Új hozzászólás Aktív témák

  • Bozek

    nagyúr

    válasz gulyasa #19620 üzenetére

    "a PC-nek azon a héten folyamatosan, éjjel-nappal bekapcsolva kell lennie"
    Egy PC általában bekapcsolva van (legalábbis én hátul sose nyomom le a tápot). Az, hogy milyen módban, már más kérdés. Ott az alvó mód, amiből képes felébreszteni a PC-t a Windows, vagy akár manuálisan (vagy telefonról automatizáltan) is megoldható WoL-al, ha kikapcsolta (S5-ből mondjuk nem mindegyik alaplap tudja visszahozni). De amúgy sem írta azt, hogy a felvétel közben nincs a gépnél.

    "Ha közben áramszünet lenne, akkor máris bukva a további programozott felvételek, mert a PC nem fog bekapcsolni."
    Ez csak BIOS beállítás kérdése. Három dolgot lehet áramszünetre beállítani: mindig bekapcsoljon (ami hülyeség, mert minek, ha előtte nem ment); visszaálljon az előző állapot (ha be volt kapcsolva, akkor bekapcsol, különben kikapcsolva marad); mindig maradjon kikapcsolva.

    "Ezért szokás ennek megoldására célhardvert - normális PVR képes beltéri vevőt - használni."
    Ha mutatsz olyant, ami költséghatékony és legalább 2 tuner van benne (mert többször egyidőben se ártana felvétel két különböző frekvenciáról), egyből meg is veszem. Eddig csak olyant találtam, ami több mint 100 ezerbe jönne ki.

    Nálam egy Hauppauge quadHD (ez egy 4-es cucc) üzemel, a felvételeket a DVBViewer kezeli. Miután minden este 11-kor lefut az EPG frissítés, a DVBViewer Media Server automatikusan beállítja a keresésnek megfelelő adásokat felvételre. Mivel ezek általában este vannak, így külön a gép ébresztésével nem kell foglalkoznom. Ha mégis, akkor WoL-al felébresztem telefonról. Ez utóbbi mondjuk nálam egyszerűbb, mert az Asus routerekben van gyárilag IFTTT támogatás, így elég csak egy ikonra böknöm, de a routert a saját alkalmazásával is bárhonnan elérem (persze ehhez fix IP vagy dinamikus DNS szolgáltatás kell, utóbbi szintén gyári tartozék az Asusnál).

Új hozzászólás Aktív témák