Új hozzászólás Aktív témák

  • nfsu17

    veterán

    válasz peterk #13371 üzenetére

    Értem.
    Lehet, hogy nálunk is ez lesz.
    Bár tegnap teljesen jó volt, egyszer sem ment már el. Egy ideig nem volt 2 freki fogható, de ezeken kódolt adások vannak, úgysem láttam volna. Utána ezek is visszajöttek.
    Ha még többször előfordul, akkor mindenképp bejelentem. Végülis rossz tapasztalatom nekem sincs velük. Nagyszülőknél is szó nélkül kimentek, beszereltek egy isolatort és nem kértek semmit sem.

    A második mondandódra.

    Nekem van egy Samsung D6100 tévém, amire ha rákötöm pontosan ugyan azt a koax kábelt, mint ami előtte a tévé alatt lévő STB-ban van, akkor a tévén kockáz az adás néha és bithibák is vannak. Minőségi koax kábel, a vidanet adta, nem ilyen teszkós tyúkbél. Szvsz nem ez a baj. Valószínűleg nem elég erős a jel. (bár emiatt lehetne szerintem szólni a cégnek, de nem a tévé tunerjén át tévézek, így nem érdekel).
    Ha ezt a koaxot bedugom a STB-ba, akkor szépen jön minden adás és nem is kockáz, azon észre sem venni, hogy nem lenne elég a jelerősség/minőség. (azt a néhány alkalmat kivéve, amikor ugye szétesik, de akkor mind3 tévén, nem csak nálam).

    Na szóval azt akarom mondani, hogy mint a dvb-t tunerek esetén, itt is lehet valami olyan, hogy az egyik eszköz érzékenyebb, mint a másik. Egyiknek elég 60%-os jelminőség és nem kockáz, a másik meg szétesik már olyankor. Érdekes, hogy az anno 210.000 ft-os tévé, "rosszabb", mint a 35.000 ft-os STB. :U
    Azt ugyan nem tudom, hogy a nappaliban is pontosan ugyan ennyi-e a jelerősség, mint nálam, de ott LG tévé van és az a legjobb a 3 közül, ott még olyankor is van adás (persze kockázva), mikor a STB-on már nincs. De mondom, ez nem biztos, lehet ott erőssebb a jel, hisz máshol van a szoba, a padlásról más úton megy le, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák