Új hozzászólás Aktív témák

  • HardSanyeee

    őstag

    Ha már szóba jöttek a driverek, akkor a hozzáértőkhöz lenne egy kérdésem.
    Miért nincs olyan driver, ami lámpán belül programozható? Kifejtem mire gondolok.

    A Biscottiban tök jó, hogy van 12 módcsoport, de azok sajnos előre be vannak programozva, muszáj abból választani, ami van. Tehát ebből a szempontból nem jobb, mint a 2 módcsoport, persze, nagyobb a választék, ez tény, de sajnos nem biztos hogy tökéletesen megfelel mindenkinek.

    Programozhatóság alatt arra gondolok, hogy előre be lennének táplálva a világítási százalékok a driverbe (pl: 0,1; 1; 5; 10; majd tízesével egészen 100-ig), ahogyan a villogó módok is (SOS, flashing, beacon, battery check, stb), majd ezeket egy speciális menüben be lehetne állítani egyesével, hogy melyik kell a felhasználónak és melyik nem.
    Gyakorlatban ezt úgy képzelném el, hogy a speciális módba belépve azonos időközönként villanna egyet a lámpa annyiszor, ahány világítási mód van összesen és amelyik villanás után a felhasználó benyomja a gombot, azt a módot aktiválja a lámpa, ami után nem nyomja meg a gombot, azt pedig nem. Tehát az első villanás jelentené a 0,1%-ot a második az 1%-ot, a harmadik az 5%-ot és így tovább.

    Konkrét példának Gargouille előző hozzászólása tökéletes, pl szeretnénk a következő felállást: 0,1%, 10%, 30%, 100%. Ekkor belépünk a speciális módba, a lámpa elkezd villogni majd megnyomjuk a gombot az első (0,1%), a negyedik (10%), a hatodik (30%) és a tizenharmadik (100%) villanás után, kilépünk a speciális módból és kész is.

    Van technikai akadálya egy ilyen driver létrehozásának? És itt most első sorban a szokásos Convoy féle hardverrel rendelkező lámpákra gondolok (S2+, M1, C8, stb). Tudom, létezik ramping mód, ami minden fényerőre beállítható, de arról még nem hallottam, hogy az előbb említett lámpákra lenne olyan driver.

    Persze most csak a driver programozható részének elvét írtam le, de lehetne bővíteni a funkció listát a szokásos finomságokkal: több külön programozható módcsoport, módmemória, fényerőléptetés irányának beállítása, stb.

Új hozzászólás Aktív témák