Új hozzászólás Aktív témák

  • Phülöp

    addikt

    #falusi blog

    Reggel, amíg Amea kávézgatott, letoltam a havat a kocsibejáróról meg a hátsó teraszról, hogy legyen hozzáférés a búslakodóhoz. Behordtam 2 napra való tüzelőt, meg aprítottam gyújtósnak valót.
    Nem sokkal dél után megérkezett a kamion Észtországból, meghozta a 2 tonna fabrikettet.
    Mivel nagy kamion jött, ezért nem tudta jól megközelíteni a 2. számú búslakodót, így volt dolog vastagon. Eleve a bejáró az út felé lejt - vidám volt megindítani az egy tonnás csomagot békával emelkedőnek felfelé. Kétszer. Sajnos a salakos bejárón elakadt a béka, így kb. 7 métert kellett cígölni a lerakás helyétől a búslakodó bejáratáig. Talicska és molnárkocsi segített, az időközben eleredt eső kevésbé. Amea vastagon kivette a részét a pakolásból, így ketten nettó 75 perc alatt tető alá hoztuk a dolgot. A fuvarosnak volt egy plusz üres raklapja, így nem kellett az első raklapot leüríteni a kezdéshez (step zero). Másfél raklapnál tartottunk, amikor megjött a vízszintes szél (valószínűleg Svédországból). Hátszél volt, de csak üresjáratban - ebből következik, hogy a teli talicskával neki kellett feküdni az ellenszélnek. Ez volt az a pillanat, amikor eldöntöttem, hogy legalább két pálinkára lesz szükség a munka végeztével.

    link

    Mivel még a tél elején vagyunk, nem tudom kiszámolni, mennyibe fog kerülni egy szezonra a fűtés, de ha mindent bedobálunk a cserépkâlyhába, amit eddig vettünk, akkor 658€, ami szerintem nem veszélyes egyáltalán.
    A fabrikett csomagja (10kg) a legolcsóbb helyen 3.30€, de láttam 4€-ért is. Nekünk ez most 2.13€ volt házhozszállítással.
    Plusz a 2x2 pálinka.

    A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

Új hozzászólás Aktív témák