Új hozzászólás Aktív témák

  • mcz

    csendes tag

    válasz #48613632 #50404 üzenetére

    Nagyon köszönöm a választ.

    Igen, simán lehet, hogy átgondolatlan.

    Azért NAS és HTPC egyben, mert egyrészt a NAS-t mint HW-t megspórolom, másrészt az esetleg torrenttel letöltött filmeket, zenéket, nem beszélve a telefonról szinkronizált fényképekről bármilyen eszközön le tudom játszani a hálózaton.

    Nyomtatószerverrel ugyanez a helyzet, már ami a plussz hardvert illeti. Maga a szerver pedig azért kell, mert ha a csajom a saját laptopján csinál egy CV-t, az ugyanúgy könnyedén ki tudja majd nyomtatni, mint én azt, amit CAD-ben csinálok. Nem kell gépet odavinni, átdugdosni, mittudomén.

    Ami pedig a média lejátszást illeti, sajnos - vagy szerencsére nem vagyok audiofil, nem nagyon hoz lázba a 4K, a fullHD, meg ilyenek - sima, koca filmnéző vagyok, a kényelmesebb fajtából. Vagy egy csomó avi, mpg, flv és ilyenek. A 2 terás külső HDD most a tv-re van kapcsolva (valami nagy LCD TV, de még nem okos), így viszont a többi file-t nem érem el, csak ha az usb-t átdugom.

    Én azt gondolom, vagy legalábbis remélem, a fenti konfiggal el fog döcögni. Emlékszem, anno az XBMC-t még az öreg laptopom is majdnem vitte :-)

    OS tekintetében a Win-t preferálom, ahhoz értek valamennyire, de ha a Linux valamiért lényegesen jobb, hajlandó vagyok abba is kicsit jobban belemerülni.

Új hozzászólás Aktív témák