Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cheesus

    senior tag

    Valaki próbálta már közületek a Frostpunk-ot?

    Sajnos nekem még csak a csúnya verziót volt lehetőségem kipróbálni, de amit eddig láttam az nagyon tetszik. Nagyjából egy kezemen meg tudom számolni, hány RTS/menedzselős játékkal játszottam eddigi éveim alatt, de a Frostpunk mindenképp benne van a toplistába.
    Az alap szitu majdhogynem egyszerűnek mondható, ugyanis van középen egy generátorunk, ami koncentrikus körökben a megfelelő hőmérsékletet biztosítja a kezdetben -30C-os hidegben, majd lakosainkkal különböző nyersanyagokat (fa, szén, acél) illetve élelmet kell gyűjtenünk. Viszont megfűszerezi a dolgot, hogy a lakosaink igényeire is tekintettel kell lennünk, melyben segítségünkre lesz egy törvénykönyv, illetve hogy idő előtt ne fagyjunk halálra, egy elég részletes képességfán tudjuk adott épületeinket fejleszteni, mielőtt az első komolyabb akadályok elénk/népünk elé kerülnének.
    Legelső alkalommal például annyira nem volt velem megelégedve a tömeg, hogy egyszerűen száműztek, hogy fagyjak halálra a kies hópusztaságon. Ezt elkerülendő két "értéket" kell figyelemmel követnünk, a Hope illetve a Discontent mutatót.
    Ha ráérez az ember, akkor hamar ritmusba lehet jönni (bár így se mondanám könnyűnek), mivel például nekem most 5 napom van arra, hogy egy rendkívül zord időjárást hozó viharra felkészítsem a várost, ehhez pedig az egyik legalapvetőbb dolog, hogy 2800 egységnyi élelmet elraktározzak (jelenleg napi 300-at tudok kitermelni, amiből jó esetben 100 marad csak meg...), úgyhogy kíváncsi vagyok, erre az extrém körülményre hogyan fognak reagálni a lakók.

    [ Szerkesztve ]

    https://www.twitch.tv/csehla

Új hozzászólás Aktív témák