Új hozzászólás Aktív témák

  • 0P1

    aktív tag

    válasz 0P1 #37888 üzenetére

    Ja most olvasom, hogy 2010-hez kell, ez a funkció 2010-es PPivotban nem elérhető, csak 2016-osban.
    Akkor PowerQuery bővítménnyel oldható meg.

    CSinálj egy új üres lekérdezést, és írd be ezt :

    = List.Dates

    Add meg a paramétereket (Kezdő dátum, számláló, lépés )
    és invoke-old a függvényt . Alakítsd táblává a listát, majd adj hozzá egy hét napja oszlopt (Add column/ DAte/Day/Day of week - Oszlop hozzáadása / Dátum / Nap / Hét napja) . Ebben az oszlopban szűrd ki a szombatot és vasárnapot. (egyéb manipulációkat is csinálhatsz)

    Ezután, attól függően, hogy PowerPivot, vagy hagyományos Pivotot (kimutatást) akarsz használni, két lehetőséged van:

    1. Ha PowerPivot, akkor Close and Load to (Bezárás és Betöltés ) : Only create connection (CSak kapcsolat létrehozása) és add hozzá a Data Modelhez (Add this Data to the Data Model legyen bepipálva ). És innentől ugyanaz, mint amit az előző hsz-emben írtam.

    2. Ha van PowerQuery bővítmény, akkor nincs feltétlenül szükség PowerPivotra sem, hagyományos kimutatásban is használhatod ezt a testreszabott idősort. Ehhez először be kell olvasnod a fő adttábládat is PowerQuery, majd összemerge-elnéd az idősoroddal, és Close and load to / Only create connection (Ebben az esetben nem kell a Data Modelhez hozzáadni, mert hagyományos pivotban fogod használni)

    Ezután Pivot létrehozásakor Use an extarnal Data Source (Külső adatforrás használata) és itt ki tudod választani a most létrehozott összemerge-elt lekérdezésedet, amiben immár benne van az egyéni idősorod is.

    De én inkább az első módszert javaslom.

Új hozzászólás Aktív témák