én is ki fogom próbálni. Jó kis recept![ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8098 üzenetére
Vagy 4 eve nem voltunk a metroba. Tan mar a kartya is lejart az ujsagot mar 1,5 eve nem kapjuk. Pedig 1986-ban valtottam ki Bécsben az elsőt. Akkor lettem magan szektoros.
Latom a 200-170-150 gm szep burkolt aremeles. Erdekes anno a Pennyben csobb volt mint a Metroban az ara.
krizmo eppen a Pennyiben nincs mar vagy egy eve. Sysi 170g-s.
Igen nem is izlik ugy evvel a mondva csinalt kavé tejszinnel. Az igszi a Malako volt konzerv fobozban. Vagy 8 eve 1x volt a Lidliben.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8098 üzenetére
Na tudtam, hogy olvastam a sűritett tej házilagos készítéséről. Megtalaltam.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Keef_Lee #8560 üzenetére
Vannak népek, ahol nem használnak élesztőt egyáltalán. Igazából hoz pluszot a kovász/élesztő vitaminban emészthetőségben, de inkább az ízvilág ami sokkal jobb ezeknél, mint a "szalagárés"* cuccoknál.
* szalalkáli, sütőpor
[ Szerkesztve ]
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8581 üzenetére
Pennyben volt régebben erdélyi margarinos 0.75 dks-s kenyér. Anno szerettük. Múltkorijában kerestem de már nincsen.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8674 üzenetére
Biztos finom lehet az a sörös kenyér csak a linket felejtetted hozzá csapni.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #8679 üzenetére
majd rá nézek.
Ez a mai szold ebedünk, gyümölcs leves és a légkeveréses fritőzben a 2. fogás kovi ubival, majd egy Penny tölcséres fagyi.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Keef_Lee #8679 üzenetére
Köszi szépen a megosztást, délután megsütöttem, szuper kis kenyér. Tényleg össze lehet dobni 10 perc alatt, utána meg elvan a sütőben.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
-
#82860288
törölt tag
válasz Keef_Lee #9046 üzenetére
És ha kell az angol megfelelője, akkor Charlie ma' bakers Rengeteget kísérletezik.
És a német megfelelője. Gluten tag! -
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #9266 üzenetére
Én is tegnap láttam a pincében egy 3 l-t, van vagy 40 éves. Holnap lomozzuk a pincét én sem dobom ki.
[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #9276 üzenetére
Sertéshúsból főleg karajt szoktunk venni. Auchanba lehet kapni egész karajt 4-5 kg szokott lenni, azt feldolgozom és úgy megy a fagyasztóba. Mindig szép, és árban is jobban jön ki, mint bárhol máshol. Amit combból ellehet készíteni, azt karajból is.
De időnként oldalast, császárhúst is szoktunk venni.
Marha is mindig van itthon, sokszor lehet jó áron kapni, időnként kacsa, liba, nyúl is előfordul, valamint halak is. Figyelni kell a katalógusokat, és az alapján lehet jó áron vásárolni.#9277 sutszi
Nagyon guszta.
A költségkalkuláció is tetszik, lehet majd én is fogok ilyesmit összeírni.[ Szerkesztve ]
-
-
pohár
félisten
válasz Keef_Lee #9952 üzenetére
hát mindenképp low&slow, lefedve 3 órát úgy 140 fokon, és bőrös felével 1 órát még rápirítani rendesen 200 fok körül
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Janusz001
őstag
válasz Keef_Lee #9952 üzenetére
Én az ilyen bőrös húsokat puhítás után (130-140 fok) beirdalom, utána mehet a ropogósra pirítás (200-220 fok) tetszés szerint.
Sütés előtt olajban/olvasztott zsírban és mozsárban zúzott fokhagyma/bors keverékével átdörzsölöm alaposan mindenhol. És a legfontosabb szerintem egy alapos sózás.
Én azért 1-1 szelet kolozsvári szalonnát is teszek a bőrére a puhítási fázisban.
Általában a bőrös csülköket csinálom így, de szerintem működik a többi alkatrésszel is. -
krizmo_
Topikgazda
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #10744 üzenetére
Ma kint voltam a piacon és ott árulják ezeket az edényeket meg a tepsit. Na meg kopogtattak az alját bádog hangja volt.
Nem csak szépség hibás hanem gyártási hibás az ilyen tepsi.
Vicc több ezer Ft árulni ilyet.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Digitalpimp
senior tag
válasz Keef_Lee #11003 üzenetére
Vágj mélyebbre.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #11009 üzenetére
Múlt héten beszéltem a czelli egyik molnárával mivel nálam gondok voltak a víz felvétellel. Mondta, hogy több a nedvesség tartalma a C2-s lisztnél. Vegyek vissza a folyadékból.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Keef_Lee #11009 üzenetére
Vagy úgy. Szokta hűtőztetni? Ezt még meg akartam kérdezni.
#11011 Tibicsucsu
Csodálatos!#11012 Beni2360
Kezdő kovászolóknak lett létrehozva a Laborka, a Kovászlaborban nincs helye ilyen kérdéseknek, oda csak azok járnak, akik már kovászolnak egy ideje, vagy már olyanokat sütnek, mint Tibicsucsu. Amúgy szépen haladsz, csak így tovább!#11016 Tibicsucsu
Korábbi BL 80-as lisztjükből sütöttem, nagyon szerettem, de ezt még nem sikerült kipróbálni. Amúgy, az egyik legjobb pékség, olykor betérünk reggelizni.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Keef_Lee #11059 üzenetére
Ha leves készítése előtt áll, akkor a fazék után érdemes nyúlnia a konyhaszekrényben keresgélve. De melyik is az tulajdonképpen? A fazék magassága nagyobb, mint az átmérője, így a viszonylag kis alapterület nagy befogadóképességgel társul. Ezt általában lassú tűzön készítendő ételek, főként levesek esetében használhatja eredményesen. Folyékony, vagy nagyrészt folyadék alapú ételek remekül elkészíthetőek benne, és akár egy nagy családi ebéd alkalmával is elegendőnek bizonyul, így nem kell több edényt bevetni a cél érdekében. Ha torkos a család, a szintén lassú főzést igénylő töltött káposztát is elkészíthetjük benne, de spagetti, makaróni főzéskor is hasznosnak bizonyul. Minimum 3-4 literes változatban kaphatóak, a választáskor pedig érdemes a magasabb minőség mellett dönteni.
A fazékkal ellenben a lábas alapterülete nagyobb, mint oldalfalának magassága, jellemzően tehát nem levesek készülnek benne, hanem gyakorlatilag minden egyéb. Elődje három lábon álló volt, mivel szabad tűzön készítették benne az ételeket, innen a lábas elnevezés. Létezik nyéllel ellátott változata is, mely kiválóan alkalmas mártások, szószok elkészítésére, de víz vagy tej is kényelmesen forralható benne.
Én kb. mindenre a fazék szót használom
Na meg, h vájling[ Szerkesztve ]
Mindenkit egyforma külső inger ér, de egyén függő, h éljük meg :P
-
őstag
válasz Keef_Lee #11155 üzenetére
Ha egyszer váltasz, akkor inkább ezeket ajánlom: [link] A kukta után egy kész felüdülés, hogy bepakolsz, majd elmész intézni a dolgod és amikor jópár óra múlva hazaérsz már kiment a nyomás, épp megfelelő hőmérsékletű a kaja. Nem a linkeltet ajánlom, mert nem ismerem, nekem más van, csak ilyet.
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #11194 üzenetére
Köszi.
Lebuktam Frédi vagyok, de a nevéhez jobban passzol a Béni na meg a 90-s években a piacon nevezték el Béninek.
3x ugrottam neki a kovászos kenyérnek, a 3.-ra sikeredett úgy ahogy. De mondtam maganak ha ez jó lesz akkor abba hagyom, ezt megérezte az anya kovászom és nem volt hajlandó "fel kelni". Annyi minden másban is részt veszek, hogy már nem tudok rá koncentrálni. De ez így nekünk jó.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
veterán
válasz Keef_Lee #11199 üzenetére
Asszony Zepteres szilikon alátétet használ (nem vettük, ajándékba kaptuk ), az bírja a derelyevágót, meg az átlagos élességű konyhakést
Nyilván ha egy sniccerrel esnék neki, azt nem bírná, de a normál vagdosást jól állja.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
Beni2360
félisten
válasz Keef_Lee #11235 üzenetére
Mivel Pennyben vásárolunk heti szinten a BL55 és a rétes lisztet vesszük. A C1-t süteményhez meg hasonlókra veszem. Pár hete volt 19~ Ft a Sparban.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- BestBuy ruhás topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Microsoft Excel topic
- Fujifilm X
- További aktív témák...