Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bestbuy játékok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Íme a végleges gépigény
- PlayStation 1 / 2
-
GAMEPOD.hu
A kereshetőség érdekében a filmkritikát, ajánlót tartalmazó
hozzászólások #értékelés címkével vannak ellátva.
Bővebben erről és példa a keresésre.
A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
haypro
senior tag
válasz emiki6 #82816 üzenetére
Csak hogy tudd, miért nem vetítik ingyen a Lovasíjászt. Én láttam, telt házas vetítésen...
Nem csak hogy bűnrossz film, cserébe a társadalmi mondanivalója kifejezetten ártalmas.
Először csak a filmről írom le a véleményem, nem az egyébként nagyon gyengén bemutatott Kassai Lajosról és szervezetének tevékenységéről.Mint dokumentumfilm, teljesen megbukik. Nincs igazán témája, csapongó, a 2 órából 1 teljes órán keresztül azt látjuk, hogy Kassai messze a távolba meredve (akár Árpád vezér személyesen), lassítva kilő egy nyílvesszőt, miközben fülsértő kántálás szól. Iszonyatosan unalmas (ehhez képest a Saul fia az izgalom csúcsa) és vontatott. Magáról Kassairól egyébként 20 perc YouTube böngészéssel többet meg lehet tudni.
És most reagálnék arra a mondatodra, hogy vajon miért nem ezt vetítik ingyenesen, pedig beleférne egy "rendhagyó történelem óra keretébe"...Nos, a már említett 1 órás rész mellett 45 perc azzal telik el, hogy azt bizonygatják, hogy mi valójában nem csak hogy a hunoktól származunk, de egyenesen egy és ugyanaz a nép vagyunk, és hogy a kínaiak valójában miattunk húzták fel a Nagy Falat (!!!!). Ráadásul a Magyar Tudományos Akadémián röhögnek... Most ezt emelt történelem érettségire készülő diákkén külön nem írom le, hogy miért nettó baromság. Egyszerűen vérlázító. Ez a film az iskola közelébe sem való.
Kassai Lajos meg tényleg iszonyatosan profi lovasíjász, zseniális amit ez az ember képes megcsinálni fizikailag, na de... Nem értem, hogy az ilyen jó sportnak, mint a lovasíjászat miért kell feltétlen együtt járnia az agyatlan (szélső)jobboldali propagandával, ideológiai neveléssel. Komolyan mondom, az összes nagy filozófus Descartes-tal az élen elbújhat mellette. Egyszerűen fájdalmas közhelyek, igazságok tömkelegét mondja el a filmben. Az a diktatórikus, már-már despota rendszer, amit ott maga köré kialakított kifejezetten taszító. A film gyakorlatilag szobrot állít neki, a gyerekek meg legalább Jézusként tekintenek rá. Egyféle Tom Sawyer effektus is felfedezhető, hiszen ezek a tanítványok azért fizetnek, hogy szenvedhessenek és hogy elvégeztessék velük a piszkos munkát (pl. szarlapátolás), és annyira agymosottak már, hogy élvezik is! És belőlük lett tíz vagy százmilliomos ez az álszent "úriember"...
Életem legrosszabb moziélménye, senkinek nem ajánlom, sőt...!
Ez a propaganda, nem a Saul fia![ Szerkesztve ]
,,I look at the world, and i notice it's turning, while my guitar gently weeps"
-
Karesz0995
tag
válasz emiki6 #82816 üzenetére
Sajnos a film jóindulattal is csak egy közepes, de legalább lekötött annyira hogy ne unjam. Az újfajta fényképezési móddal remélem nem teremtenek divatot mert idegesítő. Néhány jelenetnél meg különösen zavaró a szemnek, fel sem tudtam néha fogni hogy mit is látok. Moziba én azért járok hogy valami jó történetű, vagy szép látványvilágú filmet lássak, nem azért hogy hangokat halljak. Ilyen témájú filmből van bőven, és sokkal jobbak, szóval nem igazán tudom ajánlani a megtekintését. Inkább aki eddig még nem látta nézze meg a Beasts of No Nation c. filmet, az is egy borzasztó témájú film, csak az jó.
Új hozzászólás Aktív témák
● A spoiler formázás használata kötelező spoileres tartalmaknál!
● A topikban tiltott a warez mindennemű formája!
● A kereshetőség érdekében lásd el #értékelés címkével a filmkritikát, ajánlást tartalmazó hozzászólásaidat!
- Lenovo / Dell / HP laptop, notebook töltő, adapter OUTLET
- 4K Core I5 12400F GamerRPC 6X4.0GHz 32Gb DDR4 3200MHZ 512 SSD RTX 3060 12GB DDR6 2 Év Gari
- 27GR95QE-B OLED Törött Monitor eladó Minden gyári tartozékával gyári dobozában
- OLED55A16LA Törött alkatrésznek eladó
- Filament tároló doboz páratartalom-mérővel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest