Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz BobaHWSW #58656 üzenetére

    Az 1290???? :Y

    Arra felültem, amikor karácsony előtt egy nappal megnéztem őket a helyi dílernél. Groteszk méretű a cucc. Minden (!) túldimenzionált rajta. Felálltam endurósan (he-he) a lábtartókon, miközben a díler fogta a gépet elölről. Még úgy is olyan érzésem volt, mintha két db mosogép lenne elrejtve a fejidomban, olyan széles volt. Leülve még durvább.

    Mivel még sosem motoroztam (10 évesen Babetta nem számít), ezért szerintem egy kis csettegő 690 Enduro R-en is tele lenne a gatya az első komolyabb gázadásra. A 790 kábé Saturn V ehhez képest. A 1290 pedig hyperspace, Millenium Falcon.

    A 690 aszfalton nem tekeri el a hátsó kereket, maximum elkezd feljönni a kormány. A 790 durván ágaskodik és már képes eltekerni a hátsó kereket, ha előre dőlsz picit. A 1290 alighanem teljesen egyenesen ülve is eltekeri a hátsó kereket és közben elkezd arcba jönni a kormány, de durván. Akarom mondani dulván.

    Ha valami erősebb járművet vezetek és találok kövéret nyomni (mondjuk Polestar 1 vagy 2 vagy Model 3 Performance), akkor többnyire vihogok és nevetgélek, de fehérednek a bütykök a kezemen, ahogy fogom a kormányt. Egy 1290 esetén szerintem a viháncolás elmaradna és csak a tömény rettegés maradna.

Új hozzászólás Aktív témák