Hirdetés
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Máris elérhetőek a WarCraft sorozat első két részének remaster kiadásai
- Call of Duty: Black Ops 6
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Automobilista 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4zer0919
tag
Sziasztok!
Még régebben vettem az Alzában egy Crucial P3 Plus 500GB M.2 -es SSD-t.
Az SSD mondjuk, hogy megy...
Amiket észrevettem és nem nagyon értek:
Alapból olyan 50-60C között van a hőmérséklete, különösebb terheltség nélkül.
Ami viszont a nagyobb bajom, hogy elkezdek rá másolni 100 - 200Gigát kisebb-nagyobb fileokat akkor egy idő után az egész Windows 11-et megfogja, lehal, megáll az egész másolás, nem reagál a leállítás parancsra. Majd észheztér.
Olvastam, hogy ez a típusú SSD nem a legjobb, leggyorsabb de azért ez így a használhatatlan kategória.
A szoftverét feltettem, firmware-t frissítettem minden zöldben, elvileg minden okés vele...
Erre van valakinek valami tippje, hogy ez mégis micsoda?
Ez akkor kuka, vagy van valami beállítási opció ami miatt ilyen életveszélyesen működik? -
r4zer0919
tag
válasz Pyttawrx #53395 üzenetére
Egy Asus B550-E alaplapban van, gépház oldala leszedve. Az M2_1 -es szlotban ami tudja a gen4-et. De BIOS-ban átállítottam gen2, gen3-ra is semmi változás. Utána az SSD-ről azt a fekete matricát leszedtem és rácsavaroztam az alaplapi SSD hűtő-takarót, így már nem megy 60C fölé a terhelés alatt de ugyanazt csinalja, ezek semmir nem befolyásoltak a fura működésén. Lehet, hogy ez ilyen? Valami már döglődik benne? Mondjuk nem volt draga valami 13k volt azt hiszem...
-
r4zer0919
tag
válasz Graphics #53397 üzenetére
Na akkor megvan a válasz, köszi!
Ezt a hulladékok, ilyeneket minek gyártanak?
És tényleg 0-ra beesik és mindent behúz, kinyír, ez kemény, ilyet engednek forgalomba....
Esetleg milyen MS-es SSD-t ajánlanátok amivel nem lehet nagyon mellélőni?
Ami fontos lenne, hogy ezt a belassulás, megállást ezt még véletlenül se produkálja.
500Giga körüli bőven elég.
Sebesség nem érdekel különösebben.
Viszont a stabil működés és normális másolás, olvasás mindenféle extrém beszakadás, megállás, belassulás nélkül, elengedhetetlen.
Alzából ami esetleg elérhető raktárról az előny lenne/lehet, mert azt holnapra kiszállítják.
Vagy ha van valami tuti tipp, egy bevált, kipróbált, fix márka/típus azt is szívesen meghallgatom. -
r4zer0919
tag
válasz Raymond #53398 üzenetére
Ez nem csak belassul de nagyon durván hanem fullra megáll a másolás és csak áll és vár, nem történik semmi talán percekig sem ha kivárnám....
És mindent lefog, kiakaszt.
Ez az első M2-es SSD-m de ha ez az M2-es történet ilyen akkor nem kell.
Van egy 3000 éves hagyományos 2,5"-os Samsung 870EVO, 1Terrás azzal semmi ilyesmi még csak hasonló sem volt. -
r4zer0919
tag
válasz Graphics #53403 üzenetére
Azt még elviselném, vagy elviseltem volna ha belassul vagy ingadozik, de ez konkrétan megáll, stop, áll minden, nem mozdul se a számláló se a csík, és a gép alig tud magához térni. Ez szerintem semmilyen konfigba nem fér bele, ez hibás működés.
Egy biztos, hogy ezt a - QLC elképzelést / "technológiát" - messzire kerülöm.
Köszi a segítséget mindenkinek! -
r4zer0919
tag
Igen az egyik választásom az ez lenne: Kingston KC3000 NVMe 512GB
Ezt néztem ki, egyenlőre.
Nézegettem még a neten, de erről a QLC elképzelésről valahogyan sehol nem találtam olyan cikket, vagy véleményt ami ajánlaná.
De az ellenkezőjét annál többet.
Sőt olyat is láttam, hogy rendszermeghajtónak kimondottan ellenjavallják, hát marha jó. Nem is az a bajom, hogy kell egy másikat venni, persze ez is dühítő, hanem az egész procedúra, elmenni érte, újra kell minden sz*rt telepíteni, szétszedni a gépet stb.... -
r4zer0919
tag
válasz Doky586 #53412 üzenetére
Igen így van! Nekem is megvan lementve, volt már többszöri próbálkozásom backup használatával.
Talán még a Norton Ghost -al kezdtem, a Hiren's-es történettel....
DE ha már hardvert cserélek, akkor tiszta oprendszert, friss telepítéseket hajtok végre, nem alkalmazok backup/recovery "megoldást"!
De mint ötlet esetleg másoknak segítség lehet, így köszönjük a tippet!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Pityu. #55753 üzenetére
(rögzített hozzászólás)
Nyugodtan veheted azt a Kioxia XG7-et is, teljesen megbízható szerintem az XG sorozat, nekem van egy XG5 félgigás, hol külső meghajtóban használom Ventoyos boot eszköznek, hol valamelyik notebookban van, csendben dolgozik, semmi gond nincs vele. Amúgy nem sok különbség van az SN730 meg a XG7 között, utóbbi PCIe 4.0, de mindkettőben Kioxia BiCS NAND van, kb a controller is saját gyártás, ami szintén Kioxiát jelent. 2021-ben Lenovo Thinkpad Carbon gen9 meg Thinkpad P1 notikba voltak ezek az XG7-esek OEM-ként.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Videoteszt Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen egeret válasszak?
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Teszten a SteelSeries Apex Pro Gen 3 billentyűzet
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Politika
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sweet.tv - internetes TV
- További aktív témák...
- Bontatlan WD Black 2TB SSD Gen4x4 SN770
- BONTATLAN! WD Western Digital My Passport 2TB USB 3.2 Black (WDBYVG0020BBK)
- 1db wd red 3tb wd30efrx és 2db wd30ezrx 100/100 keveset mentek
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Új Blueendless 2 lemezes RAID ház, Foxpost az árban
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest