-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #8346 üzenetére
Na ezért dagad annyira a "mellizmod", mert folyton agyondícsérnek, nem a sok dagasztástól.
Ja, amúgy szép a kenyér![ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8368 üzenetére
Mar meg kell kerdezem, hogy a 2 tk só mit takar? Én TeásKanál-t ertelmezek.
Vagy mokkas kanal lenne? Soknak tartanám egy edes sutemenyhez.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8370 üzenetére
Akkor az a teszta olyan lett volna min kb 45 evvel ezelotti beigli a receptet edesanyam irta le es csapott mk kanal só helyett csapott evk sót irt. En meg mint jonevelt gyermek szot fogadtam. Erdekes izű beigli volt. Édes/sos de finom lett.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
#82860288
törölt tag
válasz krizmo_ #8380 üzenetére
Köszönöm. Ha a továbbiak is legalább ilyenre sikerülnek már nagyon elégedett vagyok. Nem is vettem egy hónapja pékárut, talán egyszer egy vészhelyzeti kiflit. Állagra talán ez lett a legjobb eddig, nagyon jó puha belül.
Ízre kicsit savanykás, de nem annyira, mint az előző és pár rágás után el is tűnik az az íz. Csak vajjal próbáltam, de az előzőbe is amint tettem sonkát, sajtot és zöldségeket már nem is lehetett kiérezni.
Viszont imádom, hogy a kis lyukak nagyon szépen felveszik a vajat, mustárt és a majonézt, végre nem a száraz de szétcsúszós szendvicset kell ennem. -
fradi81
veterán
válasz krizmo_ #8383 üzenetére
Értem köszi. Megcsináltam szabiféle formakenyeret de lett egy olyan gond hogy kifutott a tészta a formából egyrészt mert kicsi volt másrészt mert elaludtam és hagytam tovább kelni Ilyenkor ha hűtőbe raktam volna éjjelre, reggel meg ki, utána is megkelt volna ilyen szinten?
moto g72, Ninebot d28e
-
pohár
félisten
válasz krizmo_ #8389 üzenetére
uh, rohadt jól néz ki
én tegnap sütöttem meg 2 szűzet:
- egyet csak úgy natúrba' a hétvégére (só, bors, fokhagymapor), hozzá ezt a krumplis-joghurtos salit/köretet
- egyet pedig darabolva, sütőben egy mustáros-tejszínes-sűrített paradicsomos-kakukkfüves szószban, mellé kis jázminrizsolyan, mint a Chokito: ronda, de (remélhetőleg ) finom
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
#76500480
törölt tag
válasz krizmo_ #8420 üzenetére
Celldömölki vagy Metros jöhet szóba. Nagyit már régóta nem veszek ill. család ellátóról mindig van rendelve valami ha nem éppen a garat malom honlapjáról, ott láttam valami pizza lisztet. Kamutbúza semmi extrát nem adott, viszont a kamut búzadarával befurodtem….apró szemű, barnás…. Tejbegriznek is fura volt…
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8454 üzenetére
Az volt tavaly Januarban semmi egy kis regluxon kivul. 3x voltam ultrahangon ott egy kiy zdírmáj vt tavaly de gondolom a fogyas mar javitott rajta a mostani Marciusin mar nem irtak. CT-re nem akarnak kuldeni pedig tobb mint 50 ev 4 honapot dolgoztam adozva. Na maj par nap mulva tobbet tudok.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #8454 üzenetére
Ilyeneket csak össze szoktam dobni. Rizottószerű zöldséges étel, nyilván valami sonkával.. Nem is igazán emlékszem már, csak poénból így tálaltam, mivel előtte pár napot itt voltunk és ez egy eléggé fine diningos hely. Amire csak az első étkezésnél jöttünk rá, mivel alapvetően szállást kerestünk és találtunk.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8467 üzenetére
jo otlet teszek egy probat habár kb 3 honapra vagy zobb, elegendő hus van hutiben.
Só is megy bele? Mivel sz a hűtes ellenfele.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Cha-b
senior tag
válasz krizmo_ #8469 üzenetére
Igen van benne. Hagyma, kevés fhagyma, só, bors, cukor, almaecet, kapor tejföl.
Amikor a tök elkészült, akkor a levét valamennyi tökkel lethermóztam és visszaöntöttem, ez volt a sűrítés liszt helyett.Ja és a tök héjából magházából, kaporszárból feltettem egy alaplét, ezt használtam hozzá, nem vizet.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
#82860288
törölt tag
válasz krizmo_ #8505 üzenetére
Légkondis a lakás, nem nagyon van meleg, bár minimálisan azért ingadozik kicsit a hőmérséklet. Bár tegnap nem nagyon ment a légkondi, mert a pénteki vihar nagyon jól lehűtötte a levegőt még itt a nagyfaluban is. De lehet a párásabb levegő befolyásolta?
Lisztből ugyanazt használtam, mint eddig, a nagy része új zacskóból jött, de nem hiszem, hogy az számít.
A szokásos 50 perc alatt nem pirult most le annyira, pedig a folyadékot tuti nem mértem el, de ez most sokkal világosabb lett és elfolyni sem folyt el.
Olyan, mintha előbb keletkezett volna a kéreg és megrekedt volna egy kisebb formában, pedig be volt vágva rendesen a teteje.
De mivel világosabb lett, lehet nem is lett elég meleg a sütő?Amint kihűlt megkóstolom, ha megsült rendesen belül, akkor megeszem, tojáshoz, virslihez meg lecsóhoz jó lesz.
-
#82860288
törölt tag
válasz krizmo_ #8505 üzenetére
Hát, nem kóstoltam meg, mert ez bizony nem sült meg, még nyers volt a belseje, pedig a szokásos 50 percet sült.
Lehet nem működik jól a sütőm?
Tegnap este még simán sütöttem benne húst meg krumplit és nem volt vele semmi fura, működött rendesen.
De itt ez most összezavart, nem tudom mi nem volt jó.De hogy ne csak spammeljek, íme a mai reggeli + kis majonéz.
-
philoxenia
MODERÁTOR
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8528 üzenetére
es elolvastam a receptet.
Keverve gondoltam en is de ez a adjal hozzá sikért mar kicsit sok nekem. Honnan vegyek?. De akkor pasdzolom a temat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #8530 üzenetére
Búzalisztből nekem sosem savanykás a kenyerem, bolti rozsosoknál előfordult már savanykás íz. Saját rozsosnál nem igazán vettem észre ugyan, de max olyan egyhatod arányban volt benne a rozsliszt és az eredmény inkább kicsit tömörebb tészta, bár én mindig használok sikért. Így leszoktam róla inkább.
Korpával voltam meglőve, mert felénk alig kapni, legutóbb zabkorpát vettem jobb híján a Tescoban, az viszont érdekesen darabos volt. Most a meleg miatt sütési szünet van nálunk. Ha megjön az új sütő, a régit beépítem egy outdoor keretbe és meglátom, hogy szabad téren más ízűek lesznek-e, a sütött dolgok....
Kemence tervben van, de majd csak a készülő melléképülethez kapcsolódva.Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8535 üzenetére
En most az Emag oldalan valogatok ide a szomszefba hozzak ki ingyen. Nehezen mozgdulok mar ki itthonrol.
Mi a helyzet a teljes kiorlesi liszttel az is van itthon egy zacsival?
BL112- neztem ki at első pest...nem zavar a felbarna.Sajna som Nagyi van amit ha jol vastam nem igazabol ajanlott, igaz az is van 1 kg BL80 itthon. Valamit keresnek hozzá feljavitani. A teljesből is van 1 kg itthon. A rozsos lisztett meg rostdús etrendem miatt gondoltam, hogy jó lenne. Olyan vacak rozsos kenyerek vannak. Eddig ősi buzás magos kenyeret vettunk de a magokról le kell allnom. Ez allagra es izre is jol kidolgozott kenyer volt de ugyan ott a tobbi mar meg sem kozeliti ebben a peksegben. Na a majd 1000 ft kilos arrol ne is beszeljunk.
Szeletelt fel kg csomag 490 ft. Na erre keresek valami megoldast.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #8539 üzenetére
Az elérhető lisztek között nekem mindegy. Nem fogok csilliókért lisztet venni, ha minden más kajában a kommerszre szorulok, hús, zöldségek, gyümölcsök stb. Ha igazán minőségi ételt szeretnék mindenből, a fizetésem a kajára se lenne elég nyilván. Nekem elég, ha jóízű és jó állagú a nyersanyag. Sütöttem mindenféle biolisztből eleinte, de nem volt jobb a kenyerem.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
btraven
őstag
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #8543 üzenetére
Nem hiszek a "független" laborokban. Amit itthon termelek, az a lehetőségekhez képest bio. Viszont nincs hatásom a levegőminőségre, bár falun inkább télen nagy a szennyezés. Búzát ha termelnék és magam őrölném, akkor talán, de ez szintén nem opció. Az összes táplálék elég kis százaléka, amit fogyasztok, a kenyerem. Az ár/érték arány követhetetlen liszt esetében. Természetesen szvsz. Amúgy a bevitt mérgekre sokkal kisebb hatással lehetek/lehetünk, mint a hiányokra. A hiányokat táplálékkiegészítőkkel igyekszem pótolni, jobb híján. Minőségi ételeket igazán csak gyerekkoromban ettem, mert még az a korosztály vagyok, aki saját termelésű ételeken nőtt fel túlnyomórészt, vegyszermentesen, kipufogógáz stb. mentesen. Az akkori "bolti" kenyeret, ma meg sem lehet közelíteni, de az első 5-6 évemben még saját sütést ettünk, míg megvolt a kemencénk. Na azok a saját kemencében sütött 4-5 kilós kovászolt kenyerek voltak az igaziak. Most mindent kénytelen vagyok boltból venni szinte, olyan is a minőség. Nyilván most az ár az elsődleges korlát. A bio-nak mondott zöldségféléket máshol se nagyon tudják jobban előállítani mint én, pl. a fajták miatt. Akkor paprika kb. júniustól volt, azt nehéz termeszteni, abból kevés volt a saját. Most egész évben vesszük. Ez pedig csak egy példa. Akkor szezonálisan táplálkoztunk, még a falu boltjában is igen kicsi hűtő volt csak, otthon meg szinte senkinek. Tudsz olyan lisztet mondani, ahol saját szemmel győződhetek meg egész a termelés egész vertikumáról?
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
-
Beni2360
félisten
válasz krizmo_ #8548 üzenetére
Persze, hogy tudok, többnyire innen vásárolunk
De honnan? Kik azok?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz krizmo_ #8553 üzenetére
Sós vízben megfőtt minőségi hús jobb ízű lehet, mint egy agyonfűszerezett/ravaszul elkészített antibiotikumos.
Kovászra visszatérve. A vadkovász nyilván mindenhol eltérő lesz valamelyest mert a levegőben a mikrobák fajtája sehol nem ugyanaz. Azaz, hiába van nagyon jó recepted a kovászolt pékárura, ha a kovászod nem lesz az igazi. Sőt, a liszt sem lesz ugyanaz, még akkor sem, ha ugyanazt a márkát használod. Ismert, hogy ha burkolólapot veszel, vagy festéket, akkor egy későbbi szállítmány színben már eltérhet. Nyilván egy malomba, ha bevisznek 100t búzát innen, mikor elfogy, majd a másik 100t máshonnan lesz. De ugyanazt a búzát még ugyanarról a területről aratva is eltér a minőség akár egymástól egy-két száz méterre is. Akinek kertje van, az tudja, hogy az egyik sarkában más lesz ugyanaz a vetemény, mint a másikban, aki jószágot nevel tudja, hogy egyedenként ugyanott tartva, ugyanazt etetve se lesznek egyformák az egyedek. A kovász élőlények elegye alapvetően, rengeteg mutáción megy keresztül akár egy-két hét alatt is. A kovászban élő apró élőlények aránya mindig változik, lehet általános szabályokat felállítani természetesen, de gondosan elemezve biztosan lesznek eltérések ugyanazon forrásból származó kovászban is egy idő múlva. Nem találtam pontos laboratóriumi vizsgálatokat sajnos, hogy milyen mikrobák is vannak a kovászban. A gyári élesztők nagyjából standard minőségűek, de mégsem mindig ugyanazok. Az egyik pl. még szav. időn belül is gyengül, a másik még szav. időn túl is jó. Ugyanabban a hűtőben ugyanott tartva is. A baktériumok szaporodás közben állandóan mutálódnak, mivel élő sejtekről van szó, egy részük elpusztul, mások a rovásukra szaporodnak. Ez tudható.
Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó-Kiadó ingatlan táblák , hogy sikeres legyen az eladás! PH tagoknak 30% kedvezménnyel!
- Skoda Scala - Szövetszőnyeg garnitúra
- Erős asztalláb (Steelcase)
- Eladó Családi Ház Nőtincsen 70 négyzetméter Lakó rész + 40 négyzetméter beépíthető rész
- Xiaomi Smart Cooking Robot. Teljesen új bontatlan 2 év garanciával!
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs