Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz -NoVa- #43930 üzenetére

    Majd meglátjuk miként muzsikál a cucc.

    A 18650 nálam eddig kiábrándítóan fos volt. De alighanem okkal, mivel egyedül a rettenetes legolcsóbb lámpa pakkok formájában találkoztam velük.

    Még ősrégen Leslie tanácsára vettem egy akkor 900 kínai lumenes CREE lámpát Ebayről. Olyan lassan jött, hogy az eladó küldött még egyet, amit hasonlóan hosszú idő után megkaptam. Megkérdeztem, hogy mit csináljak vele, mert csak egyet vettem, de mondta, hogy tartsam meg.

    Ezekhez volt 4-cellás 18650-es pakk a Magicshine dugójával és hozzá való hálózati töltővel. Ez a töltő nem balanszíroz, csak tölti az egész pakkot. Amíg a cellák egyenlően merülnek, addig jó. De utána elkezd az egész kisiklani.

    2 ilyen pakkot használtam el, a végén a 4-cellás cucc már nem bírta a 12-perces utat hazáig.

    Utána vettem a 8-cellásat. Ami egy monsztre cucc lehetne, mert a kollégám búvár lámpája egy cellával megy kábé 2 órát. Ez meg ugye 4 cella párhuzamosan. Mostanra krepált be annyira, hogy full fényerőn 1 CREE ledet nem tud meghajtani 15 percen túl. Utána le kell vegyem fél fényerőre. Vagy legjobb eleve fél fényerőn indulni az útnak.

    Most vettem 10 db cellát. 6 cella megy a lámpába, amit a melóban tudok tölteni csak úgy parasztosan ha lemerülne. De otthon tudom majd cellánként tölteni a 6-os töltőben. Szóval ott ki lesz balanszírozva. És nyáron amikor nem lámpázok akkor is lehet felügyelni a cellák állapotát.

    Az FPV-monitor nem tudom meddig fog menni a 2 cellával. Arra saccolok, hogy sokáig. Amíg jó volt az akksi benne addig 2 órát ment üresjáratban hangyaháborút mutatva. Aztán most télre ez lett 30 másodperc. Kábé 1200-as vagy 1500-as akksi lehetett benne méretre, ennek lesz majdnem a duplája a 18650-es táp.

    Az FrSky alapvetően működik, csak most megszopattam magam az EU FW-vel a rádióban, az INT FW-vel a vevőben. Ha nem akarnék jogkövető lenni, akkor visszaraknám az INT FW-t a rádióba és "sza'ok a falmla b+...." :C :Y

    Az FlSky kínálatából nagyon bejön az a sci-fi irányító, ami Nirvana névre hallgat.
    Fogalmam sincsen, hogy tudnám-e fogni, mivel még sosem volt ilyen a kezemben. De amikor néztem a rivjút róla akkor a sok ötletes megoldást nagyon értékeltem.

    Most jut eszembe, hogy erről is lehetne egy FLAME, mert a racing quadot billentyűzettel és egérrel jobban lehet irányítani :C

Új hozzászólás Aktív témák