Új hozzászólás Aktív témák

  • WildBoarTeam

    aktív tag

    válasz Delila_1 #6406 üzenetére

    Az "as"-nél azért nem fog a B1-be Aszód kerülni, mivel a listában 2x szerepel Aszód, így az Excel nem tudja eldönteni melyiket írja bele a B1-be. Ehhez valami újabb feltételre lenne szükség. pl:
    2 vagy több egyező városnév esetén mindig az elsőt írja B1-be.

    Egy gondolat, amit végig futtattam:
    Egy nem túl szép megoldásnak még marad a cellaegyesítéses módszer(A12-A13-al), ami viszont a képletek buherálását is igényli ezeken a részeken. Ha így csináljuk, ad találatot az Aszódra, viszont nem zöldíti be a sort, hacsak nem az E oszlopra variáljuk a feltételes formázást, az összehasonlítás helyett (=$E12>0, akkor zöld - ezt írtam le az előbbi hsz-ben), de még így is marad az 13. sor. Ennél az a szitu, hogy E13, az A13 alapján számol, így az a kastély "hiába van Aszódon", nem lesz zöld. Ez az egyesítés "hibája", mivel mindig a legelső cellával lehet az egyesített mezőre hivatkozni. Itt, ha az E13 képletében az A13-t A12-re cseréljük, akkor zöld lesz ez a sor is, de ismét oda jutunk, hogy B1 üres lesz.
    Csak akkor működik jól, ha az E oszlopban is egyesítem a két cellát, ekkor a találat pontos (még a feltételes formázást kell átlőni az E12-re, a 13. sorban). Ezt megcsinálva az azonos nevű városokra nekem minden találatot bead.
    Sajnos ennek a módszernek a hátránya, hogy a képleteket módosítani kell "egyesével", ami ennél nagyobb állomány esetén, már elég időigényes (itt csak 5 egyező település van).

    blabla

Új hozzászólás Aktív témák