Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Akkor álljon itt tőlem egy értékelés a sztoriról, és 50 órányi játékról. Először egy személyes kis monológ. Én ritkán várok játékot nagyon. Sokszor várok játékokat persze, de kiemelten ritkán. Az utóbbi időben a Metal Gear Solid 5, a The Division, és ez az FFXV volt ilyen. Sajnos nem vagyok nagy FF-es. Csak a VIII-cal és a XII-vel játszottam egy picivel többet, de talán végig sem játszottam őket. Ez valószínűleg azért van mert én mindig is a PC-re szavaztam a konzolok helyett. :( Pedig tudom mekkora franchise, és úgy vallom, ha valaki igazi kockának vallja magát, akkor ilyen játéksorozatokat nem hagyhat ki. Mert az igényes kockáknak akkor lehet releváns véleménye, ha ezeket is megtapasztalja. Nem a Cod, meg a FarCry-ok után alakul ki valakinek a releváns rálátása a játékiparra. A XV-öt, a Kingsglaive film megnézése (később többszöri megnézése) után vártam. És látható is volt, hogy mennyire várom. :) Türelmes voltam 2016 novembere óta.

    Sok helyen olvastam, sokan, köztük ti is itt írtátok, hogy nem annyira jó. És a sztori, a lyukak benne, érthetetlen sok helyen. Páran próbáltátok is fékezni a hype-omat, hogy ennyire ne legyek lelkes mert csalódni fogok.
    És én nem értem miért? Ez a játék szerintem fantasztikus volt. Az elejétől, a végéig. Egy pici kiingás volt, de az semmi. Én borzasztóan élveztem ezt az 50 órát. A sztori nagyon szép, monumentális történet, remek lezárással. Nekem kerek a sztori. Egy rész kivételével amit gondolom szándékosan nem mutattak meg nekünk, az, hogy mi történt a 10 év alatt. Hajime Tabata lenyilatkozta, hogy 2018-ban sztori központú DLC-k fognak megjelenni. Szóval azt a lyukat leszámítva, nekem kerek a sztori. Lehet a Royal Edition ennyit változott volna a 2016-os verzióhoz képest? Nekem nagyon tetszett a vége, az, hogy nem teljesen happy end. De el lett mondva, hogy Lucis ősi királyainak segítségének mindig ára van. Viszont Luna korai halála nagyon meglepett. Igaz én azt sem hittem, hogy itt bárki meghalna a főszereplők közül. Ardyn Lucis Caelum története is nagyon király. És milyen érdekes, hogy a filmben nem is sejthető. Ő az ősi gyógyító, aki 2000 éves.. Szerintem nagyon rendben volt a történet. És milyen érdekes, hogy pont a chapter 13 tesz a legtöbbet a sztorihoz. A frigy pedig a "mennyben" az gyönyörű, ahogy az is amikor Eos-ra visszatér a világosság. ldave írta nekem, hogy ne hasonlítsam a játékot a Witcher 3-hoz mert akkor garantált a csalódás. Nem, simán lehet hozzá hasonlítani. Igaz számomra még mindig az az etalon.
    Ami számomra nagy különbség a két játék között, az a mellékküldetések. És ennyi. Persze teljesen más a két játék, más érzéseket vált ki. Ugyanakkor számomra fontos szempont az, hogy magával ragadjon és szórakoztasson a játék. És ezt a FF megtette, nem is akárhogy.

    Eos világa meseszép. Néhány viskót leszámítva szerintem ennek a térképnek nincs olyan eleme, aminek ne lenne valami funkciója. Rettentő részletesen, és okosan felépített világot kapunk. Ami nagy is. Emlékszem a Chapter 1-ben nézegettem a térkép méretét, hogy hát annyira nem nagy. Aztán mikor egyre jobban kezdtem bejárni a világot akkor éreztem, hogy bizony ez a világ hatalmas! Az első hely ami letaglózott az ez volt: [link]. Aztán Lestallum is egy igazi kis hangulatbomba. Csak úgy mint a romokban álló Insomnia. De az igazi áll leejtős helyszín az Altissia!! Nekem a legszebb helyszín ahol valaha videojátékban jártam. Letaglózott az a hely, csak bámultam sokszor percekig. És itt rá is térnék a látványra. Mert ez a történet, ilyen megjelenítés mellett ennyire csodálatos. Itt billenünk át azon a ponton, hogy egy ideig a videojátékok, főleg az FF-ek a képzeletünkre is építettek egy-egy epikus jelenetnél. Na itt már nem, itt úgy van megjelenítve az egész, hogy már a kép amit látunk az is ámulatba ejtő. És ez az egész játékra igaz. A grafika itt rengeteget hozzátesz, olyan eszköz ami nem csak egy kis pluszt jelent, hanem pontosan olyan fontos része a játéknak mint a történet, és a játékmechanika. Ez a játék az egyik legszebb amit valaha megalkottak. Mind művészileg, mind technikailag. Sajnos a hangokról sokat nem tudok. Amikor tv-n nyomtam akkor a harcok kivételével halk volt, ha harcoltam akkor meg üvöltött a tv. Az meg zavarta a családot... Mikor fülessel toltam akkor nagyon rendben volt. Az viszont nem sok idő volt. Viszont! Az angol szinkron szerintem szar. Sokszor volt "lélektelen, érzelemmentes" egy egy dialógus. Ezen rendesen megakadt a fülem. Technikai oldalról nálam a játék rengetegszer összeomlott, de úgy, hogy vele együtt a vga driverem is. Ez okozott nem kevés kellemetlen percet. És a gépigénye sem baráti. Csak 1-2 beállítást voltam hajlandó lejjebb venni a grafikán, nem volt komolyabb baj így se, de nem volt fix 60fps mindig. A harcrendszer, az utazás nekem bejött. A sok apró kis dolgok, beszólások, mozdulatok mind a helyén vannak. Sok kis apróság van a játékban, amiről látszik, hogy nem csak egy futószalagon gyártott cím, látszik a gondoskodás, az odafigyelés.

    Kicsit keveslem az eddigi 50 órámat, remélem lesz még minimum még egyszer ennyi. Most folytatom a barangolást, kifarmolom a dolgokat, lenyomom a dungeon-okat és ott vannak még a DLC-k is. Pont olyan lelkesen várom most is, hogy játszhassak mint a legelső indításkor.

    Tegnap volt nem kis para, hogy figyelmetlen voltam, és nem tudtam, hogy lehet visszautazni az időben.
    Én azt hittem nem csak Noctis ruháját kapjuk meg, hanem a +10éves arcát is használhatjuk majd. Nekem az szimpatikusabb. Így, hogy időutazással van megmagyarázva a dolog, így viszont érthető, hogy miért nem.

    Nem fogok pontozni, de nálam oda került a The Witcher 3, Metal Gear Solid széria mellé a kiemelten kedvenc játékok közé.

    És itt szeretném feltenni a kérdést, hogy nektek hol siklott félre a sztori vagy a játék amiért nem szerettétek annyira? Erre tényleg nagyon kíváncsi vagyok.

    A konzolosoknak belinkelem a galériámat, a végigjátszás alatt 1662 képet mentettem. Akit érdekel, nézze át, hátha találtok különbségeket az alap játékhoz képest. [link]

    (#1180) cyberkind "Úgy tűnik neked nagyon tetszett a vége" Konkrétan úgy volt, hogy elsőre is mikor levertem Ifrit-et, kifagyott a játék. Szóval azt a boss-t tegnap 3x vertem le.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák