Új hozzászólás Aktív témák

  • niof

    addikt

    válasz bnorci71 #56761 üzenetére

    Részben azért, mert számomra sokkal egyszerűbb, ha elindítok egy alacsony fogyasztású számítógépet, amire egyszerűen fel van csatolva a NAS-om megfelelő mappája, 2 kattintás. és a VLC megoldja a többit. A másik, hogy a PC-re van egy külső DAC is kötve, ami meg erősítőre. A TV hangja este, csendben OK, de nagyon nem szeretnék azon filmet hallgatni. Igaz, mondjuk nem mélyedtem el ezeknek az általad felsorolt programoknak a lelkivilágában, de nem hinném, hogy annyi extrát adnának, ami engem érdekel. Katalogizálás, borítók, egyéb infók a filmekről, stb. nem hoznak lázba.

    Patice
    Igazából a G4600 is kielégítően működik, mint médialejátszó, egyedül a HDR hiányzik a "képből". Mást nem tervezek csinálni az adott géppel. Annyi még a feladata, hogy fusson rajta egy Chrome, meg valami Commander, és a YT-ot tudjam nézni. Ez a jelenlegi Pentiumot sem erőlteti meg túlzottan. Persze értem, hogy miről beszélsz, de ennek a gépnek tényleg nem lenne más szerepe, a jelenleginek sincs. Szóval ezt figyelembe véve is azt mondod, hogy jobban megérné az i5? Ha nagyon lebutítjuk, 3 program van használva aktívan, Total Commander, VLC és a Chrome.
    Tudsz esetleg valami forrást (az Intel ARK-on kívül), ahol esetleg jobban részletezik a 11th gen IGP-ket a procikban, és azok képességeit?
    Csak mert olyan cikket találtam én is, ahol leírják, hogy ha pl. nem dual channel módban használod a RAM-ot az adott gépben (mondjuk az i5-ös NUC-ban), akkor az is UHD IGP-ként fog viselkedni. Viszont az i3-al szerelt is alkalmas DC-re, csak kérdés, hogy az IGP ezt ennél figyelembe veszi e, vagy annak tök mindegy, és mindenképp UHD-ként működik. És persze mindezt kihegyezve a videólejátszási képességekre. Mert gaming cikk, videó, stb. van dögivel, de amik a videós képességekre vonatkozik, arról nem sok mindent találtam...

    Gombinyó
    Én is így gondolom, és mint írtam, hasonlóan is használom. Igaz, nem hiszek a térhatású hangban, nekem csak egy 2.1 rendszerem van hozzá, de azzal teljesen elégedett vagyok, nem is kell több.

    Balerik
    Nem, ha meglesz a NUC, a Shuttle megy az apróra. Nincs szükségem szerverre.

    [ Szerkesztve ]

    Egyelőre nem szelem fel az almát egyenlőre.

Új hozzászólás Aktív témák