Új hozzászólás Aktív témák

  • Bandit21

    addikt

    Az ott tapasztalható sötétség miatt megfogadtam, hogy nem írok többet a napelem topicba még valamikor év elején talán.

    A téma itt is releváns valamennyire, mert gondolom akinek van e-autó, ott van a többségnél napelem is.

    A tegnap esti hír nyomán sokminden eszembe jutott, hagytam is ülepedni.

    Viszont az pl érdekelne, hogy ha a jelenlegi rendszer alapja a rezsicsökkentés, és az pedig sávos, de éves, akkor, ha havi szaldóba lesz a nép / bruttóba (kis gondolati kitérő, a házam nem, de sok pénzt tennék rá, hogy mondjuk egy betáp zónaidős rhd miatt olyan szar lesz a szaldó végül, hogy jövőre ilyenkor egyetlen elszámolás lesz használatban, a bruttó) akkor vajon a szomszéd "Mari" néni is bukja az éves sávot, és megesik majd szegénnyel, hogy egyes hónapokban, amikor az 50 éves Lehel mélyláda csúcson megy, átugorja a rcsökkentős sávot és kap egy olyan számlát amitől kihullik a haja?

    A rendelet amire most mindenki hivatkozik, hogy már év eleje óta ott volt benne a havi szaldó még mindig nem világos nekem. Ott elosztói okosmérős teljesítménydíjról beszél havonta. A villamos ágazatot felügyelő MEKH-nek január óta havonta elküldtem egy állásfoglaláskérést, hogy mondják már meg, miért beszél mindenki havi szaldó áram elszámolásról, és hogy ezt milyen szabályzó hol mondja ki és azt is, hogy a sávos zónaidőket az rhd-val mire-hogy kell érteni?
    Nem jött válasz.

    Józan ésszel amúgy csúcsidőben magasabb áramárat de alacsony rhd-t völgyidőben pedig fordítva, alacsony áramárat vizionálnék magas rhd-val, de, most, hogy leírom lehet hülyeség.
    Éjjel kevés napelem termel, így mégis ezzel lehetne mindenkit eltántorítani attól hogy a felhasználáson felül betoljon több száz kw-ot csak úgy, szerda délelőttönként, mert olyankor "senkinek se kell".

    Amire rá fogok szorítkozni az egy 3f töltő, hogy január 1 után ha süt a nap minél gyorsabban a fázis többlet áramfelvétele nélkül tudjon menni a kakaó a kocsiba. Az álmom egy 4 kw-alá letekerhető 3f töltő. Így ha max körül megy a napelem - osztott tájolásnál ez nálam 7,29-nél 5 kw, akkor mind bele tud menni az autóba és marad is még a háznak is - jellemzően ez délelőtt lesz amikor a feleségem van itthon.

    Kit-hogy érint ez a változás E-AUTÓ szempontból, azok közül akiknek VAN NAPELEME?

    regisztrált: 2003-02-20 10:16, azaz .... 21 éve a PH!-n!

Új hozzászólás Aktív témák