Új hozzászólás Aktív témák

  • npera

    újonc

    válasz -NoVa- #43091 üzenetére

    Igen, kábé ilyesmi vonalon mozgok én is.

    Itt a városban nagyon durva patkányprobléma van, mivel a városi szemetesek dizájnja gyakorlatilag egy mászóka a patkányoknak. Másrészt pedig van egy kritikus tömeg a városban aki képes arra, hogy a kommunális hulladékot vagy simán csak kidobja az ablakon ahelyett, hogy levinné a szeméttárolóba a ház alagsorába vagy akár kiviszi a városba és vagy belegyömöszöli egy nyilvános szemetesbe vagy csak lerakja mellé a földre (!)

    Valami elképesztő primkó emberek vannak. Régen a várostól délre levő szigetvilág teljesen tiszta volt. Amikor kiköltöztem és asszonnyal kijártunk kirándulni vagy nyáron fürödni, akkor nem volt szemét sehol. Pár éve a közel-keleti és afrikai csürhe is rájött, hogy oda ki lehet menni komppal és viszik magukkal az egész anturázst. Eldobható grill (el is lesz dobva), több hűtőtáskányi kaja, mert nem szabad éhen maradni. Olyan szemetet hagynak maguk után, hogy komplett strandokat borítja el a gané. És ezt a szél kábé azonnal széthordja, a levegő patkányai sirályok szintén szétzilálnak mindent, aztán megy a szemét a tengerbe.

    És nem azt mondom, hogy a svédek nem szemetelnek, mert azért szemetelnek azok is. De amit az idemigrált bokorugrók csinálnak az valami egészen elképesztő.

    Emlékszem, hogy amikor megkaptam a jogot a bérlakás bérlésére az akkor még a gettó peremén levő Länsmansgården nevű területen, az első napokban a villamosról leszállva két fekete kissrác felhörpintett valami energiaitalt és becsűrték a dobozát a bokrok közé. Ott helyben elkezdtem emelt hangon instruálni őket, hogy felszedik azonnal és beledobják a 2 méterre levő kukába. A kissrácok teljesen meg voltak lepődve, hogy egy fehér hozzájuk mer egyáltalán szólni, a többi fekete meg csak nézett, hogy dikkmá. Az a kevés svéd aki még ott lakott, pedig behúzott nyakkal futott szanaszét, mert annyira fosnak a konfliktustól. Ilyen helyzetben ha bármit csinálsz, akkor a nagy többség lerasszistáz és hátat fordít hogy a maga bőrét mentse.

    És a fenti többségi mentalitás az ami gyakorlatilag hallgatólagosan támogatja azt a viselkedésmintát, amit az utca által felnevelt gyerekek képviselnek. Úgysem mer senki szólni, mert az rasszizmus. Úgysem mer senki csinálni valamit, mert az rasszizmus.

    Mostanra ott tart a téma, hogy ha tizenévesek hangoskodnak a buszon, akkor a buszsofőr nem is szólhat nekik, mert máskülönben csoportosan nekimennek és megrugdossák és leköpködik. De ugyanígy a nyuggert is, ha szólni mert a BT-s hangszórón üvöltetett kecskeb*szó "zene" miatt.

    Az 1990-ben durván eleresztett gyeplő miatt mostanra lett egy komplett generáció aki olyan családból esett ki, ahol sosem volt munkában egy szülő sem, de az állam öntötte beléjük a segélyt. Mostanra már ők is ontják magukból a gyereket, amit segélyre gyártanak. A társadalomba sosem illeszkedtek be, mivel a svéd társadalom sosem akarta befogadni őket. És ez a svédek hibája, ezt nem lehet rákenni a bevándorlókra.

    Innen nagyon nehéz lesz a környezetet védő és tisztelő irányba nevelni a jövő generációját.

    Gréta üzenete nagyon kis részben érinti a fenti témát, de ahogy a politikai résztvevők kezelik a kérdést az teljesen agyhalott. A svéd zöldek annyit tudnak kihozni az egészből, hogy a rasszizmust a klímaharccal (????) kell megdönteni. Vagyis az euroszkeptikus néppártnak megfelelő Svéd Demokraták elleni dzsihádjukat a klímaharccal csavarják fel 11-re, aztán hogy a feminizmust is bele tudják keverni ebbe harcot hirdetnek minden fehér húsevő férfi ellen is, mert azok a rasszisták és miattuk van veszélyben a klíma.

    Na, ettől nem fog a bokorugró kevesebb m3 szemetet dönteni a tengerbe sajnos. De a hozzám hasonló adófizetőkről lehet még több bőrt lehúzni. És az EU-n keresztül a feminista-iszlám-klímadzsihád maszlagot nem támogató tagállamokat is tudják vegzálni.

    Ilyenkor picit hányok.

    De eléggé eltávolodtunk az eredeti felvetéstől.... :C

Új hozzászólás Aktív témák