Új hozzászólás Aktív témák

  • ny.janos

    tag

    válasz #50161 üzenetére

    Szia!

    Akkor kezdem előröl az előbbi elveszett hozzászólás után.

    A dátum átalakításához (a kérdésed alapján végzett) kísérletezgetésem alapján megfelelő megoldás lehet a szövegből oszlopok átalakítás, ha az utolsó lépésben megadod a dátum formátumát. Ha a dátumaid több formátumban vannak (ahogy írtad), akkor többször egymás után kell az átalakítást elvégezned. Az átalakítás a dátum formátumú cellákat nem fogja elrontani, a nem dátum formátumúakat ellenben megfelelő formátumra fogja alakítani. Az egyetlen (általam azonosított) probléma, ha a dátumok között NHÉ és HNÉ formátum egyaránt szerepel. Ez esetben összetettebb megoldást kellene keresni. Az átalakítás mikéntjéről Horváth Imre ebben a bejegyzésben írt részletesen.
    Alkalmas lehet az átalakításra a Power Query is, de míg a szövegből oszlopok átalakítás a 202212.10 hibás formátummal is megbirkózik, addig előbbivel ezt nekem nem sikerült kezelnem (biztos lehet, csak az általam nem ismert megoldást igényelne).

    A megelőző hozzászólásod kapcsán (főként az alapján, hogy a bemeneti adataid több fájl több munkalapján találhatóak, de a struktúra azonos) szintén a Power Query alkalmazását javasom. A betöltés történhet akár az általad készített fájlba (ez esetben nem kell a bemeneti adatokat tartalmazó fájlokat megnyitnod) és azt is be tudod állatíni, hogy az adatfrissítés megtörténjen automatikusan, mikor a fájlodat megnyitod. A megoldásról itt találsz egy részletes, könnyen érthető, képernyőképekkel illusztrált leírást.

    Sok sikert!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák