Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-igu-
addikt
Ennél hasznisabban nem is tölthetted volna a napot.
Én csak egy laza csirkepörköltet főztem, de hiba volt ebben a rohadás melegben ennyi csípőset tenni bele.
Most jön valami vihar, fülledt, párás az idő, alig lehet kint levegőt kapni.A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
Frawly
veterán
Nyálcsorgató. Én most zsíros deszkát toltam. Tudom, abban semmi extra. De ha sok éve nem etted, akkor jól tud esni Anglia közepén egy kis Pest megyei, házi, sütési disznózsír (nem ilyen ipari mechanikai préselésű fehér faggyúzsír), rendesen lehet kenni hűtőből kivéve is. Szegedi csípős fűszerpaprikával. Brit fehér Kingsmill toastkenyérrel, brit vákuumsóval és Co-Operative (angol üzletlánc, röv. Co-op ≠ magyar Coop) essexi vöröshagymával. Az igazi friss, ropogós erzsébeti fehérkenyérrel és szekszárdi méregerős hegyes zöldpaprikával lenne, de nem tudok olyat szerezni. Ezek a magyar alapanyagok is a közép-európai bolt (ahogy az itteni magyarok hívják: magyar bolt) magyar részlegéből vannak. Nem is gondoltam anno, hogy az ilyen kaja hiányozhat néha. Ritkán eszem, alapvetően főzéshez vettem a zsírt. Néha veszek magyar kenyérszalonnát is, vagy lengyel császárszalonnát. Lusta vagyok főzikézni, általában ilyen agglegényes nemzetközi mikrós kajákat eszek hétköznapokon (kínai, indiai, angol kaják), meg magyar/lengyel füstölteket kenyérrel. Mostanában angol húskonzervekre kaptam rá (corned beef, Spam ham, egyéb löncshúsok, paprikás humusszal kent kenyérhez, kígyóuborkával), persze azért hétvégenként néha főzök is, csak vagy idő vagy energiám nincs rá.
Hurkát, sütni való kolbászt is akartam venni, de először drágának találtam, nem vettem, most meg bánom, azóta kapni sem lehet a magyar boltban, elhordták az élelmesek. Pedig a hurkazsír a kedvencem, ami igazából kolbászzsír, vidéken mindig hurkával együtt sütve átkeresztelődött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Gumi és felni topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Akciófigyelő 2024: PlayStation Black Friday leárazások
- Parfüm topik
- Milyen TV-t vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Decemberben jön az Android 15 alapú One UI 7
- További aktív témák...
- RSZAKADÁS %Új DELL Inspiron 14 (5435)/AMD RYZEN 7-7730U/16GB/512 SSD/14"/FHD/IPS/Garancia
- Pénztárcabarát áron dobozos Acer Aspire 5/i5-1135G7/16GB/512 SSD/15.6"/FHD/IPS/Gari
- Apple iPad Air 5 (2022) 64gb M1 chip - Makulátlan, Apple garancia, akár beszámítással
- LG Ultragear 32GQ85X Gamer monitor!32"/2560x1440/Nano IPS/260hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR600/HDMi 2.1
- RTX 3090 Ti (ha szereted a ritkaságot)
- SAMSUNG GALAXY S24 ULTRA 12 / 256 GB
- Sigma 85mm f/1.4 DG DN Art (Sony E) eladó Magyar garanciával
- AMD Ryzen 5 1500X Processzor, 3.50 GHz, 16MB, Socket AM4,hibátlan állapotban!
- Dell Optiplex 7010 SFF pc,i5 3470,16GB DDR3,240GB Új ssd,hibátlan működéssel!
- Dell Vostro 3900 pc,i5 4460,8GB DDR3,240GB új SSD/GTX 745 4GB vga,tökéletes működéssel!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest