Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ciripke
tag
Sziasztok!
HTPC-be tervezek dVB-C tunert, hogy a kábeles digit onna varázsoljam a plazmára.
Ahogy visszaolvastam, a digitálisnál mind1 a csatolófelület, (PCI, PCI-e, USB).
A krédésem az lenne, hogy a TimeShift funkcióhoz, vagy az egyiket nézem/másikat felveszem opcióhoz két tuner kell?
Ha igen, akkor van szerepe annak, hogy az a két eszköz u.olyan-e?Köszi az infót!
-
aag
őstag
Nem, ez nemigaz. Linux alatt a Kaffeine akárhány adást képes rögzíteni. (Csak a winyód bírja el) Ettől függetlenül egyet még nézhetsz is vele. Ráadásul egy VLC-vel bármelyiket nézheted éppen felvétel közben is. Illetve mindezt egyszerre is megteheted, csak bírja el a processzorod, legyen elég memóriád hozzá.
-
PeterPH
senior tag
Ez sem igaz ebben a formában.
Tök mindegy hogy linux, vagy win, egy tuner egyidejűleg csak egy frekvenciát (transport stream-et) képes kezelni.
Tehát egy tunerrel is megoldható a több csatorna nézé/rögzítés, ha azok egy frekvencián vannak.
És a csoda Kaffeinedhez is kell több tuner, ha különböző frekvenciákon lévő műsorokat szeretnél nézni/rögzíteni. -
aag
őstag
válasz PeterPH #10454 üzenetére
DVB-T adásról van szó. Vagy S, vagy C. Olvasd el a főcímet. Analóg adásnál lenne az igaz amiről beszéltek. De ez nem az a topik.
(#10455) hati: Nem mindegy hoyg csinálja? Nekem így működik. És én ezt csak leírtam, mert ez a valóság. A valóság pedig független attól, hogy tudod-e a működéi elvét vagy sem.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Már bocs, de te most azt akarod bebeszélni, hogy tudsz egy tunerrel egyszerre több MUX-ról rögzíteni? Akkor konkretizáljuk: DVB-T esetén rögzítsd egyszerre az m1 és az RTL Klub műsorát! Ha ezt meg tudod tenni, lábat csókolok neked!
[ Szerkesztve ]
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
-
Watt25
veterán
Figyu, én azért kérdem a típusát, mert lehet, hogy nem is tudsz róla, hogy olyan tuner-ed van, ami dual-os, vagyis két tuner van benne. Ugyanis, amit írsz, az fizikai képtelenség.
Jelenleg itt 3 személy mondja az ellenkezőjét annak, amit te. A megsértődésen kívül ezen is elgondolkozhatnál.
Szerk.: Most már 4...[ Szerkesztve ]
-
Ciripke
tag
Látom kisebb vihart kavart a kérdésem
Már csak arra vagyok kiváncsi, hogy a gépigényt mennyiben befolyásolja az egyidejű két felvétel, vagy egy felvétel és egy TimeShift lehetősége.
Ha ITX-es megoldásban gondolkodom, akkor milyen gép kellhet ide? (És tényleg digitális adásra gondoltam) -
Bloksma
aktív tag
Látom megy itt a vita.
PeterPH-val kell egyet értem. Lehet egyszerre több műsort nézni/rögzíteni, amennyiben azok egy frekvencián (mux-on) vannak, egyébként nem.
Egyszerre m1-et és rtl klubot is nézni esetleg úgy tudnám elképzelni, hogy ha az egyik analóg. Vagy ha nem DVB-T-ről van szó, hanem kábelről. Ott nem ismerem a szolgáltatók frekvenciakiosztásait. -
Watt25
veterán
válasz Ciripke #10475 üzenetére
Az alapelv, hogy ahhoz kell "erő", hogy lásd is a képet. Ha egyszerre akarsz két műsort nézni, akkor duplázódik a rendszerigény. Egy adás (vagy MUX) mentése gyakorlatilag nem terheli meg a mai procikat. (Teljes DVB-T MUX esetén kb. 20-22Mbit-et (~3MByte-ot) kell lementeni másodpercenként a vinyóra, egyetlen csatorna esetén ennek töredékét.)
-
zhagyma
őstag
válasz Ciripke #10479 üzenetére
Érdemes belekukkantani: digitális tuner tutorial
-
zsigus
őstag
válasz Ciripke #10475 üzenetére
Az MPEG dekódolás történhet hardveresen, tökmindegy szerintem, hogy DVB-C vagy DVB-T.
Nézz meg egy olcsó DVB-T tunnert, P4 3,0 Ghz kell neki a HDTV-hez, ezzel szemben a drágábbakhoz (amikben már két tunner is van!, pl. Terratec DVB-T+C) 2 Ghz-el elmegy, mert valószínűleg hardveres a dekódolás.
[ Szerkesztve ]
-
egykettő
aktív tag
Hy!
van egy ilyen tunerem:
eza típusa: IT9135 BDA Device
drivert feltoltam, van rajta led, de nekem nem világít, borzasztó lassan keres csatornát(2órája megy és 27%nál tart) a win szerint ki is fagy.
a hozzá adott blaze dtv6.0val próbálkozom.
Lehet hogy hardverhibás? bármilyen ötlet tipp jól jönne.
ja igen, OS win7 64bit.[ Szerkesztve ]
-
zhagyma
őstag
válasz zsigus #10484 üzenetére
A követelmények között nem mindig szerepel a proceszzor generáció. Például a linkelt terratec tunernél sem. Másrészt a digitális adást jellemzően DXVA gyorsítás segítségével érdemes nézni. Akkor meg úgyis 10% alatt lesz a CPU terhelés szinte minden mai proceszornál a PIV-től kezdve.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz egykettő #10482 üzenetére
Hagyd a fenébe az automata keresést és írd be kézzel a frekvenciákat. (Itt válaszd a frekvenciatáblázat fület.) Egyébként a hozzá adott Blaze szerintem simán rossz, keress bármi mást.
A LED akkor világít, ha van stabil vétel az adott frekvencián. (Annyit kell még tudni, hogy a hozzá adott botantenna vicc kategória, tehát csak ideális esetben ad használható eredményt.)Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, szeretnék parabolát rakni a nyaralóra is.
Nem tudjátok véletlenül, hogy Velence/Gárdony környékén milyen átmérőjű antennára van szükség hotbird vételhez?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
Akkor ha már itt vagyok, kérdezek egy nehezebbet.
Milyen feltételek szükségesek a hotbird és az astra 1n forgatás nélküli vételéhez két beltérin?
Tehát elég és megbízható egy monoblock twin fej, és mekkora átmérőjű antenna kell?
We've jumped way beyond the Red Line. Limited supplies. Limited fuel, and now no hope! But I promise you one thing. On the memory of those lying here before you, we shall find it. And Earth will become our new home. So say we all!
-
Zirowe
nagyúr
De én nem az olcsótv-t használom/nám, hanem hotbirdön a tivusat csomagot (ez jelenleg is megy nálam Bp-n), és szeretném mellé, lehetőleg forgatás nélkül, az astra 1n jelét fogni (brit csomag).
-
gyiku
nagyúr
válasz Zirowe #10495 üzenetére
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére, ezek szerint megoldhato.
Dupla fejtartó ASTRA-HOTBIRD vételére normál 90-es parabolához.
[ Szerkesztve ]
hüllő
-
bogyo74
tag
Az olcso.tv antenna igényét nem a hotbird, hanem az EB9A határozza meg, az gyengébb mifelénk, az olcso.tv által használt frekvencia meg még inkább. Arról nem is beszélve, hogy ott két fej van, a HB nincs fókuszban. Ez alapján (http://www.sat-tv-radio.hu/muholdismertetok/hot-bird-rendszer.html?Itemid=34) és a tapasztalatok alapján is, bőven elég egy 60-as.
Bogyó
-
egykettő
aktív tag
válasz azbest #10490 üzenetére
Ok, na sztem folytassuk inkább itt a beszélgetést, ezt többen olvassák.
Tehát fenn van a legfrissebb aláírt driver, egyenlőre csak ez a kis bot antenna van amit hozzá adtak.
Budapest, XIII. kerületben próbálom, a rendőrpalotával szembeni paneldzsungelből(Kassák Lajos utca 72.), az ablakomból látom a budai hegyeket.
tehát ilyen helyzetben ezzel az antennával esélytelen vagyok?[ Szerkesztve ]
-
bogyo74
tag
válasz Zirowe #10493 üzenetére
Az Astra 1N-hez önmagában kell neked legalább egy 150-es "lavór". Az ország keleti részein küzdenek 240-esekkel is, és még sikerélményük sincs mindig. Fontos tudni, hogy kb. 1 év múlva leváltja az ideiglenes 1N-t a 2F, ahol még kisebb footprint-et ígérnek.
A monoblock fejjel az a gond, hogy az egy bizonyos antennamérethez van kitalálva (olyan 80 cm körül), és főleg nem 15 fok átfogására. Szerintem nagyon nagy lesz a távolság a két fej között, ami egy nagy tányéron kiemelten jelentkezik. A jó hír viszont, hogy ha az 1N fejét egy nagy tányéron a fókuszba teszed, akkor a másik fejet nagyjából elég lesz beállítani, és jönni fog a HB.
Tehát hozzávalók két személyre:
- min 150-es antenna, lehetőleg jó minőségű (és ez sem garancia),
- multi fejtartó sín, vagy második fejtartó valami állítható mechanikával,
- két twin fej,
- két bármilyen DiSeqC kapcsoló, amit persze mindkét beltéri ismer.
- jó sok türelem az 1N beállításához.Bogyó
-
bogyo74
tag
válasz egykettő #10498 üzenetére
Nem. De keresd ki a legalacsonyabb frekvenciát, amit fogni akarsz, töltsd le a TSReaderLite című költeményt, és abba beírva az adott frekit, kezdd el mozgatni az antennát. Keresd meg a legnagyobb jelszintet (már az jó, ha megjelennek a csíkok).
Tehát először az antenna pozícióját kell jól beállítanod, utána jöhet a csatorna keresés, persze lehetőleg kézzel, ahogy már ajánlották neked.Bogyó
Új hozzászólás Aktív témák
- Belépűszintű Gamer PC Eladó + Monitorral + Billentyűzettel és Egérrel
- XBOX ONE FAT 500 GB gyári tartozékaival, 2 kontrollerrel és 2 játékkal
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest