Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #113208 üzenetére
Ez is olyan, mint a tenger/óceánpart. Nem megerőltető pár nap alatt egy köbméternyi műanyagot kikapkodni a vízből, még lelkesen tolják a gyerekek is, ha mindenki csinálná, előbb utóbb lenne látszata. Ugyanez itt, minden nap sokan hozzátesznek kicsit, páran sokat, máris élhetőbb az egész kicsit.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
7 fős Kievi család elszállásolva, egy ideig most elvannak itt, aztán Spanyolország - USA a terv. A robbanások utáni pánikhangulat miatt szeretik a nagy távolságot, azért mennek sokan Spanyolországba.
-
-NoVa-
addikt
Felüdítő politikai változatosságként tele lett a környék Munkáspárt plakátokkal.
-
-NoVa-
addikt
Aktuális nemkeletipályaudvari hírek. BOK csarnoknál a biztonsági orkok próbálják rutinból elhajtani az adományozókat, nem kell semmi. Bent a Máltai szeretetszolgálat illetékes embere meg persze az ellenkezőjét, hogy dehogyisnem, szeretettel várják a bármit, csak a döntéshozóknak kell 2-3 nap mire megértik, hogy nem tudják ezt segítség nélkül összeszervezni. Ruhát, takarót most nem vesznek át, dörmi meg folyadék, pelenkák, ilyesmik mennek, de azt sem lehet egyszerűen bejuttatni. Iskolai szülőcsoportban próbálnak most behajtási engedélyt szerezni egy autóra/sofőrre, hogy megoldható legyen batchelve egy autóval egyszerre leadás anélkül, hogy minden alkalommal meg kelljen küzdeni az összes portással és biztonságival újra és újra.
-
-NoVa-
addikt
(Egyre ritkuló) portable audio update:
Megjött a tavaly őszi Venture Electronics előrendelésem, és felülmúlta az elvárásaimat.
Az Asura 3.0 earbudtól annyit vártam, hogy kb hasonló lesz a sajátomhoz, kényelmesebb kivitelben. Ehelyett valami lényegeseb jobb forrásból szerezhették a drivert, ami innen nem elérhető, még teltebb és természetesebb a hangja, és nem kényelmesebb :).
Etymotic rajongó a VE audioengineer, ami nagy előny, így ennek sem tér el a hangja túlzottan a kedvenc SoftEARS RSV fülesemétől.Tervezek még 1-2 VE bigyóba belenyúlni, de azok még nem készültek el, talán év vége felé.
-
-NoVa-
addikt
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #113441 üzenetére
Az biztos, hogy a legelborultabb mikropárt, már nemzeti chipsalternatívát is csináltak, doboztervvel, mert az a legfontosabb.
Én megnéznék egy elsöprő munkáspárt győzelmet is, az első pár nap döbbent helykeresés igazán vicces lenne. Addig pont össze tudunk csomagolni mielőtt eldurvul az egéz
-
-NoVa-
addikt
válasz Jahno #113444 üzenetére
Én azért dobtam be őket múltkor, mert szívesebben élek olyan demokráciában, ahol inkompetens a kormány, de hangot kap az állami TV-ben még Daráló Dóri is, mintsem egy olyanban, ahol inkompetens a kormány, de minden más alternatívát teljesen elnyom. Afelől nincs kétségem, hogy nagy változás nem lesz, mindkét oldal ugyanazokon az alapokon billeg, max pár kisebb szivattyú cserélődik, meg kicsit óvatosabban kell lopni, egy ideig legalább. Amíg nem tanulja meg a nép hogy ki is lehet rúgni a szolgákat, nem csak 4 évente egy X-ből áll a demokrácia, addig tényleg birkák.
-
-NoVa-
addikt
válasz Samott #113447 üzenetére
Na tessék, a munkáspártot már senki sem veszi komolyan...
Nálunk meglepően sok opció van, de persze a komolyan vehető 3 közül érdekes lesz. Az MKKP értelmes, a 2 viccpárt pedig egy-egy nő elleni erőszakért elítélt fazont állít fel egymással szemben, becsülik a környéket. Külön bonyolítja, hogy az ellenzékiről most 1-2 napja ástak elő egy ítéletet, amiben a neve stimmel, más részlet nincs, viszont már eleve hazugsággal mutatkozott be, a kormánypártiról már akkor tudta mindenki. Gigászok csatája. Mint amikor takarítónőt válogattunk, és egy ideig (5 másodperc) agyaltunk hogy az alattomos hittérítő, a pókfóbiás, vagy a rosszindulatú pletykás közül melyiket kéne választani... Aztán vettünk iRobotot, pár légtisztítót és a maradék manuális izét csináljuk magunknak.
-
-NoVa-
addikt
válasz ezittketto #113514 üzenetére
Itt törvényes egyértelmű módja utoljára talán 89-ben volt, de azért egy valóban többszázezer fős tartós tüntetés komoly össznépi háttértámogatással mindig meggyőző tudna lenni, nem kell kivárni a ciklust. Ha magától lemond valaki, az le van mondva.
-
-NoVa-
addikt
válasz Sipi- #113534 üzenetére
Nem vészes az ár, chiphiány van, új autó nincs, vagy szoci Merkur-t idéző várakozási időkkel (Mikor jön meg? - 10 év múlva. - Délelőtt vagy délután? - Miért fontos? - Délelőtt jön a vízszererlő.), nagyon felmentek a használtautó árak. Meg a szervizköltségek aránytalan elszállása az új motorok elbonyolításából adódóan, élettartamcsökkenés, stb, egy 10-12 éves Toyota most nagyobb érték, mint egy megkímélt oldtimer M5 E28.
-
-NoVa-
addikt
válasz A. Crowley #113579 üzenetére
Itt 2 konkrét oldal van, és az nem Orosz vagy Ukrán, hanem elvek. A határozott agresszióelítélés, beleállva bármi szankciókba, vagy a nagyhatalmak szabadrablásának elismerése, ami egyben annak is az elfogadása, hogy velünk is szabad hasonlót, ha épp úgy adja ki. Az óriási propagandazaj ellenére ami most történik, az egy elítélt el nem fogadott lerohanás, felrúgva minden nemzetközi egyezményt. Óriási propagandaerőt fordítanak a relativizálásra, USA-t és Afganisztánt emlegetve (ami egy előzetes ENSZ egyeztetéssel elfogadott dolog volt), a Budapest memorandumot, amit érdekes módon eddig csak az Oroszok rúgtak fel 2014-ben és azóta, nálunk emiatt nem telepítettek komolyabb fegyverzetet, és így tovább. Szóval GDI vs NOD.
Úgy érzem V. Iktor, soha meg nem koronázott önjelölt lator király egyértelmű állást foglalt, és nem csak én érzem úgy, komoly nemzetközi figyelem fordul most felé. Még egy hét, és kifejezhetjük a véleményünket. -
-NoVa-
addikt
válasz A. Crowley #113597 üzenetére
Sosem késő, és azért még ennek az ellenzéknek nagyon nem árt, ha van rajta elég fék és ellensúly. De egy esélyt ad az újraépítésre, ha már az elején megtanulnak transzparensen és egyenesen kommunikálni. Úgyis minden kiderül, nem jellemző a sikeres titoktartás errefelé, akkor már kérjük számszerűsítve, mennyire szar a helyzet, mi a terv, mennyi idő alatt hová kéne, és ezt updatelve rendszeresen. Ha ezt nem sikerül (nem a terv tartása, hanem a kommunikáció), akkor azt hiszem le lehet húzni a rolót, ezt a területet a balkáni poshadás nyerte.
-
-NoVa-
addikt
válasz blueboi69 #113601 üzenetére
Ha már sikerül a Kunhalminak balesetmentesen átsétálnia az M1 ajtaján, az is eredmény. Ha a DurciDorci is kap rajta főzőműsort, ÉS V. Iktor bukott miniszterelnök is standupolhat rajta, na már azzal is előrébb vagyunk.
Maga a gazdaság nem tőlük függ, Németország legkülső kerületeként ha jól megy az anyaországnak, akkor ide is van lóvé pénzre. Most nem megy jól, így szívni fogunk, de erre számíthattunk is már egy hónapja. Már rég arról kéne tárgyalni hogy NATO szinten hogy tervzik kompenzálni az Oroszfüggő régió szeparálásából adódó totális összeomlást, és akkor lehet magabiztos behergelt csivavaként ugatni kelet felé, de most keletről kaját kunyerálva nyugat felé pisilve max egy oldalbarúgás ha jön.
-
-
-NoVa-
addikt
válasz hokuszpk #113710 üzenetére
Gyerekkorból még a Videoton nagytoronyra emlékszem, hogy szólt rajta a Koto unokatesóméknál.
Én már inkább a personal audio-ba nőttem bele, úgyhogy ha feljebb tekerem a hangerőt, legfeljebb asszony panaszkodik, hogy nem hallom meg, ha kiabál.
Egyelőre a nem izolálós vonalat is kimaxoltam, a VE Asura 3.0FE-ben már nagyjából minden ott van ami a többszázezres IEM-ekben, csak finom analóg stílusban előadva, ahogy egy jó dinamikus drivernek illik.
-
-NoVa-
addikt
válasz -igu- #113714 üzenetére
Úri czuccz, grat! Nekem egy ilyen épül lassan egy ideje, már több alkatrészét is kibontottam. Mondom még egyszer, lassan épül
Napok óta halad a project. Autokalibráló fej meg jobb rugók és hasonlók már előre beszerezve, aztán ha kinőttem, egy komolyabb direct drive extruder mehet rá. Most még nem ez lesz a legszűkebb keresztmetszet. -
-NoVa-
addikt
válasz eattila #113767 üzenetére
Valamelyik ex-M1 arc nyilatkozta, hogy békaként főzték meg őket, lassan szoktatva az aktuális teljes őrülethez, ahogy a célközönséget is. Évtizedes hibát már nem olyan egyszerű beismerni, ott már az agyi önvédelmi mechanizmusok dolgoznak, hogy márpedig itt mindent jól csináltak, csak mások miatt szar.
-
-NoVa-
addikt
Fenejó dolog ez a VE Asura 3.0,
Tankoltam is, 640-ért, 100-as OMW-t. Meg szereltem 3D nyomtatót. Egyelőre félsiker, nyomtatni még nem tud, minden mást már nagyon jól. Nem túl felhasználóbarát az Ender 3 V2, de egyszer csak sikerül.
-
-NoVa-
addikt
válasz -NoVa- #113870 üzenetére
Nah. Firmware downgrade és manuális szintkalibrálás után:
Mert a CR-Touch elvileg jó hozzá, gyakorlatilag nem lát valami szenzorjelet, és nem mer lefelé menni emiatt Z tengelyen. Azt hiszem firmwareből majd sajátot kell fordítani és debugolni, ha hosszabb távon ezzel a setuppal akarom megoldani, vagy insert coin, és másfajta Z szenzort beszerezni, hátha jobb.
-
-NoVa-
addikt
3D nyomtató status update.
Addig nem bírtam magammal, amíg végül saját fordítású C++ kód nem futott a vason. A Creality elég pocsékul azonos alverziós lapokban is variált chipseteket, de a drivertámogatást nem tartotta fent minden együttállásra, így a CR Touch szenzor használatához egy újabb főverziós alaplapot kellett volna vennem, helyette egy Marlin nevű opensource nyomtatóvezérlőt túrtam szét annyira, hogy már saját definiált portok megfelelő adatpineket címezve rendesen teszik a dolgukat. Tudok 5V-ot kiküldeni a 3.3V helyett adott lábakon, csupa lehetőség.
Az érintőszenzorral 16 ponton letapogatva a 60 fokra hevített üveget pontosan tudja már, melyik ponton milyen magasságban van az üveglap, nem érinti hozzá a fejet, hanem szépen elhúz tizedmillis magasságban fölötte.
Járulékos haszon, hogy így a szabadon maradt mikrokapcsolós Z tengely ütközőhöz ha nyomtatok egy tartókonzolt, be tudom építeni filamentkifogyás érzékelőnek. A hűtését tuti lecserélen, az is nyomtatásigényes project. Sok Noctua adapter kell rá és 12V stepdown, 24V-os rajta minden. Holnap kinyomtatok egy komplexebb tesztobjektumot, aztán egy időre saját magához alkatrészeket fog nyomni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Ukrajnai háború
- PlayStation 5
- Renault, Dacia topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kupon kunyeráló
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Rode Wireless Go 2 kit
- Legjobb ár !! 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Bontatlan
- Toshiba Tecra R950, 15,6" HD+ Kijelző, i5-3230M CPU, 8GB DDR3, 128GB SSD, WIN 10, Számla, garancia
- AMD AM4 komplett gép eladó.
- ÚJ !! MacBook Pro Retina 16" M3 Pro 12CPU / 18GPU / 18GB / 512 SSD / Magyar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest