Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vladi
nagyúr
-
Claude Leon
senior tag
válasz body007 #5163 üzenetére
Ha van rpmfusion függőséged a kernelhez, érdemes frissítés előtt megnézned ott is, mi a helyzet.
Mivel totál más tároló, miért is volna mindenben naprakész a fedora tárolóival, ráadásul közös a RH/centosokkal.(jártam már hasonlóan én is, aztán kereshettem hozzávaló kernelverziót )
[ Szerkesztve ]
-
csendes
őstag
válasz body007 #5287 üzenetére
Vicc volt. Csak annyi, hogy egymagos gépen max 1 lehet, kétmagoson 2, négymagoson meg 4, tehát el kell osztani a magok számával, ha %-ot akarsz számolni. Egyébként tényleg sok, de lehet, hogy épp frissítettél közben, stb. Nézd meg valamelyik system monitorral, hogy mi használ sokat.
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
spammer
veterán
válasz body007 #5289 üzenetére
Adblock helyett uBlock. Flash plugin alapból tiltható, így nem szükséges a flashblock (hacsak nem akarsz egyenként elemeket engedélyezni mégis).
Egyébként nem csak CPU terhelés, hanem lemezműveletek meg egyebek alapján adódik össze a load.
[ Szerkesztve ]
„A feketébe öltözött ember a sivatagon át menekült, a harcos pedig követte."
-
agy73p
senior tag
válasz body007 #5328 üzenetére
Köszi, ezt nem kell kipróbálnom, xfce alatt nem tudom hogy lehetne indítani.
Visszajelzés a partíció csatolásával kapcsolatban:
Először is: gedittel szerkesztettem, nem tulajdonítottam jelentőséget a szóközöknek, így aztán el sem indult a rendszer újraindítás után. Aztán nano-val léptem be az fstabba, ahol ugyanazt a tartalmat pontosan a többi sor alá szerkesztettem, így viszont elindult, megtette, amit kértem tőle. :-)Viszont, én nem pont erre a csatolásra számítottam (mivel fogalmatlan voltam), hanem arra, hogy ahogy szokott, megjelenik az asztalon, csak éppen csatolva. Ezt el lehet érni valahogy?
[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz body007 #5353 üzenetére
OK, nekem nem szerverem van, de itthon is van egy port e-sata/hotplug-ként beállítva biosban. Mondjuk altatni szért szoktam és akkor veszem le, tutira ne pörgés közben szűnjün meg neki a delej...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Vladi
nagyúr
-
-
Orionhilles
senior tag
válasz body007 #5946 üzenetére
Nem olvastam bele, talán 98-as nincs is támogatva. Ha a helyedben lennék, készítenek a működő gépről egy VHD-t/VMDK-t, és azt importálnám be Vboxba. Kérdés az az, hogy milyen szoftver tud ilyet, de szerintem ezt már ki tudod googlezni te is!
– Yet, thou serves with thine eyes clouded in chaos. Thou, bound in the cage of madness. I am he who commands those chains – Fate/Zero Berserker Mad Enchantment
-
Vladi
nagyúr
válasz body007 #5956 üzenetére
Nem wint, a célprogramot. De akár wint is. 98 még elég buta.
(#5955) Lacc:
"10+ év hardcore Ubuntu-s desktop használoként"
Huhh.. semmi baj lacc, mostmár itt vagy, minden oké, nem kell tovább szenvedned."hogy a Fedora szerver miért nem lett elterjedt weboldalak üzemeltetésénél, mint oprendszer?"
A release + 2 hónap támogatottság miatt. Az nagyonmax 15 hónapot jelent. Az kevés.
Tegyél fel centost ilyen helyre, tovább bírja mint a vas.il sole non sorge più ad Est!
-
-
-
csendes
őstag
válasz body007 #6196 üzenetére
Voltak és vannak is ilyenek, csak nem nagyon működnek. Azért lehet próbálkozni:[link] és beírod a keresőbe, hogy "suspend lid".
A legígéretesebb [link] be is vallja, hogy gnome 3.6-tól fölfelé már nem működik.Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
kovaax
őstag
-
-
-
csendes
őstag
válasz body007 #6567 üzenetére
Fedora=modern, szabad és biztonságos (SE)linux. Cserébe nem telepít harmadik feles dolgokat, mivel az kevésbé szabad és kevésbé biztonságos lenne. Ok, de mi van ha ez kell valakinek?. RPMFusion: harmadik feles cuccok és kevésbé biztonságos repo-k. De ha nincs a gépeden kritikus adat, akkor még vállalható. Fedy: felteszel egy olyan repót, amit csak az nem tör fel, aki nem akarja. Ok, hogy miért akarná bárki, de soha nem lehet tudni. Pluszban még alig néhány ember teszteli. Következtetés: ha valakinek az a fontos, hogy előre legyen telepítve harmadik feles szoftver, vagy grafikus felületről lehessen telepíteni, annak érdemes Ubuntu-t vagy Mint-et választani. Szvsz.
[ Szerkesztve ]
Ki állította meg az órát? Néha az az érzésem, hogy Magyarországot is Kínában gyártották.
-
csendes
őstag
válasz body007 #6606 üzenetére
Megpróbálhatsz BIOS-t frissíteni, de van rá esély, hogy ez a típus - más hasonló típusokhoz hasonlóan - nem tud erről az M2 SSD-ről boot-olni, de egyébként az operációs rendszer már látni fogja, [link]
-
Vladi
nagyúr
válasz body007 #6608 üzenetére
Bakker ugyan ebben a cipőben járok, csak z600-as ws-en.
Ne hajíccsad még ki. Ha biost nem lehet rávenni, hogy lássa, akkor a /boot-ot kiteszed valahová amit lát és készvagy. Elvileg.
Igen. Vladi ba+ legalább azokat a topikokat olvassad, ahol gazda vagy.
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest