Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz devil-k #39424 üzenetére

    Ahogy előttem is írták/linkelték, a MadVR-re "kihegyezett" gép kb. egy erős gémer konfig, izmos CPU-val és VGA-val.

    És itt jön be a képbe a melegedés és a gép hűtése. Egy játékos gép nem épp csendes, amikor terhelik és ez mondjuk engem zavarna filmnézés közben.

    Ezért is választottam inkább az alap Kodi, minimál rendszer, minimál hardver utat a HTPC világában. A fájltárolást meg külön gép intézze csak, így a klienseknek nem kell nagy ház, sem erős hardver, kevesebb zaj, kevesebb hő, kisebb fogyasztás.

    És a képminőségre sincs panaszom.

    Majd ha vetítő + vászon lesz otthon, akkor meglátom elég lesz-e a jelenlegi gépem.

    Szvsz. Intel IGP-k pár éven belül behozzák az AMD APU-kat. És szintén pár éven belül reális alternatívák lesznek akár MadVR-hez is árban. A nagy broadwell procikban (pl. egy i5) már olyan az IGP, hogy lekörözi az A10 7850K-t is játékban. Csak az ára borsos még (viszont meglepődtem, hogy mennyit esett). De jelenleg nincs jobb Intel fronton és kb. fogyasztásban ott van ahol egy A10 AMD-ből. Ezt még le lehet hűteni halkan, hogy ne legyen mozi közben zavaró, de már van az IGP-ben elég számoló egység a MadVR képességeinek kihasználásához.

    A Broadwell után jött a Skylake (nagyon hasonló Anandtech cikk :)) ), ami számomra csalódás, mert a legelső procik sokkal butább IGP-kel jöttek ki Gen9-es architektúra, de még mindig csak GT2-es és max. GT3-as opciók, én személy szerint a külön memóriával megspékelt 72 shader tömbös GT4-es verziókra csorgatom a nyálam, ami a Broadwell-ben bemutatkozott IGP továbbfejlesztése lesz, és remélhetőleg jövőre már meg is jelenik majd.

    Szóval érdemes még 2-3 évet várni, mire Intel pénzügyileg is lezavarja az elődöket, mert már most képesek lennének csúcs IGP-k gyártására, de akkor hol maradna az üzlet? ;]

    Épp ezért kivárok a kis Braswell-emmel és használom sima FullHD tartalommal. Max. kísérletezgetek majd a 4K-val, meg a HEVC-el, ha végre lesznek már lemezek és tartalom.

    [ Szerkesztve ]

    Eladó: TP-Link 24-es switch, Xbox 360, Daewoo Matiz

Új hozzászólás Aktív témák