Új hozzászólás Aktív témák

  • _Pepe_

    csendes tag

    ZBook 15 G5, G6 coil whine...
    Ötletet , tanácsot várnék hátha van másnak is ilyesmi tapasztalata HP ZBook-kal.

    Röviden a történet:
    Vettem egy 1 éves használt ZBook 15 G5 -öt (i7-8850H+Quadro P2000+32GB+512NVME SSD+FHD touch +privacy LCD).
    Mikor megkaptam a gépet, 2 hibáját fedeztem fel:
    1. az LCD fényerő állításnál 0 és 100% -tól eltérő állapotban volt egy magas frekvenciás zúgása. Olyan fejfájdító fajta. Nem tudom ebben van-e még inverter, de én arra gondoltam hogy az lesz cserés.
    2. a billentyűzet alól halkan egy ilyen statikus elektromos zaj jött, pedig csak SSD volt a gépben. Akkor is hallatszott, ha nem ment a ventilátor. Amennyire utána kutattam ez a tipikus "coil whine" hang.

    A HP szervízes jött is helyszínre a gépet megnézni és javítani, de mikor konstatálta a dolgokat, a központtól kapott 1 db cserélendő LCD szallagkábelt vissza is tette a táskájába és elvitte a gépet, konstatálva hogy az a kábel ugyan nem segít ezen semmit, és majd a központban kivizsgálják és megoldják a bajokat.

    Cseréltek LCD-t. Kétszer. Cseréltek alaplapot CPU és GPU-val. Cseréltek komplett hűtőrendszert.
    A zaj megmaradt.
    Bár arről nem nyilatkoztak, de gondolom az LCD fényerő-függő zúgása eltűnt, csak a billentyűzet alóli statikus zaj maradt meg.

    Eszkalálták L2 support-ra a dolgot, azok pár dolgot még javasoltak (FW upgrade...) ami szintén nem segített. Végül kivitték Szófiába -valami L2 -es HP javítóközpont Európában- hogy na majd ők.
    Semmit nem tudtak vele kezdeni, csupán kiderítették hogy ha a gyári M.2 NVME SSD benne van az csinál zajt (!). Kaptam is volna cserébe egy picit nagyobb SATA-s SSD-t, ami cserébe legalább 8x lassabb mint az NVME...

    Gép cserét kértem. :((

    Ma jött meg a G6-os ZBook. (i7-9850H+Quadro T2000 meg az egyebek mint a régiben) :DD

    A gép tök új, csilli-villi, hibátlan CSAK a billentyűzet alól hallani valamiféle statikus elektromos zajt... :O :F :(

    Eddig régebbi EliteBookjaim voltak, azokkal semmi baj nem volt, de ez... :(((

    Ötletek?

    [ Szerkesztve ]

    Gigabyte Z370 HD3P, Intel Core i7-8700K, Kingston HyperX Predator 3200Mhz DDR4 (2x8GB), Gigabyte AORUS GeForce® GTX 1060 6G, Antec P280, Zalman ZM770-XT, Samsung SSD 960 EVO NVMe M.2 250GB, 19Tb WD Red, Leadtek PVR3000

Új hozzászólás Aktív témák