Új hozzászólás Aktív témák

  • #75912448

    törölt tag

    válasz adamsfamily #37241 üzenetére

    Általánosságban: 2 főbb út biztos adódik. Egyik finomabb, pl egy Skylake 35W TDP procival és annak IGP-jével plusz Kodi frontend belső lejátszóval. Nagyobb odafigyelés tápra, pl HDPlex + lineáris vagy DIY tápok és kábelek, kipróbálva Linux és herélt Windowst is. Nyilván ha sűrűn és komolyabban háromdéznél, akkor Windows 10. Ezen a platformon nagyon gáz HDMI + DP 1.2 kimenetes lapba már nehezebb ütközni, gyakorlatilag egy jó csillapítású ház szükségeltetne. HEVC-től HD audióig mindent tudna.

    Másik lehetséges út erőből falnak rontani, AMD VGA-s rendszer plusz video renderer a lehető legpontosabb kép elérésééhez, ennek nagyon precíz beállítása, audio kimenet szintúgy. A lejátszó program lehet MPC-HC vagy DSPlayer, mindkettő lehetséges Kodi felületen. Táp még nagyobb hangsúlyt kap, körülbelül 250-350W fogyasztást kell megoldani folyamatos terheléssel. Ezeknél a rendszereknél én is folyamatos küzdésben vagyok táp kérdéssel, mivel nem értek hozzá csak összehasonlítani tudom a végeredményt. Gyakorlatilag ma csúcsminőségű táp kb 150-200W-ig érhető el, ennél feljebb valahol kompromisszumot kötünk.

    Ált fő kérdés mit hoz és mit visz el egy normál fizikai és digit zajos PC táp képen-hangon szemben az első megoldással, ahol nincs szükség akkora kakaóra. Igények tisztázása után lehet dönteni.

    Harmadik lehetőség egy magasabb kategóriás AMD Kaveri APU, ami nagyjából a vázolt kettő között helyezkedik el és képes magasabb MadVR algoritmusokat futtatni Plex, Pico PSU stb táppal is.

    Ha tévézel, az első lehetőség egy nagyon kényelmes út. Ha pedig nincs szükséged BD3D-re, nem kell HD audio Windows alatt, akkor egy Intel Braswell Linuxon "fillérekből" hozhat nagyon jó minőséget. Nincs vele személyes tapasztalatom, de Patice nagyon dicséri.

Új hozzászólás Aktív témák